Soru Pakistanlı Mülteciler Türkiye'ye mi geliyor?

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Kaynak ne bilmiyorum ama gelir gelir knk bu arapseviciler güya Osmanlı kuruyor birinin padişahlık hayalide varya olur olur yani..

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Kaynak ne bilmiyorum ama gelir gelir knk bu arapseviciler güya Osmanlı kuruyor birinin padişahlık hayalide varya olur olur yani..

Pakistanıda Arap ülkesi sandın ya :) Ne diyeyim ben sana...

Pakistandan Mülteci gelemez. Gelse gelse kaçak göçmen gelir. Mülteci demek dünya çapında kabul gören bir Statüdür. Ve Mülteci olabilmen için ülkende savaş olması lazım. Pakistanda savaş yok şuan için. Hadi savaş oldu diyelim iç karışıklık çıktı gene Mülteciler veya Sığınmacılar ilk olarak Pakistana sınır ülkelere gitmek zorundalar gene Türkiye'ye gelemezler. Arada devasa bir yüzölçümü olan İran var.

Hadi İran'ıda aştılar geldiler diyelim sınırda asker ve duvar engelini aşmaları lazım. Hadi onuda aştılar kaçak olarak ülkeye giriş yaptılar diyelim sana sınırı olmayan bir ülkenin insanını almak zorunda değilsin dünya çapındaki böyle sistem. O insanları yakalayınca sınır dışı edebilirsin.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
gelmesinler mülteci avı başlatanlar çıkarsa ayvayı yerler.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Pakistanıda Arap ülkesi sandın ya :) Ne diyeyim ben sana...

Pakistandan Mülteci gelemez. Gelse gelse kaçak göçmen gelir. Mülteci demek dünya çapında kabul gören bir Statüdür. Ve Mülteci olabilmen için ülkende savaş olması lazım. Pakistanda savaş yok şuan için. Hadi savaş oldu diyelim iç karışıklık çıktı gene Mülteciler veya Sığınmacılar ilk olarak Pakistana sınır ülkelere gitmek zorundalar gene Türkiye'ye gelemezler. Arada devasa bir yüzölçümü olan İran var.

Hadi İran'ıda aştılar geldiler diyelim sınırda asker ve duvar engelini aşmaları lazım. Hadi onuda aştılar kaçak olarak ülkeye giriş yaptılar diyelim sana sınırı olmayan bir ülkenin insanını almak zorunda değilsin dünya çapındaki böyle sistem. O insanları yakalayınca sınır dışı edebilirsin.
Arapseviciler dedim hocam ve onların Arap olmadığını bildiğimi anlamanız için Osmanlı hayali dedim padişahlık dedim..
Güya toplumu yeniden ümmet kendini de padişah yapıyor.. belki de halife ilan edecek ki yok demezsiniz beklerim ??

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Arapseviciler dedim hocam ve onların Arap olmadığını bildiğimi anlamanız için Osmanlı hayali dedim padişahlık dedim..
Güya toplumu yeniden ümmet kendini de padişah yapıyor.. belki de halife ilan edecek ki yok demezsiniz beklerim ??

Gerçekten şu uç muhalif kanalları izlemeye azcık ara ver :( Normal değil düşüncelerin... Azcık sakin kafa ile düşün bu söylediklerinin boş olduğunu anlayacak.

Bu söylediklerinin hiçbirinin akıl ile mantık ile izanı bile yok... Yok Ümmet kuracakmış yok padişah olacakmış yok halifelik ilan edecekmiş :D:D :D Hee bütün ülkelerde tamam diyecek. Veya oradan gelecek 100-200 bin kişi ile kuracak ümmeti :D Yada 100 yıllık demokrasiyi bırakıp 85 Milyonluk bizim ülke padişahlıya geçecek hemen. Gerçekten hayal dünyanız efsane.

