Param hazır gibi tavsiye verebilir misiniz :)

Nickimi1Kedi7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamün aleyküm kolay gelsin uzun zamandır para biriktiriyorum ve neredeyse 1500 TL oldu olacak.Ben genelde wolfteam gibi online oyunlar oynuyorum ghost warrior vs bunları dememde amac kasa toplatıcam ama hıc bır bılgım yok.Burada tanıdık iyi bir bilgisayarcı var sizden tavsiye istiyorum.1500 TL civarında kasa toplatıcam yalnız o kasa wolfteam gibi oyunlarda video cekerken hiç donma olmasın bakın wolfteam gibi oyunlarda diyorum siz böyle anlayın daha iyi oyunları kaldırsın :) Ama bide kararsızım leptop kullandım sımdıye kadar neyse kasaya devam ne edeyim ? vatandan sıparıs mı edeyım yoksa tanıdıgım iyi bir pc dukkanına gidip burdan verdıgınız tavsiyelerle kasayı toplatayım yada vatana gidip burdan verdıgınız seyleri oraya mı gotureyım ? Cok tesekkur ederım lütfen asırı bılgısı olanlar önersin zar zor bırıktırdım :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
imzl646.png

Bu sistemi tavsiye ederim çoğu oyunu yüksek çözünürlükte ve yüksek fpslerde oynarsın. Acelen yoksa NVIDIA Pascal'ı bekle. Ama şuan toplanabilecek en performanslı sistem bu.

Nickimi1Kedi7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
imzl646.png

Bu sistemi tavsiye ederim çoğu oyunu yüksek çözünürlükte ve yüksek fpslerde oynarsın. Acelen yoksa NVIDIA Pascal'ı bekle. Ama şuan toplanabilecek en performanslı sistem bu.

Peki hocam tesekkur ederım bu listeyi direk vatana versem veya internetten sıparis etsem kasayı toplayıp adrese gonderıyorlar mı ? :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Hayır. Gidip kendiniz toplatıyor, alıyorsunuz. Ayrıca o pc yi alınca overclock şart işlemciye.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Peki hocam tesekkur ederım bu listeyi direk vatana versem veya internetten sıparis etsem kasayı toplayıp adrese gonderıyorlar mı ? :)

Toplu şekilde alamıyorsunuz diye biliyorum. En yakın vatana gidip oradan sipariş verin ve toplayıp verirler.

Ayriyetten koyulan o işlemciye oc şart, oc yapmazsanız i5 seviyesine gelmez performans alamazsınız oyunlarda.

Ekran kartına gelirsek, İnanç arkadaşımız benim kullandığım kartı koymuş ama sapphire modelini koymuş.

Benim kullandığım ise bu: Asus R9 270 Directcu 2 2Gb Gddr5 256Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Soğutması daha iyi, daha sessiz çalışıyor ve 3 yıl garantiye sahip asus tarafından.

Ayriyetten Çekirdek hızı daha yüksek yani daha fazla performans demek tabi 3-5 fpsden bahsediyoruz pek bişi değil :)

Sapphire olanını almayın yani.

Nickimi1Kedi7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Toplu şekilde alamıyorsunuz diye biliyorum. En yakın vatana gidip oradan sipariş verin ve toplayıp verirler.

Ayriyetten koyulan o işlemciye oc şart, oc yapmazsanız i5 seviyesine gelmez performans alamazsınız oyunlarda.

Ekran kartına gelirsek, İnanç arkadaşımız benim kullandığım kartı koymuş ama sapphire modelini koymuş.

Benim kullandığım ise bu: Asus R9 270 Directcu 2 2Gb Gddr5 256Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Soğutması daha iyi, daha sessiz çalışıyor ve 3 yıl garantiye sahip asus tarafından.

