Pablo Picasso'ya dair

Bu konuyu okuyanlar

mehmethasan

Öğrenci
Katılım
22 Mart 2021
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
34

Pablo Picasso'nun Hayatı​

Pablo Picasso 1881 yılında Malaga da dünyaya gözlerini açtı. Babası ressam olduğu için için küçük yaşlarda ilk resim eğitimini babası Jose Ruiz y Blascodan aldı, çok iyi resim yapma yeteneğini ilk keşfeden babası oldu bunun üzerine 1895 yılında bu yeteneğini daha da ilerlete bilmek için Güzel Sanatlar okuluna yazıldı. Picasso ölüm takıntısı ola bir insandı bu takıntı güzel sanatlar okuluna başladığı yıl kardeşi Conchitanın ölümü ile başladı. Bu ölümden sonra başka bir şehire gitmeye karar verdiler bu şehir Picassonun sanat hayatında önemli yeri olan Barselonaydı, fakat Barselonaya gittiği ilk zamanlarında okuduğu okula,çok sevdiği kardeşi Conchitaya ve çocukluğunun geçtiği evine özlemi giderek artmıştı bu psikolojide olmasına rağmen yarıda bıraktığı ressamlık ve resim eğitimine burada devam etti ve uzun süre çalışmadan geçilmesi zor olan derslerini burda 1 hafta gibi kısa sürede verdi. Picasso burada eğitimini tamamladıktan sonra Madrid’de ‘’ San Fernando Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisi’’ne eğitimine deva etti fakat akademiden çok Madrid şehri onu etkilemişti bazı derslere girmek yerine Madrid de gezmeyi tercih ediyordu.

PROFESYONELLİĞE İLK ADIM​

1900 yılında Paris şehrine gitti burada yaşamını sürdürmek için resimler yaptı çok az parayla yaşamanı sürdürmeye başladı. Picasso burada 1901-1904 yılları içinde ilk yapıtlarını yaptı ve ilk yıl 1901 de Annesinin soy adı olan Picasso soy adını kullanmaya başladı. Bu yıllar arasında yapmış olduğu eserler sonraları Mavi dönem olarak adlandırılacaktı, Picasso bu dönem eserlerinde yalnızlığı ve mutlu görünüp mutlu olmayanları, acı çekenleri tuvale dökmeyi tercih etti eserlerinde palyaço akrobat vb şeyleri resmetmişti.Pablo Picasso'nun eserlerini indirimli olarak ModaTablo'dan satın alabilirsiniz. Sanatçının bir çok eseri baskı halinde bulunmaktadır.

KÜBİZİM VE PİCASSO​

Picasso ile aynı dönemde yaşayan önemli ressamlardan biri de Georges Braqueydi. 1905 yılında tanıştığı George ile 1907 yılında kübizim akımının öncüsü oldular. 1907-1914 yılları arasında bu akıma uygun eserler yaptılar. Kübizim; Resmedilecek bir olayın parçalara ayrılmasın ardında sanatçı tarafından kendi duygularına göre geometrik şekilde resmedilmesidir. Picasso kübizim akımına uygun olarak 1907 yılında Paris de yaptığı en meşhur eseri ‘’ Avingonlu kadınlar’’ eseriydi bu eser genelevde çalışan 5 hayat kadınını anlatan bir eserdi.

pablo-picasso-hayat%C4%B1-ve-eserleri.jpg

SAVAŞ VE PİCASSO​

1914 yılında başlayan 1.dünya savaşına 1939 da başlayan 2ci dünya savaşına tanıklık eden Picasso yaşamı boyunca hep savaşa karşı olduğunu eserlerinde resmetmiştir buna en güzel ve en bilinen eseri Guernica tablosudur Hitlerin Picassonun ülkesi olan İspanyanın Guernica şehrine bombalı saldırısını ve saldırıda ölen insanları anlatır. burada da bunları görebilirsiniz. 1940 yılına geldiğinde Nazi olan bir subayla konuşmasında verdiği cevap tarihe geçmiştir. Olay şu şekildedir ; Guernica tablosunu görüp beğenen bir Nazi subay Picasso’ya sorar: bu eseri siz mi yaptınız ? Picasso ise tarihe geçen o cevabı verir ‘’ Hayır Siz Yaptınız’’ der.
 

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Picasso, gençlik yıllarında normal (gerçekçi) resimler çizmiş fakat kübizm akımını icat ettikten sonra tuhaf resimler çizmeye başlamıştır. Yani iki dönem arasındaki sanat anlayışında büyük fark vardır.

16 tane resmi şurada görülebilir:

BEAUTIFUL PAINTINGS
 

Realhas the Great

Profesör
Katılım
3 Mart 2021
Mesajlar
4,779
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
7,973
Puanları
113
Picasso, gençlik yıllarında normal (gerçekçi) resimler çizmiş fakat kübizm akımını icat ettikten sonra tuhaf resimler çizmeye başlamıştır. Yani iki dönem arasındaki sanat anlayışında büyük fark vardır.

16 tane resmi şurada görülebilir:

BEAUTIFUL PAINTINGS
Adam sonradan delirmiş gibi çizmiş
yada sanattan anlamıyorum
 
Üst