Dünyada Müslüman Nufusun dağılımı alttaki gibi. Çoğu Erdoğan'ı tanımıyordur bile. Bu ülkelerin çoğu ile Ramazan bayramının günü konusunda bile uzlaşamazken Erdoğan Halife olacak hee :D Bu ülkelerde hemen tamam o zaman diyecek Erdoğan'a biyat edecek. Siz gerçekten Erdoğan'ı gözünüzde çok büyütmüşünüz... Daha bizim sözde Müslüman olan Türkiye'de 1 saatlik din dersi olsun mu olmasın mı tartışılıyor 20 senedir. Sen Şeriat diyon yok Halifelik yok bilmem ne diyon.

1650111227349.png

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Gerçekten şu uç muhalif kanalları izlemeye azcık ara ver :( Normal değil düşüncelerin... Azcık sakin kafa ile düşün bu söylediklerinin boş olduğunu anlayacak.

Bu söylediklerinin hiçbirinin akıl ile mantık ile izanı bile yok... Yok Ümmet kuracakmış yok padişah olacakmış yok halifelik ilan edecekmiş :D:D :D Hee bütün ülkelerde tamam diyecek. Veya oradan gelecek 100-200 bin kişi ile kuracak ümmeti :D Yada 100 yıllık demokrasiyi bırakıp 85 Milyonluk bizim ülke padişahlıya geçecek hemen. Gerçekten hayal dünyanız efsane.

Dünyada Müslüman Nufusun dağılımı alttaki gibi. Çoğu Erdoğan'ı tanımıyordur bile. Bu ülkelerin çoğu ile Ramazan bayramının günü konusunda bile uzlaşamazken Erdoğan Halife olacak hee :D Bu ülkelerde hemen tamam o zaman diyecek Erdoğan'a biyat edecek. Siz gerçekten Erdoğan'ı gözünüzde çok büyütmüşünüz... Daha bizim sözde Müslüman olan Türkiye'de 1 saatlik din dersi olsun mu olmasın mı tartışılıyor 20 senedir. Sen Şeriat diyon yok Halifelik yok bilmem ne diyon.

Ekli dosyayı görüntüle 169852
Bundan 20 sene veya 15 veya 10 sene evvel deseydim ki Özkan hocam bu adam tek adam rejimi kuracak bakanlar önünde düğme ilikleyip ezile büzüle gelecek ülkeye yabancı dolduracak millet yeter gönder dese de yok diyecek milletine partili partisiz vatandaş mülteci yetkili yetkisiz her şekilde fırça atacak kendisi hiçbir zaman ama millet her zaman sorumlu olacak Allah'ın aşkına konuş inanır mıydınız!?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bundan 20 sene veya 15 veya 10 sene evvel deseydim ki Özkan hocam bu adam tek adam rejimi kuracak bakanlar önünde düğme ilikleyip ezile büzüle gelecek ülkeye yabancı dolduracak millet yeter gönder dese de yok diyecek milletine partili partisiz vatandaş mülteci yetkili yetkisiz her şekilde fırça atacak kendisi hiçbir zaman ama millet her zaman sorumlu olacak Allah'ın aşkına konuş inanır mıydınız!?

Hocam sende zorda kalınca sıkışınca alakasız şeyler yazıp konuyu değiştirmeye çalışma huyu var :) Bunu azcık törpülemeye çalış bence.

Bak gerçekten izlediğin takip ettiğin kanallara biraz çeki düzen ver :( Hiç normal değil söylemlerin. Komik duruma düşürme kendini. Her olaya aynı basma kalım şeyleri yazıyorsun alakası olsada olmasada.

Arkadaşım BAŞKANLIK sistemi var ülkede. Ve bu sisteme göre yüzde 50+1 oy alan kişi Bakanları belirler diyor sistem sen gidiyon tek adam rejimi :D Siyaseti bilmediğin aşikar. Bu sistem sonuçta referandum ile geçti. Daha önce Başbakanlık sistemi olunca farklı mıydı ? Gene Başbakan var. Halktan yeterli oy oranını alırsa gene Bakanları o seçiyor o atıyor sanki çok farklı. ALlah aşkına şöyle basma kalıp sözcükler söyleyip durmayın.