Ayriyetten Çekirdek hızı daha yüksek yani daha fazla performans demek tabi 3-5 fpsden bahsediyoruz pek bişi değil :)

ya cok tesekkur ederım bu sadece kasa ama benım o kdar param var ? ekran klavye kulaklık vs bunlar kac tl tutar sızce

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
İşlemcine overclock yapmana gerek yok ekran kartını overclocksuz hali bile rahatça besleyebilir. Ağır oyunlarda overclock isteyebilir.

Nickimi1Kedi7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcine overclock yapmana gerek yok ekran kartını overclocksuz hali bile rahatça besleyebilir. Ağır oyunlarda overclock isteyebilir.
overclock kac tl ki ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

imzl646.png

ya hocam overlock fılan dedıler kafam karıstı ne yapmam lazım ? cok kararsız kaldım

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
overclock kac tl ki ?

ya hocam overlock fılan dedıler kafam karıstı ne yapmam lazım ? cok kararsız kaldım

Kafan karışmasın overclock'u senin anlayabileceğin şekilde tanımlamak gerekirse işlemcinin gücünü arttırmaktır. Bunu kolay bir şekilde öğrenebilirsin ama şuan gerek yok işlemcinin gücü iyi.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] fan koymamış, stock soğutucu ile kullanacaksınız eğer bu sistemi alırsanız.

Overclokk, saat hızı aşırtma demektir ve işlemciyi bu sayede olağan frekanstan hızlı çalıştıracağız. Stok fan ile 3.5-3.7 ghz yr kadar hız aşırtılabilir, fazla bir ısınma olmaz. Overclock sayesinde biraz daha fazla fps alabilirsiniz.

Nickimi1Kedi7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Seyhoo fan koymamış, stock soğutucu ile kullanacaksınız eğer bu sistemi alırsanız.

Overclokk, saat hızı aşırtma demektir ve işlemciyi bu sayede olağan frekanstan hızlı çalıştıracağız. Stok fan ile 3.5-3.7 ghz yr kadar hız aşırtılabilir, fazla bir ısınma olmaz. Overclock sayesinde biraz daha fazla fps alabilirsiniz.

hocam kısaca bu listeye eklicek daha ne var onun linkini atabilirmsiniz veya degıstırılecek bırsey :) ve bu özellıklere uygun normal boyuttan monitor :) tskkr ederım

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
O pascal denen gpuların bir hayli yolu var. 2016 baş-ortası (Q2) çıkabilecekleri gibi 2017'ye bile gidebilir, özellikle de masaüstü platformu öyle olacak gibi geliyor, çünkü nvidia maxwell'i masaüstünde ikinci bir seri olarak çıkarabilir (gtx 1000 (?) serisi pascal değil maxwell gelebilir).
Kısaca 2016'ya, küçük bir olasılıkla belki de 2017'ye kadar bekleyemeyeceksen bu sistemi al. Ama benim şöyle bir önerim var:
Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Msi H81M-P33 İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Dvı&Vga Anakart - Vatan Bilgisayar
Gskill 8Gb Ripjawsx Ddr3 1600Mhz Cl9 Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar
Cooler Master Cmp-350 500W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar
Aoc 21.5" E2262Vw Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar
Ekran olarak FHD (1920x1080) bir ekrandan aşağı bir şey almamanı öneririm. Bu fiyatın altındaki ekranlarda sadece vga var ve kötü olabilir.
Biliyorum, biliyorum -o fiyata r9 285 var. Ama r9 285 2 gb belleğe sahip, ve yeni oyunlarda bu büyük bir problem oluyor ve olacak.
Overclock şart; en az 4 GHz falan olmalı, yoksa ekran kartını geride bırakabilir (r9 280). Diğer sistemi alacaksan r9 270 için overclocksuz hali yeterli gelir (bu durumda overclock gereksiz, ama işe yarayabilir).

