Para mi para mi?(ask)

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
67537

Reaksiyon puanı
10,315
En evvel, ama en evvel... Mutlaka SAĞLIK.
Bundan sonra ise aşk mı, para mı diye soranlara verilebilecek en uygun cevap:

Kimine aşk, kimine para daha hayırlıdır. Bu kişinin ruhi, psikolojik ve sosyal durumlarına göre değişebilir.
En güzeli Allahtan her ne olursa olsun mutlaka hayırlı olacak olanı, herşeyin hayırlısını vermesini dua etmek lazım.
Olur ki bazen bize hayırlı olacağını zannettiğimiz şeylerde şer, şer zannetiklerimizde ise hayır olabilir.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
En evvel, ama en evvel... Mutlaka SAĞLIK.
Bundan sonra ise aşk mı, para mı diye soranlara verilebilecek en uygun cevap:

Kimine aşk, kimine para daha hayırlıdır. Bu kişinin ruhi, psikolojik ve sosyal durumlarına göre değişebilir.
En güzeli Allahtan her ne olursa olsun mutlaka hayırlı olacak olanı, herşeyin hayırlısını vermesini dua etmek lazım.
Olur ki bazen bize hayırlı olacağını zannettiğimiz şeylerde şer, şer zannetiklerimizde ise hayır olabilir.

Aynen bir aşk insanı akılsız, bir para hırsı insanı karaktersiz, asosyal ve kimsesiz bırakabilir.

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Bir günü parasız geçirin bakın bakalım mutlu musunuz. Aşk olmassa olur ama para olmazsa olmaz.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Aşkı bulduk sıra parada diyorum da bir türlü para gelmiyor..

Reaksiyon puanı
10,315
Aşkı bulduk sıra parada diyorum da bir türlü para gelmiyor..

İki mutluluk aynı anda biraz fazla olmuyor mu? E mecburen birinden fedakârlık yapacaksın Cerrahım :D
Allah bütün mutlulukları bir arada cennetine saklamış, bu dünyada hepsini bir arada asla vermiyor.
Birini vererek biraz tattırıyor ki hepsi için cenneti özleyip ona ulaşmaya çalışsınlar istiyor.
Vesselam! :)

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Bütün mutluluğu buldum aslında @|SeYYaH| 'ım bir tane evladım var ve ikincisi yolda Temmuz ayında Allah kısmet ederse onuda kucağımıza alacağız. Bundan dahasını neden isteyeyim. Benim dediğim tamamen lafın gelişi. Ama dediğimde olursa fena olmaz gibisinden.. :)

Reaksiyon puanı
10,315
Bütün mutluluğu buldum aslında @|SeYYaH| 'ım bir tane evladım var ve ikincisi yolda Temmuz ayında Allah kısmet ederse onuda kucağımıza alacağız. Bundan dahasını neden isteyeyim. Benim dediğim tamamen lafın gelişi. Ama dediğimde olursa fena olmaz gibisinden.. :)

İste Cerrah'ım iste, mutluluğun daha çoğunu da iste Allahtan. Verdiğini verir, vermediğini de ahirete saklar. Ama edilen her dua mutlaka kabul edilmiş demektir. İnsan dua ettiğini sanır, halbuki aslında o duayı insana nasip kılan, ettiren de Allahtır. Duayı bazen hemen kabul eder verir, bazen erteler, bazen de edilmiş o duanın karşılığını ahirete bırakır. Aslında en hayırlı olanın da ahirete bırakılan olduğu anlatılır. Hatta insanın ahirette "Keşke ettiğim bütün dualar ahirete bırakılmış olsaydı" diye ilendiği haber verilir.

Rabbim yavrularına sıhhat afiyet versin, ana-babasına, vatan ve milletine hayırlı evlatlar eylesin; Ve mutluluğunuz daim olsun kıymetli abem.