Sen şimdi Palementer sisteme geri dönsek farklı mı olacak sanıyorsun ? Siyasette böyle oluyor işler. ABD başkanıda kendi bakanlarını atıyor. Fransa Devlet başkanıda aynı Rusya Devlet başkanıda. Amaç seçimlerde en yüksek oyu almaya bakıyor ilk olarak.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Hocam sende zorda kalınca sıkışınca alakasız şeyler yazıp konuyu değiştirmeye çalışma huyu var :) Bunu azcık törpülemeye çalış bence.

Bak gerçekten izlediğin takip ettiğin kanallara biraz çeki düzen ver :( Hiç normal değil söylemlerin. Komik duruma düşürme kendini. Her olaya aynı basma kalım şeyleri yazıyorsun alakası olsada olmasada.

Arkadaşım BAŞKANLIK sistemi var ülkede. Ve bu sisteme göre yüzde 50+1 oy alan kişi Bakanları belirler diyor sistem sen gidiyon tek adam rejimi :D Siyaseti bilmediğin aşikar. Bu sistem sonuçta referandum ile geçti. Daha önce Başbakanlık sistemi olunca farklı mıydı ? Gene Başbakan var. Halktan yeterli oy oranını alırsa gene Bakanları o seçiyor o atıyor sanki çok farklı. ALlah aşkına şöyle basma kalıp sözcükler söyleyip durmayın.

Sen şimdi Palementer sisteme geri dönsek farklı mı olacak sanıyorsun ? Siyasette böyle oluyor işler. ABD başkanıda kendi bakanlarını atıyor. Fransa Devlet başkanıda aynı Rusya Devlet başkanıda. Amaç seçimlerde en yüksek oyu almaya bakıyor ilk olarak.
Hocam iyi misin sen ne başkanlığı ya ?
Yoğun A haber ve havuz medyası illüzyonu altındasınız bak. Padişahlık bu düpedüz Kula kulluk düzeni ya. RTE plaka belediye başkanları resmine selam durmalar böyle eli kalbinde fln..

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Yoğun A haber ve havuz medyası illüzyonu altındasınız bak. Padişahlık bu düpedüz Kula kulluk düzeni ya. RTE plaka belediye başkanları resmine selam durmalar böyle eli kalbinde fln..

Sen gerçekten Padişahlık nedir bilmiyon :(

Dünyada siyaset böyle. Erdoğan seçime giriyor ve seçimden yüzde 53 oy aldı mı almadı mı ? Nasıl padişah oluyor ! Başkanlık sistemi var ülkede bu sistemde dünyanın her yerinden bakanları başkan atıyor sen çıkıyon Tek adam diyon :)

Belediye başkanlarınıda bir parti belirliyor ve belediye başkanları partili. Onların Erdoğan'a saygı duyması neden seni rahatsız ediyor !!!

Tek adamcılığın tillahı hangi partide var iyi bir incele bence. Nerede muhalif birisi var hemen partiden kovanlar kim ! azcık sivrileni partiden atanlar nerede bir bak. 12 yılda 10 seçim kaybedip koltuğa yapışanlar kimler iyi incele... Gerçek tek adamcılık o oluyor. Karşı taraf hiç yoktan 1994 yılından beridir Halkın oyları ile kazana kazana geliyor.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Sen gerçekten Padişahlık nedir bilmiyon :(

Dünyada siyaset böyle. Erdoğan seçime giriyor ve seçimden yüzde 53 oy aldı mı almadı mı ? Nasıl padişah oluyor ! Başkanlık sistemi var ülkede bu sistemde dünyanın her yerinden bakanları başkan atıyor sen çıkıyon Tek adam diyon :)

Belediye başkanlarınıda bir parti belirliyor ve belediye başkanları partili. Onların Erdoğan'a saygı duyması neden seni rahatsız ediyor !!!