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Listeye cooler master T3 Evo eklemen yeterli

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Stok soğutucu bile yeter, ekstra işlemci soğutucusuna para vermene gerek yok. i5 ya da i7'yi oc ederken soğutucu neredeyse şart oluyor, ama pentium kendi soğutucusuyla bile oc edilebiliyor çünkü serin çalışıyor. 3.7-4.4 GHz falan yaparsan yeterli olur ve çok da ısınmaz.
Ekli dosyayı görüntüle 11859
Fiyat böyle oldu çünkü ekran da fiyata dahil.

Nickimi1Kedi7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Stok fan konusunda yaz aylarini da hesaba katmaniz lazim.

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Stok fan sıkıntı çıkarmaz, overclockla bile bir şey olmaz. Altı üstü pentium bu, FX 6300/8350 değil ki soğutma sorun olsun (stok değerlerde bile stok fan yetmiyor çoğu zaman, yok artık!). Yine de illaki soğutucum da olsun tam olsun diye bir düşüncen varsa bu iyidir.
Cooler Master Hyper Tx3 Evo Lga775/1155/1156/1366 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

Söylemeden edemeyeceğim; pentium gibi bir işlemciye 110 liralık bir soğutucu almak hiç akıl kârı bir iş değil. Soğutucu almayı ciddi ciddi düşünüyorsan bir 70-80 lira daha koyup Core i3-4160 almanı öneririm.
http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i3-4160-soket-1150-36ghz-3mb-onbellek-22nm-islemci.html

Nickimi1Kedi7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Stok fan sıkıntı çıkarmaz, overclockla bile bir şey olmaz. Altı üstü pentium bu, FX 6300/8350 değil ki soğutma sorun olsun (stok değerlerde bile stok fan yetmiyor çoğu zaman, yok artık!). Yine de illaki soğutucum da olsun tam olsun diye bir düşüncen varsa bu iyidir.
Cooler Master Hyper Tx3 Evo Lga775/1155/1156/1366 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

Söylemeden edemeyeceğim; pentium gibi bir işlemciye 110 liralık bir soğutucu almak hiç akıl kârı bir iş değil. Soğutucu almayı ciddi ciddi düşünüyorsan bir 70-80 lira daha koyup Core i3-4160 almanı öneririm.
Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

ya hocam sogutuyuca gerek var mı oyle 6 7 saat oyun oynamam ben oynarsam en fazla max 5 saat ki oda zor ?

hocam stokta yok :( oraya gitsem verirler mi

imzl646.png

Hayır. Gidip kendiniz toplatıyor, alıyorsunuz. Ayrıca o pc yi alınca overclock şart işlemciye.

O pascal denen gpuların bir hayli yolu var. 2016 baş-ortası (Q2) çıkabilecekleri gibi 2017'ye bile gidebilir, özellikle de masaüstü platformu öyle olacak gibi geliyor, çünkü nvidia maxwell'i masaüstünde ikinci bir seri olarak çıkarabilir (gtx 1000 (?) serisi pascal değil maxwell gelebilir).
Kısaca 2016'ya, küçük bir olasılıkla belki de 2017'ye kadar bekleyemeyeceksen bu sistemi al. Ama benim şöyle bir önerim var:
Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Msi H81M-P33 İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Dvı&Vga Anakart - Vatan Bilgisayar
Gskill 8Gb Ripjawsx Ddr3 1600Mhz Cl9 Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar
Cooler Master Cmp-350 500W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar
Aoc 21.5" E2262Vw Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar
Ekran olarak FHD (1920x1080) bir ekrandan aşağı bir şey almamanı öneririm. Bu fiyatın altındaki ekranlarda sadece vga var ve kötü olabilir.
Biliyorum, biliyorum -o fiyata r9 285 var. Ama r9 285 2 gb belleğe sahip, ve yeni oyunlarda bu büyük bir problem oluyor ve olacak.
Overclock şart; en az 4 GHz falan olmalı, yoksa ekran kartını geride bırakabilir (r9 280). Diğer sistemi alacaksan r9 270 için overclocksuz hali yeterli gelir (bu durumda overclock gereksiz, ama işe yarayabilir).

