Param var, ne yapsam?

92selen92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya millet, benim param var da ne yapsam diye düşünüyom. Neye yatırım yapim ne aliyim? Gözünüzü sevem bi cevap yazın öneride bulunun.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Miktara göre değişişir... (Anlatabildim mi?)

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Bana R9 295X2 içeren bir kasa alabilirsin. Diğer tarafa çok iyi yatırım olur. Bol bol dua alırsın :)

cutinç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olan da şaşırıyor olmayanda :dirol:

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Yatırımı bana yap geleceğim parlak :D
Kesinlikle su siralar yatırım yapmanin zamani değil ne olacagi belli olmuyor parani elinde tut

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Çin'den kulaklık, çakma İPod, kılıf vs. getir sat. Yada araba al.

Shizo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Almanya'dan dayı oğlu aradı Şututgart kesin alacak maçı dedi ;) 1'e 3 veriyo
300.000 bin veriyosunn 900.000 alıyosunnn :w00t:

bugrabugra001

Asistan
Reaksiyon puanı
1
gel daire satın al bizden :D ev almak iyidir başını sokacak bir yerin olur

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
yastıga doldur, koy basını yat dinlen..

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,908
Kuzey kıbrısa git. Hem tatil yaparsın, hem paranı her gece katlarsın. Pasaport gerekmiyor.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
orda paranı her gece 0.5 ile de çarpabilirsin

Toughwolf

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ulkenin ekonomisinin neden kotu durumda oldugunu sadece bu yorumlar aciklayabilir. Cevaplar cogunlukla parayi tuketme esasina gore verilmis.

Eger ciddi bir cevap ariyorsan, bankaya git yatirim danismani ile gorus. Onlar butcene gore fikir verir. (Kendi yatirim ensturmanlarini satmaya calisacaklardir. Farkli bankalar ile gorusursen daha iyi fikir edinirsin.)

Bazi yatirim araclarini yazayim bilmeyenlere on bilgi olur. (Yanlisim varsa duzeltirseniz sevinirim. Cunku bende ekonomist veya bankaci degilim.)

Fonlar: Fon alarak parayi degerlendirmesi icin uzmanlara verirsiniz. Uzmanlarin kazandirdigi olcude para kazanir veya kaybedersiniz. Ancak anapara korumali, veya belli bir esasa dayali (altin, doviz, hisse senedi gibi) fon da alabilirsiniz. Bu fonlarda uzmanlar agirlikli olarak o alanlara yatirim yapacaklardir.

Tahvil-Bono (Borclanma kagidi): Basitce soylersek, devlete veya bir kuruma belli bir vade ile borc para verirsiniz. Vadesi geldiginde faiziyle paranizi alirsiniz.

Eurobond: Doviz olarak alinmis borclanma kagididir.

Altin - Gumus: Klasik yatirim araci, en populer degerli madenler. Darphane bu amacla cumhuriyet altini, kucuk altin vs diye anilan paralar basmaktadir.

Doviz: Yabanci para birimleri kurunu kullanarak para kazanabilirsiniz. Forex kullanarak bu kazanci katlayabilisiniz. (Forex kazanci katladigi gibi, kaybetmeyi de katlar. Dikkatli olunmasi gerekir.)

Hisse senedi: Halka acik bir sirketin hissesini almayi saglar. Halka acik sirketlerin hisseleri cok kucuk parcalara bolunmustur. Bu sekilde buyuk sirketlerin kucuk bir hissesi alinabilir. Ancak anlik hisse alim satimlari sirketin degerini anlik degistirir.Uzun vadede sirketin genel durumuna gore hissenin degeri degisir. Ayrica eger yeterli parasal gucunuz varsa, belli bir hisse toplayip sirket yonetimine girebilirsiniz.

Vop(Vadeli opsiyon piyasasi): Bircok urunu aciktan satin almayi saglar. Ornegin demirin veya bugdayin fiyatinin artacagini dusunuyorsaniz onceden satin alirsiniz. Bu sekilde para kazanabilir veya bu urunleri kullaniyorsaniz isinizde para kaybetmenin onune gecebilirsiniz.

Varant:Varantlar, elinde bulunduran kişiye, dayanak varlığı ya da göstergeyi önceden belirlenen bir fiyattan belirli bir vade sonunda veya belirli bir vadeye kadar alım ya da satım hakkını veren menkul kıymetleştirilmiş opsiyonlardır. Sahiplik haklari vermezler sadece alim satim hakki saglarlar.

Repo:Repo sabit getirili herhangi bir menkul kıymetin, belli bir süre sonunda önceden tespit edilmiş şartlarla geri alma taahhüdünde bulunarak satımıdır. Geliri bellidir.

Devletin yatirimciyi bilgilendirmek icin actigi site : http://www.yatirimyapiyorum.gov.tr/

Eglence bolumu icin ciddi bir yazi oldu ama maalesef ulkemizce ciddi bir yatirim cehaleti oldugu icin bircok sorunla karsilasiyoruz. (Ev, dukkan almak yatirim olarak goruldugu icin her yer beton yigini. Yastik alti doviz ve altin, merkez bankasinin isini zorlastiriyor ve ekonomiye hicbir katkisi olmuyor.)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Para kasindiriyorsa bana da verebilirsin. Ayiptir söylemesi cok iyi para saklarim :D

fatihhhh37

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Abi git külçe altın al göm. Harcayamazsın öyle olunca, hatta gel ben yarrdım ederim gider gömer geliriz. :thumbup1:

Mr.Awesome

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence şuan ki piyasa ve kurlardan dolayı yatırım yapmak aptallık olur. Kesinlikle paranı harcama ve yatırım yapma. Şuan paran ile yapabileceğin tek ama tek şey bana vermen yada bana güzel bir PC kasası toplaman olur.

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ağırlık yapıyorsa taşıyabilirim çekinmene gerek yok yani :D

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,908
Cüzdanıma baktım 220 Lira çıktı. Ay sonuna kadar harcamaycağım bir miktarını bende yatırmak istiyorum. Şu an ay sonuna 10 gün kalmış. Çok kararsızım.

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ne Yatırım Yap Ne Birşey Al Koy Yastık Altına Dursun Yada Koy Bankaya Orada Dursun.İllaha Bişeyler Yapmak İstiyorum Dersen Özel Şirketlerin Hisselerinden Alabilirsin.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ya millet, benim param var da ne yapsam diye düşünüyom. Neye yatırım yapim ne aliyim? Gözünüzü sevem bi cevap yazın öneride bulunun.

Bana yatırım yap 21 yaşındayım 2 yılda 2 dil öğrendim. Amacım koreye gidip orada okumak. Asıl amacımsa asla unutulamayacak bir mühendis ve iş adamı olup en az steve jobs kadar ölümsüz olmak. :D
10000$ dolar bağışlasan yeter. 6-7 sene sonra fazlasıyla alırsın. Risk budur. :)

KaxaPex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Abi forumu her yastan insan kullanıyor. Ve hepsi erkek de değil. Bu nasıl bir yorumdur acaba? Tamam eğlenmek icin giriyoruz, kafa dağıtıyoruz iyi hoş ama bu kadar da ciddiyetsizlik olmamalı bence.

Hangi karıya ne için gideceğini söylemedim o kadar küçük yaşı olan varsa karıya gitmenin ne demek olduğunu zaten çıkaramaz