Tek adamcılığın tillahı hangi partide var iyi bir incele bence. Nerede muhalif birisi var hemen partiden kovanlar kim ! azcık sivrileni partiden atanlar nerede bir bak. 12 yılda 10 seçim kaybedip koltuğa yapışanlar kimler iyi incele... Gerçek tek adamcılık o oluyor. Karşı taraf hiç yoktan 1994 yılından beridir Halkın oyları ile kazana kazana geliyor.
Ya hocam ne saygısı ya Atatürk e aynısını yada benzerlerini yapanlara savaş açıyordunuz putperest putperest diye şimdi saygı mı oldu bu. 10 defa üst üste seçim kazanmış vay büyük başarı işte lidermiş.. bi objektifçe sorgulansın bakayım o YSK.. şu tiyatro bir gözler önüne serilse merci yokki adamı sorgulayacak.. sizde avunun böyle işte 51 bilmem o bu..adam da ancak millet diyor oda yskya çıkıyor.. İstanbul seçimleri tüm oyunlarını ortaya döktü işte.. belki buda tiyatronun bir parçası idi kim bilir..

Ayrıca dünyada başka nerede böyle bir düzen var..? Mesela ABD de Donald Trump döneminde DT içeren plakalar makam aracı mıydı ? Ya da Rusya'da..

Tek adamcılık tillahı aha bu 20 en yıllık karanlıktır bence..

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Ya hocam ne saygısı ya Atatürk e aynısını yada benzerlerini yapanlara savaş açıyordunuz putperest putperest diye şimdi saygı mı oldu bu

Erdoğan'ın 1 tane heykelini yapan belediye varsa söyle eleştirelim. Ben karşıyım öyle şeylere... Devlet bütçesinden heykel dikip sonra iş yaptım icraat yaptım diye hava atılmasına.

10 defa üst üste seçim kazanmış vay büyük başarı işte lidermiş.. bi objektifçe sorgulansın bakayım o YSK.. şu tiyatro bir gözler önüne serilse merci yokki adamı sorgulayacak

YSK ile ne alakası var ! :) Gene başladın alakasız söylemlere. 1994 yılında öyle mi kazandı belediye seçimini 2002 yılında öyle mi geldi. Üstüne onlarca seçim ve referandumu öyle mi kazandı sanıyon gerçekten sen :D Halk inanıyor güveniyor ki oy veriyor. Muhalefete güvenmiyor inanmıyor ki vermiyor 20 yıldır.

İstanbul seçimleri tüm oyunlarını ortaya döktü işte.. belki buda tiyatronun bir parçası idi kim bilir..

Millete rağmen bak İstanbul seçimleri tekrarlansa ne olur sonuç mu değişti ! YSK on kerede iptal etse yüz kerede saysalar sonuç mu değişecekti ? İstanbul ayrıca 2018 Referandumunda da hayır çıkmıştı zaten . Üstüne AKP'oy oranını 2019 da arttırdı aslında İstanbul da ama HDP'nin aday çıkarmaması ve Saadetin aday çıkarması onlara kazandırdı. 2. seçim zaten tepki oyları. Ben de İstanbul'da olsam direk Ekrem İmamoğluna oy verirdim ikinci seçimde.

Ayrıca dünyada başka nerede böyle bir düzen var..? Mesela ABD de Donald Trump döneminde DT içeren plakalar makam aracı mıydı ? Ya da Rusya'da..

Erdoğan içeren plaka mı var !