Stok fan konusunda yaz aylarini da hesaba katmaniz lazim.

Hocalarım hepinize cok tesekkur ederım.Son güncelleme böyle oldu.Gidip elden alacagım bunları yalnız asusun ekran kartı stokta yok :( son güncelelemye ne diyorsunuz hocam ve sogutucuya gerek var mı 100 tl az degıl yani :) mause klavye alırım onun yerine ? eklemek cıkarmak gereken bısy var mı acep ? tesekkr ederm
resim : http://i.hizliresim.com/QlXEVG.png
Ekli dosyayı görüntüle 11862Ekli dosyayı görüntüle 11862

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ben de diyorum ki sicak havalari da hesaba katmaniz lazim. Stok fan ile oc yapilmis G3258 yaklasik 80 dereceye (oyuna göre degisiyor) kadar cikabiliyor. Bir de havalar asiri sicak oldugu zaman üstüne 5-6 derece daha eklenecek.

Elbette gidip 110 liralik bir sogutucu almasina gerek yok, ama en azindan adam akilli bir sogutucu sart.

"stok değerlerde bile stok fan yetmiyor çoğu zaman, yok artık!" Bunu söyleyen sahis kim cözemedim?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
arkadaşlar konu almış başını gitmişken ben de bu konu altında bir soru sormak istiyorum. pc kasamda oyun oynarken normalin üstü bir ses var. diğer odadan duyuluyor. r9 280 sapphire ekran kartım var ve ses ondan mı çıkıyor diye denemek amaçlı oyun açıkken fanlarını anlık durdurdum, ses kesilmedi. işlemci fanım 120 liraya almıştım geçen sene, kaliteli bir fan, onu da anlık durdurdum ses yine kesilmiyor. geriye ses çıkaracak tek aparat pcu kalıyor. 500 w thermaltake psu var. onun fanlarını durdurup test etme imkanı yok. ses ondan mı geliyordur acaba? ses kaynağı o ise eğer 700 w bir pcu alsam ses kesili mi komple?

bir de kasa kapağını taktığım zaman ses 2 katına çıkıyor. uçak kalkıyor sanki. ben de kasa kapağını hiç takmıyorum. pcu dan ses geliyor ise eğer kasa kapağı ne alaka anlamadım açıkçası.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION]

O ses islik sesini andiriyor mu? Özellikle oyuna girdigin zaman ses yükseliyor?

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ya hocam sogutuyuca gerek var mı oyle 6 7 saat oyun oynamam ben oynarsam en fazla max 5 saat ki oda zor ?
5 saat ile 6-7 saat arasında bir fark yok, çünkü işlemcilerin sıcaklıkları sadece belli bir noktaya kadar geliyor (yaklaşık 20-30 dakika sürüyor), o noktadan sonra sıcaklık sadece 1-2 derece oynuyor, çok fark etmiyor. Soğutucu yeterli gelir, merak etme. 80 dereceye çıkacak olsaydı pc kapanırdı. Bu işlemcilerin max. sıcaklığı 72 derece. Bu sıcaklığın ötesıne gidemiyorlar.
1)Soğutucuya vereceğin parayı klavye fare hoparlör/kulaklık vs. ye ver.
2)Benim verdiğim kasa bundan daha kaliteli ve 500 watt da yeterli gelir (ekstra bir 100 lira verme diye söylüyorum). Ama görünümü için alıyorsan sen bilirsin.
3)Anakartı MSI al. Yine kendini 30-40 liradan kurtarırsın.
4)Ekran kartını R9 280 al. Daha pahalı ama R9 270'i ikiye katl-- o kadar da değil, ama oyunlarda çok fark edilebilir bir hız farkı olur.
Bu şekilde ucuza daha çok performans alırsın.

