Özel Üniversitede Okumak

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Yazılım mühendisliği bölümü geneli vakıf üniversitelerinde. Bunun sebebi ne? Aileme yük olmamak için özel üniversiteler tercihim değildi. Millet ağzı işte konuşan konuşuyor. Birinden alıntı yapmak ve bunun doğruluğunu sormak istiyorum. Bu kişinin bir tanıdığı/yakını yazılım mühendisliği okuyor, yıllık 13 000 küsürlü bir ücret ödüyormuş. Okurken de çalıştığı için (Bölümüyle ilgili) para alıyor ve üniversite ücretini çıkarıyormuş. Çalıştığı yer dışarıdan kendisi mi bulmuş yoksa üniversiteyle ilgili bir durum mu bilmiyorum? Böyle bir durum olabilir mi bunu sorgulamak istedim. Yani vakıf üniversitesi seçsem üniversite ücretini kendim karşılaya bilir miyim aileme yük olmadan?

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Kardeşim bak özel üniversiteye gidersen bulunduğun yerde çalışabilirsin ve bursda çıkabilir sana ve bu burs malesef büyük ihtimalle kredili çıkıyor yani her türlü karşılarsın fakat sonradan geri ödersin.O yüzden özele gideceksen en kötü %50 burs tutturman lazım ki her üniversitenin ücretleri farklı oluyor arkadaşında büyük ihtimal burs kazanmış.Mesela ben araştırma yaptım puanım pek yüksek değildi istanbulda oturuyorum eğer il dışı bi devlet yazsaydım giderim daha fazla olacaktı o yüzden burda özelde okuyorum.Durumlar farklı olabiliyor.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Yazılım mühendisliği okumak yerine neden bilgisayar mühendisliği okumayı düşünmüyorsun?

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Yazılım mühendisliği okumak yerine neden bilgisayar mühendisliği okumayı düşünmüyorsun?

Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği zaten eş değer bölümler. Yani çalışacağın alanlar aynı. Benim açımdan bir farkı yok ikiside gönlümde olan bölümler. Belirttiğim o kişi Yazılım Mühendisliği okuduğundan o şekilde ifade ettim. Birde Yazılım Mühendisliğinin neden sadece vakıf üniversitelerinde olduğunu sormak için Yazılım Mühendisliği dedim.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Şöyle bir durum söz konusu bir üniversite yazılım mühendisliği bölümünü açmak istiyorsa gerekli koşulları sağlaması lazım yani buda demek oluyor ki para lazım. Şuan için fazla tutulan bir bölüm değil ileride bir ee veya makine kadar yaygınlaşacağından kuşkum yok. İşte ne zaman yaygınlaşırsa o zaman çoğu devlet üniversitesinde görürüz. En iyi yazılım mühendisliği BAU da diye biliyorum en son öyleydi. Sizin bahsetmiş olduğunuz 13 bin tl yarım burslu fiyat BAU için. Yaklaşık 20 bin içine girerseniz tam burslu şekilde okuma imkanınız var bunun dışında BAU %50 burs imkanını kaldırdı şuan tam ve %25 burslu alıyorlar. Vakıf üniversitelerdi başarı bursları var. Örnek vermek gerekirse %25 bursla girdin diyelim ilk sene yüksek not ortalaması ile okulu bitirdin. Okul sana başarı bursu veriyor. Verilen burs üniden üniye değişiyor sanırım. Bunun dışında çalışarak ödeye bilirsin ama bu hiç kolay olmaz senin dediğin nadir bir örnek sadece. Eğer bu işte yeteneliysen okurken kod yazarak para kazanman mümkün bunun dışında part time çalışarak İstanbul gibi bir şehirde kendi okul ödemeni karşılaman çok zor. Yazılım mühendisliği okumayacaksan da kesinlikle vakıfta oku bir elin yurtdışında olmalı tercih yaparken şececeğin okulların yurtdışı bağlantılarına göz atmaya unutma.

Yazım hataları , anlatım bozukluğu olabilir kusura bakma 24 saati geçkin bir süredir ayaktayım. Anlamadığın veya sormak istediğin bir yer olursa elimden geldiğince cevaplarım.