özgüven eksikliğini nasil yenerim ?

okavcii95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaslar Bayraminiz mubarek olsun öncelikle.. Bende yaklasik 6-7 aydan beri ozguven sorunu var kulaklardan sebep.. 6 -7 ay önce kulaklarimdan kepce kulak operasyonu gecirdim ilki kötü oldu ikincisi de istedigim gibi olmadi biraz asimetrik oldu. Moralim çok bozuldu açikcasi o donemler agir depresyona girmistim.. Disardan olsun forumdan olsun herkes güzel oldugunu soyluyorlar kulaklarimin ama ben bir turlu inanamiyorum ve sürekli aynaya asimetrige bakiyorum.Neden ameliyat oldun o zaman gibi sorular sormayin lutfen cünku, o psikolojiyi bilmeyen anlayamaz. He simdi eski kulaklarim olsa ameliyat ol deseler olurmuyum ? Kesinlikle olmam. Nasil yenebilirim bu rahatsizligi ? Daha önce böyle bi rahatsizlik geciren var mi ? Cevaplarinizi ve önerilerinizi bekliyorum dostlar.. Tekrardan hayirli bayramlar , iyi forumlar..

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
kendi korkunu, endişeni en iyi bilen ve yenecek olan sen olmalısın. şöyle bir hadis vardı:
kendinden yüksek mertebedekilere bakıp gıpta etmeli, kendinden düşük mertebelere baktıkça da şükretmelisin, gibi mealindeydi... bir de:

Bediüzzaman Said Nursi’nin şu sözleri konumuza ışık tutmaktadır:

“Ey şükrü bırakıp şekvâya giren hasta! Şekvâ bir haktan gelir. Senin bir hakkın zayi olmamış ki şekvâ ediyorsun. Belki senin üstünde hak olan çok şükürler var, yapmadın. Cenâb-ı Hakk'ın hakkını vermeden, haksız bir surette hak istiyorsun gibi şekvâ ediyorsun. Sen, kendinden yukarı mertebelerdeki sıhhatli olanlara bakıp şekvâ edemezsin. Belki sen, kendinden sıhhat noktasında aşağı derecelerde bulunan biçare hastalara bakıp şükretmekle mükellefsin. Senin elin kırık ise, kesilmiş ellere bak. Bir gözün yoksa, iki gözü de olmayan âmâlara bak, Allah'a şükret. Evet, nimette kendinden yukarıya bakıp şekvâ etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Ve musibette herkesin hakkı, kendinden musibet noktasında daha yukarı olanlara bakmaktır ki, şükretsin.” (Yirmi Beşinci Lem'a, On Sekizinci Deva)

şöyle diyeyim, etrafına iyice bak, nice biçareler göreceksin, bir değil çokça hastalığı olan zavallı hastaları, dertlileri göreceksin. bunlar aynı zamanda okuyor, ekmek parası kazanmaya çalışıyor, eşine, çoluğuna çocuğuna bakmaya çalışıyor. bazıları yataktan bile kalkamayacak kadar hasta olabiliyor. ha bunlar az diyebilirsin ama kesinlikle az değil, hastanede kalan, hastanelere işi düşen kişiler çok iyi bilir.