Pamukkale Üniversitesi İktisat Ingilizce

_Genco

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben pamukkale uni de ingilizce iktisat bölümünü okumak istiyorum hazırlık okumak zorunlu mu sizce ? Hazırlık okursam normal öğrencilerden ne farkım olur? Yardımcı olursanız sevinirim

serhatcavdr14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba kardeşim. İngilizce iktisat %100 ingilizce olduğu için zaten derslerinin hepsi ingilizce olacak. Tabi bu seni korkutmasın çünkü ingilizce derslerde çok fazla hocayı anlamana gerek yok :D. He sen yine anlıyorsan orası senin için + dır ama anlamasanda geçebiliyosun notlardan okuyarak ezberleyerek. Hazırlık okumak zorunludur. Hazırlığı geçmeden bölüme geçemezsin. Ama sen diyosan ki benim ingilizcem süper, muafiyet diye bir sınav oluyor ona gireceksin eğer geçer not alırsan(60 ya da 70) diye hatırlıyorum hazırlık okumana gerek kalmaz ve koca 1 yılını boş boş hazırlıkta heba etmezsin. Ama şöylede bir güzelliği var hazırlığın ben şu an 3.sınıfım ve bütün samimi arkadaşlarım hazırlıktan olma. yani 1.sınıfa geçince herkeste bir ego, bir hava felan olduğu için arkadaş edinmek zor oluyor. fakat hazırlık biraz lise 5 tarzında olduğu için hem eğlenceli, hem haftanın 5 günü günde 4 saat ingilizce görüyosun. Yani eğlenceli ve arkadaş edinmek için süper bi sınıf diyebilirim hazırlık için. Anlatacaklarım bu kadar kardeşim ingilizce öğrenirim diye çok kasma hazırlık için kendini, ingilizceyi internettende öğrenebilirsin. Derslerin için arkadaşlıklarından olma zehir olur koca denizli sana :D. Özetle hazırlık okumalısın ve güzel bi ortam yapıp eğlenmelisin ilk yılın. Sonra zaten hazırlıkta 4 saat ders görcen bölüme bi geçeceksin günde 9 dersin olcak arka arkaya üstte alırsan tabi. ve 1.sınıfta 8 ders oluyor farklı farklı dersler hep ama hazırlıkta öyle değil bi tek ingilizce vardı o yüzden zorlayacak seni öteki yıllar. Neyse son özetim :D kardeşim tecrübemle söylüyorum sana hazırlık oku güzel adam gibi arkadaşlar edin gez toz ama ingilizceyide çalış tekrar et kelime ezberle. İkisini aynı anda yapacak vaktin olacak hazırlıkta.

_Genco

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sence hazırlık okursam benim için kayıp olur mu ?? Yani öyle bi anlattın ki korktum hazırlık okumaya :)) ha bide hazırlıktan ya geçemezsem sene sonunda
--- Gönderi Güncellendi ---
Ha bu arada hazırlık doneminde devletten geri ödemeli burs alabilirmiyim @serhatcavdr14

serhatcavdr14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
burs alabilirsin kardeşim geri ödemeli alırsan(kredi deniyor), geri ödemesiz alırsan burs deniyor. Valla sınavlar zor oluyor kardeşim listening(dinleme), writing(yazma), reading(okuma). sınavda bu 3 tanesi birden oluyor. Ses kaydı açıyorlar orda bi sunucu anlatıyor işte şöyle oldu böyle oldu. Mesela yanıltıyor seni konuşurken hava yağmurlu ama elbet güneş açacak ve piknik yaparız diyor. Fakat sen ilk kısımda hava yağmurluyu anlıyorsun gerisini anlamıyorsan diyosun ki yağmurlu havada piknik mi olur :D . Böyle şeyler oluyor. Ve bilmiyorum essay biliyo musun ama türkçedeki kompozisyon gibi writing sınavı oluyor. Giriş gelişme sonuç bölümleri. mesela hava kirliliği hakkında yazıyosun. Ya da internetin iyi yanları kötü yanları. Valla şöyle söyliyim ailenin maddi imkansızlıkları yoksa oku. Hani diyosan zaten zordayız bide 1 yıl kaybedemem okuma o zaman. Yani ingilizcen gelişiyor fakat 1 yıl kaybediyosun ama arkadaşlık çevre eğlenme olarak çok şey kazanıyosun ve bence bu daha önemli. 1.sınıfa geçiceksin herkes hazırlıktan gelme arkadaş olmuşlar grup kurmuşlar, ee sen okumamışsın hazırlık yalnız kalırsın. yani ben bunları gördüğüm için anlatıyorum sanada. Git güzelce hazırlığa hem arkadaş edin hem gez hem eğlen AMAAAA ders çalışmayı ihmal etme kelime ezberle sürekli. Hazırlıktan geçemezsen sene sonunda tekrar bi sınav yapıyolar ondada geçemezsen tekrar bi sınav yapıyorlar ama bu son sınava girmen demek 1.sınıfın birinci dönemini kaybetmen oluyor. çünkü daha hazırlığı geçememişsin fakat girdiğin sınav 1.dönemde oluyor. Yani hazırlığı geçiyosun ardında 1.sınıfın 2.döneminden ders alabiliyosun. Ama çalışkan biriyse kulakta varsa biraz ingilizceye çok rahat geçersin. He bu arada Vize, Quiz, Final sınavları olacaksınız. Vizeler %30, quizler %10, finaller %60 dı en son 3 yıl önce :D. quizlere gir ihmal etme sakın, quiz ne ki ya %10 diyip kaçanlar oluyodu hep sen kaçma :) bide quizler habersiz yapılır. bigün okula gitmemişsindir o gün ansızın quiz yapılır. Yani oku kardeşim hazırlık güzeldir 1 yıl kayıp gibi görünebilir ama eğlencelidir. Denizliye adapte olmanı sağlar

Aslierdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben Muğla Üniversitesi ingilizce iktisat bölümü öğrencisiyim şuan hazırlık okuyorum. Matematik çok zorluyo mu acaba öğrenmek istiyorum. Çünkü matematiğe karşı ciddi bir korkum var . Olacak gibi değilse bu sene tekrar sınava girip bölüm değiştirebilirim @serhatcavdr14