Soru Para birimlerindeki sabit dalgalanma

ArKaDaTa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar bu gördüğümüz iki para birimi sabit fiyatlar üzerinde uzun sürelerdir sürekli dalgalanmış. Euro tarafında fiyatlar böyle değil ancak USD tarafında belli rakamlara sürekli inip çıkmış. Dalgalı kur sistemi denilen şey bu ve çok az ülke mi kullanıyor? Bu ülkelerde al sat yapıp bunlardan para kazanan insanlar yok mudur? Bu kur sisteminde oldukları için al-sat ülkelerinde kapalı mıdır? Bunun haricinde bu para birimleri gibi sabit fiyatlarda dalgalanmayıp ayrıca çok yüksek farklarla sert inişleri ve çıkışları olan para birimleri de var dünyada. Bu ülkeler bunu yaparken al-sattan para kaybetmeyi göz önüne alarak neden kar ediyorlardır? Bir etken olmalı ki buna değsin.
1643978403037.png

1643978554383.png

Brady

Asistan
Reaksiyon puanı
489
Honduras, Kuzey Amerika'da bulunan 9-10 milyonluk bir nüfusa sahip ülkedir. Honduras Lempirası sadece Hondurasta kullanılıyor yani dediğiniz gibi az kullanılıyor sadece kendileri kullanıyor. Al-Sat'a kapalı olduğunu düşünmüyorum hatta Wise uygulaması üzerinden Honduras Lempirası alım ve satım işlemleri bende açık. Aruba'ya gelirsek, 100 bin civarı nüfusları mevcut ve küçücük bir ada ülkesi yani kendi paralarını sadece kendileri kullanıyor, bu parayı da kullanan çok az bir kesim. Yine aynı şekilde Wise üzerinden alma ve satma işlemlerine açık, illa ki al-sat yaparak kazananlar oluyordur. Aruba Florini yıllardır sabit fakat, Honduras Lempirası giderek Amerikan Doları karşısında değerini kaybetmiş. Son sorduklarınıza yanıt veremeyeceğim fakat, dediğim gibi illa ki bunun da takasını yapan vardır. :D

ArKaDaTa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Honduras, Kuzey Amerika'da bulunan 9-10 milyonluk bir nüfusa sahip ülkedir. Honduras Lempirası sadece Hondurasta kullanılıyor yani dediğiniz gibi az kullanılıyor sadece kendileri kullanıyor. Al-Sat'a kapalı olduğunu düşünmüyorum hatta Wise uygulaması üzerinden Honduras Lempirası alım ve satım işlemleri bende açık. Aruba'ya gelirsek, 100 bin civarı nüfusları mevcut ve küçücük bir ada ülkesi yani kendi paralarını sadece kendileri kullanıyor, bu parayı da kullanan çok az bir kesim. Yine aynı şekilde Wise üzerinden alma ve satma işlemlerine açık, illa ki al-sat yaparak kazananlar oluyordur. Aruba Florini yıllardır sabit fakat, Honduras Lempirası giderek Amerikan Doları karşısında değerini kaybetmiş. Son sorduklarınıza yanıt veremeyeceğim fakat, dediğim gibi illa ki bunun da takasını yapan vardır. :D
çok teşekkürler

Ekli dosyalar

• 1646758516723.png
    1646758516723.png
    7.4 KB · Görüntüleme: 90