Özelliklerim iyi performans 0 !

Alişan Güvercin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar. aylardır kafamı kurcalayan sorunumu paylaşmak istedim.

bilgisayarımda, ati radeon hd 5450 ( 2.8 gb , 1 gb harici ) ekran kartı , 4 gb ram , 750 gb harddisk ve pentium çift çekirdekli işlemci bulunmakta.

pc yi yeni aldım sayılır. ancak oyun performansı olarak 0 diyebilirim. 2013 türü oyunları pes nba rahatlıkla oynayabilmekteyim. ancak gta 4 gibi biraz daha performans isteyen oyunlarda bilgisayarım aşırı derecede kasıyor.:angry: kuzenimde 5 yıllık bilgisayar var. onda ;

512 mb nvidia ekran kartı , pentium çift çekirdek işlemci , 2 gb ram , 160 gb harddisk bulunmakta.

buna karşılık o gta 4 ve 5 dahil tüm oyunları maximum düzeyde müthiş performansla oynayabilmekteyken ben onun aldığı performansın 10 da 1 ini alamamaktayım. :unsure:

sizce sebebi ne olabilir ? yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum..

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
5400 dediğin ekran kartı çöp bir ekran kartıdır. İsterse 10gb ram olsun farketmez.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Ekran kartiniz giris seviyesidir. Ekran kartlarinda gigabyte önemli degildir. Yani kuzenimin ki 512 ama benim 1 gigabyte nasil acmaz demeyin. Kartin modeli önemlidir. Size verebilecegim tek tavsiye, sürücünüzü güncelleyin.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Güncellersen oyunu oynarsın diye bir şey yok. O kartın oynatabileceği bir oyunda sorun yaşıyorsan, güncellemek o sorunu çözebilir ancak. Oynayamayacağın bir oyunu oynatmaz.

Alişan Güvercin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki ekran kartımı değişsem bu sefer anakarttan yahut işlemciden bir sıkıntı alırmıyım ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ekran kartı modeli neden bu kadar önemli acaba ? 2.8 gb olmasına rağmen sırf modeli düşük diyemi oynayamıyorum ? üstelik kuzenim 5 yıl önce pc yi aldığı için muhtemelen ekran kartı modeli daha düşük olmalı. ben alalı 5 ay ya oldu ya olmadı.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Anakartı söylemedin ki biz mi tahmin edelim :) Tüm parçaların modelini yaz ona göre bişey diyelim.
Ayrıca o kart zaten film vs için uygun bir kart oyun amaçlı bir kart değil.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Ekran kartında herşey GB değil. Piyasa da 1 GB olup da 4 GB grafik belleğinden daha iyi performans veren ekran kartları var. Önemli olan kartın GPU'su, shader, rop sayısı bellek ve çekirdek hızları.

Alişan Güvercin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İntel Pentium CPU G2020 @ 2.90 GHz İşlemci ,

4 gb ddr 3 ram ,

ati radeon hd 5450 2.8 gb ( 1 gb harici ) ekran kartı ,

BIOSTAR Group H61MGV3 anakart,

750 gb harddisk.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47

Ardahrsnl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartınız çok kötü 64 bit giriş seviyesininfe girişi bir kart.. En az 128 bit bir nvidia ekran kartı takarsamız bi nevi sorununuz çözülmüş olacaktır [emoji5]️

Alişan Güvercin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
artistlik yapmayın olum :)) speedfan diye bir program var. onu kurdum ve test ettiğimde ekran kartının cayır cayır yandıgını gördüm. ekran kartının kenarında alev işareti var ve 59 C gösteriyor. oyuna girip 5 dakika oynagımda sıcaklık 70 dereceye kadar çıkıyor. hd 5450 video ve film için üretildiğinden değil , ısındıgı için kasıyor. ve diger arkadaşlarımında daha düşük seviyeli kartlarda rahatça oynayabilmelerinin sebebi bu. 5450 nin fan ın altındaki metal bölümün yalıtımı çok yüksek. bu nedenle soğumuyor. servise danışıcam. hadi hayırlısı. bilgisayarı aldıktan 6 ay sonra olayı çözmemde ilginç :D

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Pardonda arkadaşın GTA 5'i nasıl oynuyor! :ohmy: