Param hazır gibi tavsiye verebilir misiniz :)

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Verdigin bilgiler maalesef gercegi yansitmiyor. G3258'in kapanmasi icin 100 dereceye ulasmasi lazim. TJ max ayari 100 dereceye ayarli, yani cekirdek isisi 100 derece oldumu islemci bana paydos diyor.

Burada oc yapilmis g3258'in degerlerini görebilirsin.

Intel-G3258-Pentium-temps.jpg

Stok fan ile oc yapilacaksa bu degerlere ulasacagindan süpheniz olmasin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bahsettiginiz 72 derece islemcinin "stabil" olarak calisabilecegi öngörülen maksimum derece. Tcase ile TJ max degeri farkli seylerdir.

Bilgisayarin kapanmasi icin islemcinin TJ max degerine ulasmasi gerekir.

Nickimi1K3di7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Verdigin bilgiler maalesef gercegi yansitmiyor. G3258'in kapanmasi icin 100 dereceye ulasmasi lazim. TJ max ayari 100 dereceye ayarli, yani cekirdek isisi 100 derece oldumu islemci bana paydos diyor.

Burada oc yapilmis g3258'in degerlerini görebilirsin.

Intel-G3258-Pentium-temps.jpg

Stok fan ile oc yapilacaksa bu degerlere ulasacagindan süpheniz olmasin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bahsettiginiz 72 derece islemcinin "stabil" olarak calisabilecegi öngörülen maksimum sicakligi. Tcase ile TJ max degeri farkli seylerdir.

Bilgisayarin kapanmasi icin islemcinin TJ max degerine ulasmasi gerekir.

hocm ne diyrsnz anlamiyorum :) ne yapmam ne almam gerek resim olarak atarmsnz sizde

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eski mesajlarımın birindeki (yine bu konuda) resim. http://forum.shiftdelete.net/attachment.php?attachmentid=11859&d=1436904699
Yine gözükmüyorsa ilk sayfaya bak, orada bir yerde olması gerek.

72 derecenin üstünde kapanmayıp sadece dengesini yitiriyor ve pc kapanmıyor mu? Böyle olduğunu cidden bilmiyordum, çünkü ark intel sayfasında TJ Max diye bir değer -görebildiğim kadarıyla- yok.
Fakat 4.6 GHz'e çıkmak için voltaj artırımı gerekiyor (eğer 1/1000000 acayip şanslı falan değillerse).
Load dediği testleri prime95 (stress test) ile yapıyorlar. Hiçbir program bu kadar zorlamaz, bu nedenle o durumda bile 85 dereceyi göremez.
Ek olarak, 4 GHz civarı bile iyi olur. 4 GHz'e voltaj artırmadan çıkmak (yeterince şansla) mümkün olabilir (ya da en azından 4.6 kadar voltaj artırması gerekmez), bu durumda da o kadar ısınmaz. Eğer stress test yapılırsa 72 dereceyi geçebilir, ama normal kullanımda (oyun dahil) sıkıntı çıkarmaması gerek. Stok soğutucu -en azından 4 GHz civarında- engel olmaz diye düşünüyorum.

Nickimi1K3di7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eski mesajlarımın birindeki (yine bu konuda) resim. http://forum.shiftdelete.net/attachment.php?attachmentid=11859&d=1436904699
Yine gözükmüyorsa ilk sayfaya bak, orada bir yerde olması gerek.

72 derecenin üstünde kapanmayıp sadece dengesini yitiriyor ve pc kapanmıyor mu? Böyle olduğunu cidden bilmiyordum, çünkü ark intel sayfasında TJ Max diye bir değer -görebildiğim kadarıyla- yok.
Fakat 4.6 GHz'e çıkmak için voltaj artırımı gerekiyor (eğer 1/1000000 acayip şanslı falan değillerse).
Load dediği testleri prime95 (stress test) ile yapıyorlar. Hiçbir program bu kadar zorlamaz, bu nedenle o durumda bile 85 dereceyi göremez.
Ek olarak, 4 GHz civarı bile iyi olur. 4 GHz'e voltaj artırmadan çıkmak (yeterince şansla) mümkün olabilir (ya da en azından 4.6 kadar voltaj artırması gerekmez), bu durumda da o kadar ısınmaz. Eğer stress test yapılırsa 72 dereceyi geçebilir, ama normal kullanımda (oyun dahil) sıkıntı çıkarmaması gerek. Stok soğutucu -en azından 4 GHz civarında- engel olmaz diye düşünüyorum.

hocam simdi son yorumum ins :) sogutuyu alim mi almim mi? ekran karti bumu olsun asus mu :) birinci resim mi sizin resim mi :) oyun icin ozellikle oyunda video vs :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=311254]e_emin[/MENTION]

TJ max degeri bütün intel islemcilerinde 100-105 dereceye ayarli. Intel'in sayfasinda yazmasa bile coretemp programiyla görebilirsin.