FX serisi işlemcilerin ısı sorunları var. 95/125 watt'lık işlemcinin küçücük bir fanla soğumasını nasıl beklersin ki? Genelde soğutucu almak şart oluyor. Ve öyle küçük bir soğutucu yetmiyor. Overclock için daha da iyi bir soğutucu gerekiyor tabi.
Ses kasa fanlarından ya da PSU'dan geliyordur. Hard diskten de ses gelebiliyor ama bu denli değil. Kasa fanlarını da denediysen kesin olarak psu olduğunu söyleyebilirim. PSU değiştirirsen düzelir, ama 'kasa kapağını takınca ses iki katına çıkıyor' demişsin. Bu durum kasa fanları ya da psu düzgün oturtulmazsa olur. PSU değiştirmeden önce bir vidalamaları kontrol et.

Nickimi1K3di7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5 saat ile 6-7 saat arasında bir fark yok, çünkü işlemcilerin sıcaklıkları sadece belli bir noktaya kadar geliyor (yaklaşık 20-30 dakika sürüyor), o noktadan sonra sıcaklık sadece 1-2 derece oynuyor, çok fark etmiyor. Soğutucu yeterli gelir, merak etme. 80 dereceye çıkacak olsaydı pc kapanırdı. Bu işlemcilerin max. sıcaklığı 72 derece. Bu sıcaklığın ötesıne gidemiyorlar.
1)Soğutucuya vereceğin parayı klavye fare hoparlör/kulaklık vs. ye ver.
2)Benim verdiğim kasa bundan daha kaliteli ve 500 watt da yeterli gelir (ekstra bir 100 lira verme diye söylüyorum). Ama görünümü için alıyorsan sen bilirsin.
3)Anakartı MSI al. Yine kendini 30-40 liradan kurtarırsın.
4)Ekran kartını R9 280 al. Daha pahalı ama R9 270'i ikiye katl-- o kadar da değil, ama oyunlarda çok fark edilebilir bir hız farkı olur.
Bu şekilde ucuza daha çok performans alırsın.

FX serisi işlemcilerin ısı sorunları var. 95/125 watt'lık işlemcinin küçücük bir fanla soğumasını nasıl beklersin ki? Genelde soğutucu almak şart oluyor. Ve öyle küçük bir soğutucu yetmiyor. Overclock için daha da iyi bir soğutucu gerekiyor tabi.
Ses kasa fanlarından ya da PSU'dan geliyordur. Hard diskten de ses gelebiliyor ama bu denli değil. Kasa fanlarını da denediysen kesin olarak psu olduğunu söyleyebilirim. PSU değiştirirsen düzelir, ama 'kasa kapağını takınca ses iki katına çıkıyor' demişsin. Bu durum kasa fanları ya da psu düzgün oturtulmazsa olur. PSU değiştirmeden önce bir vidalamaları kontrol et.

hocam bu dediklerinizi vatan dan siparis edip resim atabikirmisinz sizin ve diger arkadaslarin gorusunu karsilastrcm :) ve asus ekran kartini alsam bu seylerde bi degsiklik olur mu arasinda 10 tl fark vae

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555

kasanın içinde 1 tane fan var, ön kısımda, onun da o sesi çıkartabilecek kudreti yok. üflesem duracak cinsten :) ssd kullandığım için onu da elersek geriye gerçekten bir tek pcu kalıyor. keşke çevremde 700w birinde olsa da satın almadan önce alıp test etmek imkanım olsa. :S

Nickimi1K3di7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasanın içinde 1 tane fan var, ön kısımda, onun da o sesi çıkartabilecek kudreti yok. üflesem duracak cinsten :) ssd kullandığım için onu da elersek geriye gerçekten bir tek pcu kalıyor. keşke çevremde 700w birinde olsa da satın almadan önce alıp test etmek imkanım olsa. :S

ozelden veya yeni konu acarmisin kardesim konular karisiyor :mad: