Para niçindir ?

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Eskiden altın ve gümüşle ödeme vardı. Keşke öyle kalsaydı. Devletlerin açgözlülüğü sonucu altın ve gümüş serveti oluştu.

Şimdi paranın biri kullanımdan çıksa o ülke çöker. Ama altın olsa çökertemezler. Siyaset işte.

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Eskiden altın ve gümüşle ödeme vardı. Keşke öyle kalsaydı. Devletlerin açgözlülüğü sonucu altın ve gümüş serveti oluştu.

Şimdi paranın biri kullanımdan çıksa o ülke çöker. Ama altın olsa çökertemezler. Siyaset işte.
Evet altın ve gümüş sikkeler falan daha iyiydi. Kağıt parayı hiç sevemedim. ?

Fant22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
53
Para daha iyi yaşaman için lazımdır. Bazıları "para mutluluk getirmez" der, ama benim için mutluluk getiren şeylerin ilk 5'ine giren bir şeydir. Bilirsin, para biriktirip oyun alırsın ve o oyunu oynarkenki haz benim için paha biçilemez. Aslında paha biçilir sonuçta parayla alıyorum. Biraz boş yaptım ama kusura bakmayın.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,992
Para daha iyi yaşaman için lazımdır. Bazıları "para mutluluk getirmez" der, ama benim için mutluluk getiren şeylerin ilk 5'ine giren bir şeydir. Bilirsin, para biriktirip oyun alırsın ve o oyunu oynarkenki haz benim için paha biçilemez. Aslında paha biçilir sonuçta parayla alıyorum. Biraz boş yaptım ama kusura bakmayın.
Ne diyon dayı :D

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Para, mal ve hizmetlerin değiş-tokuşu için kullanılan araçlardan en yaygın olanı. Para sözcüğü ile genellikle madenî para ve banknotlar kastedilmekle birlikte; ekonomide, vadesiz mevduatlar ve kredi kartları da parayı meydana getiren unsurlardan sayılır.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,992

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Eh seni bi gün ormana yollayıp deneyelim bakalım kaç gün hayatta kalacan. :d
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zor ama bence.
Mantıken mümkün.
Bana göre para eşyaları takas etmek yerine geliştirilmiş, hayatı kolaylaştıran bir birimdir.

Reaksiyon puanı
10,549

Yine pek bir şey değişmezdi. Hatta sefil ülke sayısı daha çok olabilirdi.
Amerikanın yine en çok altın sahibi olarak süper güç olacağı kesin ?

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Para herşeydir eğer öyle olmasaydı insanlar bu dünyada en değerli olan ve hiçbir zaman geri gelmeyen tek şey olan zamanını bir işte çalışarak harcamazdı.

Scarmigli1 ded

Asistan
Reaksiyon puanı
463
hayatta kalmamız için lazım ama niye burda saçma sapan konu açtın ki yani herkes biliyordur