Cumhurbaşkanı Kırmızı 01 plaka kullanıyor. Veya Cumhurbaşkanlığı amblemi olan plaka kullanıyor. Buda makamı temsil eden plaka. Erdoğan'a özel değil ki :) Yarın sen Cumhurbaşkanı ol sen o plakayı kullan.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Yok ya Özkan hocam ile tartışmaya girmek çıkmaz sokakta korna çalmak gibi bir şey.. bunu söylüyorlardı da forumda ben onunla aynı yaştayım birbirimizden alırız diye düşünüyordum ama yok.. herşeyi istediği gibi anlıyor ve yorumluyor.. putperestlik diyorum duvarda ki cansız resme saygı duruşuna geçiliyor diyorum heykel anlıyor arapseviciler bunlar diyorum Pakistan Arap mı ki diyor vs vs.. ben umudumu kestim hocam münazaraya girmeyeceğim seninle fikrimi belirtip çekileceğim artık

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Yok ya Özkan hocam ile tartışmaya girmek çıkmaz sokakta korna çalmak gibi bir şey.. bunu söylüyorlardı da forumda ben onunla aynı yaştayım birbirimizden alırız diye düşünüyordum ama yok.. herşeyi istediği gibi anlıyor ve yorumluyor.. putperestlik diyorum duvarda ki cansız resme saygı duruşuna geçiliyor diyorum heykel anlıyor arapseviciler bunlar diyorum Pakistan Arap mı ki diyor vs vs.. ben umudumu kestim hocam münazaraya girmeyeceğim seninle fikrimi belirtip çekileceğim artık

Yaa hocam bir oradan bir buradan konular alıp alakasız örnekler veriyon bende ister istemez doğrusunu yazıyorum. Yer yerde yanlış bilgi veriyorsun düzeltmek zorunda kalıyorum. Pakistan konusunun altına bunlar Arap sevici yazmak ne alaka o zaman.

Put dediğin zaman o heykel olur ve ben sana diyorum ki Erdoğan'ın heykelini yapan bir isim veya belediye varsa gel birlike eleştirelim.

Resim konusuna gelince büyük ihtimal Cumhurbaşkanı resminden bahsediyorun o resimleri devlet kurumlarına asmak zorunlu diye biliyorum ben. Bu Erdoğan'a özgü değil yarın Kemal Kılıçdaroğluda olsa ülkenin Cumhurbaşkanını onunda resmi asılacak. Bu resimler taaa Atatürk- İsmet İnönü zamanından beridir kamu kurumlarına asılıyor. AKP il veya ilçe binalarından bahsediyorsan onlar özgür istediği fotoyu asar kendi il binasına. Bundan tapmak veya putlaştırmayı nasıl çıkarıyon ! CHP il binasına git oradada her yerde Kemal Kılıçdaorğlu fotoları vardır şimdi bunlar ona tapıyor saygı duruşunda duruyor mu diyecez. MHP'ye git Bahçelinin vardır. Siyasi görüşün partinin lideri o diye asılıyor bunları. Ama sen olayları başka yere çekip resme tapıyorlar resme saygı duruşunda duruyorlar diyorsun alakasız bir şekilde.

Bak şu foto Türkiye CUmhuriyeti Cumhurbaşkanlığını temsil eder ve bütün kamu kurumlarında ver diye biliyorum ben Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanlığı forsu var arkada. Ama sen bunu TEK ADAMLIK diktatörlük padişahlık halifelik gibi saçma yorumluyorsun. Geçen ay Tapu dairesine gitmiştim orada da bu foto vardı korona zamanı Devlet hastanesine gittiğimde orada da bu foto vardı. Şimdi ne oldu putlaştırmış veya tapmış mı olduk ! En sevmediğim ifadeler ve laflar bunlar.

1650122427182.png

Veya olmayan bir şey gidiyon Erdoğan'ın adına özel plakaları var diyon. Oda yanlış Erdoğan 01 Kırmızı plaka kullanıyor diyorum ben. Meclis başkanıda özel plaka kullanıyor parti liderleride bakanlarda bunlar olan şeyler. Ama sen AKP'ye hatta Erdoğan'a özelmiş gibi anlatıyon. Dünyada olan işleri uygulaması sadece bize özelmiş gibi anlatıyon sürekli.

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
AKP için geliyorlar.Bu rezil parti oy almak için bunlara her türlü kıyağı geçecektir.Suriyelileri oy için ülkeye doldurdular sıra bunlarda.

Gerçekten bilmeden konuşuyorsunuz :(

Sığınmacı ve Mülteci statüsünde gelen kimseye vatandaşlık veremezsin dünyada kural böyle. Üstüne Pakistanla sınırımız yok adamlar bize Mülteci olarak gelemez zaten.

Normal vatandaşlık süreci için ya buradan 400 bin $ lık taşınmaz almaları gerekir yada Türkiye'de fabrika kurmaları gerekir. Diğer bir yolda Türk birisi ile evlenmeleri gerekir. Çocuk oyuncağu değil bu işler. Evlenme yoluyla vatandaşlık almakta en az 5-6 yıl sürüyor. Önce oturma alıyorn sonra Vatandaşlık o işlerde uzun sürüyor. Benim çok yakın tanıdığımın eşi Kazakistan Vatandaşı kadın çok iyi Türkçe konuşuyor üstüne 2-3 Dil biliyor o bile 5 yıldır vatandaşlık alamıyor Evli olduğu halde.

Siz hemen haa geldiniz mi alın size Vatandaşlık 2023 seçimlerinde bize oy verin diyecekler sanıyorsunuz şaka gibi. Üstüne bunu seçim için yapacaklar sanıyorsunuz :D

Bilmem farkında mısınız AKP 2019 seçimlerinde 25-26 Milyon oy almıştı :) Siz 1000-2000 kişiye vatandaşlık verilerek seçim dönecek sanıyorsunuz harbi şaka gibi...

Not: 2019 Seçimlerinde oy kullanabilen vatandaşlık almış yabancı sayısı 53 bin civarıydı !

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Ülke olarak zamanı geldiğinde bu göçmen politikası yüzünden aşırı başımızın ağrıyacağını düşünüyorum. Ama iş işten geçmiş olacak.

Ben sınırdan bu kadar kolay nasıl geçebiliyorlar onu anlamıyorum. Ben askerdeyken hudut kartalları, karakolları vs.vs vardı nerede bunlar anlamış değilim.

MadResister

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
414
gelmesinler mülteci avı başlatanlar çıkarsa ayvayı yerler.
Ukraynalılar gelince ağzımızı açmadık. :D Sebep: Ukraynalıların en azından dünyaya bir faydaları var. Örn. Antalya'da çöp toplamaları gibi teşekkür etmek amaçlı.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Ukraynalılar gelince ağzımızı açmadık. :D Sebep: Ukraynalıların en azından dünyaya bir faydaları var. Örn. Antalya'da çöp toplamaları gibi teşekkür etmek amaçlı.

Ukraynadan gelenler Sığınmacı oluyor. Mülteci değil.

Pakistandan gelenler ne Mülteci ne sığınmacı onlar kaçak göçmen. Bunu anlamak lazım önce.

Bu arada Medya adamı vezirde eder rezilde. Algı haberler ile bugün Ukraynalı sığınmacı güzellemesi yaparlar yarın Suriyeli Mülteci karalaması. İşlerine ne gelirse hesabı.

Mesala son zamanlarda kasıtlı olarak Suriyeli nefreti pompalanıyor bu bir gerçek. İranlı bir turist taciz olayına karışıyor Suriyeliler yapmış deniyor. Pakistanlı bir kaçak birine tecavüz ediyor Suriyeliler yapmış deniyor. Veya Migros düz Farsça katalog basmış İran sınırında ki 1 tane şubesi için koşun Arap ülkesi olduk araplaşıyoruz Suriyeliler için arapça katalog basmışlar gibi yalan yanlış haberler yayınlanıyor. Veya 1 kişi vatandaşlık almış koşun 3 milyon kişiye vatandaşlık verilecekmiş gibi Algı haberler yapılıyor.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Ukraynalılar ile pakistanlıları bir tutmayalım asalaklar ülkelerinden kaçıyor sanki orası kötü esas kötü durumda olanlar Ukrayna .