Özel kanallar paralı olacak

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
87267-ozel-kanallar-parali-olacak-190-130.jpg

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu bugünkü köşesinde televizyon kanallarının paralı olacağını kaleme aldı. İşte, Koloğlu'nun o yazısı:

"Bunu ben söylemiyorum. Bu piyasada önemli bir kanalın sorumlusu bir arkadaşla konuşuyorduk. Söyledikleri şöyle:

“Türkiye’de TV’nin gelir kaynağı öncelikle reklam. Her ne kadar büyüse de bu gelir kaynağı sınırlıdır ve ülkenin gayrisafi milli hasılasının bir fonksiyonudur. Geçen yıl binde 39 olan bu oranın, orta vadede binde 50’ye kadar çıkması beklenebilir. Ancak bu bile 200 küsur kanalın maliyetlerini karşılamaya yetmez. Pasta büyümedikçe ancak dilimlerin dağılımı değişebilir. Bu yüzden de açık kanal sayısı arttıkça sürekli kalite düşer, maliyetler kısılır.”

“Bunun çözümü yoksa çok izlenen kanalların paralı olması mı?” diye sordum. “Kesinlikle bu olacak” dedi.

Şimdi “Kanal sorumlusu kendi çıkarını düşünüyor” filan diyebilirsiniz. Yurt dışına gittiğim zaman dikkatimi çeken şu oldu; evlerde normal antenle kamu te- levizyonları izleniyor. Özel televizyonlar abone sistemiyle çalışan platformlarda. Sayısal karasal sisteme geçen Avrupa’da bu teknolojiyle yayın yapan platformlar var, çok izlenen tüm kanallar buralarda. Yani ‘bedavaya’ özel şirket televizyonu izlenmiyor.

Malum şimdi Türkiye değişiyor, bir gün yani 21. yüzyılda bizim ülkemizde özel TV’ler de bu yola girecek. Show TV’yi, Star’ı, ATV’yi bedava izlemek mümkün olmayacak. Bu kadar bedava kanalın izlendiği başka bir Avrupa ülkesi yok. Kapitalizm bu, kızmak yok. Bak otoyol yapıyorlar yeni, kaç dolar ödeneceği konuşuluyor geçerken!"

Yazının devamı için tıklayınız

Medyatava

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
napolyon bizim ülkeye fırlatmış zamanında bu ne para aşkı arkadaş herşey para .

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Nasıl yani, Ekranlarda gördüğümüzde gına kere gına getiren Doktorları izlemek için para mı bayılacaktık birde :)

008taki

Asistan
Reaksiyon puanı
1
son 8 yıldır tv izlemiyorum. sevdiğim film ve dizileri indirip onları izliyorum o kadar. eksikliğini de hissetmiyorum.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
izlemeyiz olur biter. zaten seilen proğramların internette kopyalarını bulmak herzaman mümkün..

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Yahu bunlar neyin kafasında, millet dizi bedava diye izliyor, çok bayılıyor diyemi zannediyor bunlarda . :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ödeyecekleri bilmemde millet para ödemeye meraklı olsa tv ye ilkönce lig tv alır izler. AMerikanın cia in oyunlarını durmadan halkın beynine sokan masonik kanalları deyil..

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
umarım olurda saçma kanallardan kurtuluruz

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bu sistem Türkiye'de yemez. Geçin.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Çok ta lazımdı işe yaramaz tv programları.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bu kanalları izlemem için üste para vermeleri lazım. Birkaç haber kanalı dışında yerli kanalların yüzüne bakmam.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bunu yapabilselerdi 90'lı yıllarda yapacaklardı ama yemedi şimdi ise internet var artık haydi haydi yemez..

Ama şunun olacağından emin olabilirsiniz.
Yakın gelecekte televizyonculuk bu şekilde olmayacak herkes istediği şeyi istediği anda izleyebilme durumuna şuanda bile geldi o yüzden mesela çok izlenen bazı programlar yayınlandığı gün parayla satılabilir.. Buda şunu gösteriyortvler dizi film kanalı olmaktan çıkabilirler sadece haber ve bazı programlar ama çok yakında maçların ve rağbet gören programların vede çok izlenen dizilerin satılacağından emin olabiirsiniz..

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Lig Tv'de parali ama bedava izlemek mümkün, bilmem anlatabiliyor muyum? :)

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
son 8 yıldır tv izlemiyorum. sevdiğim film ve dizileri indirip onları izliyorum o kadar. eksikliğini de hissetmiyorum.
Keşke bizimkilerde rezilliklerini fark etseler.

Yahu bunlar neyin kafasında, millet dizi bedava diye izliyor, çok bayılıyor diyemi zannediyor bunlarda . :D
Kafalarında problem var.

Bu sistem Türkiye'de yemez. Geçin.
Bu kanalları izlemem için üste para vermeleri lazım. Birkaç haber kanalı dışında yerli kanalların yüzüne bakmam.
Lig Tv'de parali ama bedava izlemek mümkün, bilmem anlatabiliyor muyum? :)
3 arkadaşta haklı:

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
İnternet varken TV' yi komple kapatsalar da olur :)

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
zaten para ödüyürom kapitalizmin led tv alıyosun kaliteli yayın almak için birde hd uydu alıcısı aldırıyorlar bide o yayın için paralı paket yayın aldırıyorlar

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Saçma salak diziler için paramı verecem maç izlemediğim halde gider lig tv alır yinede o kanalları izlemem olmadı smart tv alır internetten youtube yi izlerim ,

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sen bi Game Of Thrones yaptın mıki para istiyorsun şükür yarın hasret sona eriyor artık :D​

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bu kadar saçma bir mantık olur teknoloji gelişiyor internet tv hayatımıza girdi gelecekte hız artışlarıyla beraber uydu vs. yerine kesinlikle o kullanılacak internetin olduğu yerde de para ile saadet olmaz :) bence tam aksine gelecekte bizim platformumuzu izleyin diye üste hediyeler dağıtmaya başlayacaklar

YST

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Keşke paralı olsa keşke o sisteme geçseler o zaman belki TV seyredecekleri zamana daha başka yararlı işler yaparlar

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bunlar hayal dünyasına iyice kaptırmışlar kendilerini,parayı çuvalla götürüyorlar hala yok egale edemiyoruz diyorlar artı saçma sapan yayınlara devam ediyorlar geçın bunları paralı olsa görürdüm reytingi anyayi konyayi.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Tv izlediğim yok bunu yapan şirketler umarım batar..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Türkiye'de paralı olmasına gerek yok, çünkü millet zaten izlemediği kanala bile para ödüyor. Elektrik faturalarına trt payı ekleniyor. O payın bir bölümünü özel kanallara aktarsınlar, oldu bitti. Refah bakımından kat kat üstün olan Avrupa'da bile halkı Türkiye'de olduğu gibi yolmuyorlar. Sadece alınan vergilere bakarsanız, Türkiye'de tvler için ücret istemenin tvleri bitireceği gün gibi ortada. 1 saatlik filme 2 saat reklam sokarak halen kazanamıyorlarsa, kapatsın gitsinler.

matter33

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Her şeyi para yaptılar bu ne arkadaş?

TsamV

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eee çok güzel olur belki tv'ye bağlanma azalır.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Madem bedavaya sadece devlet kanalı izleniyor. Bana yeter.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bakalım kaç kişi evlendirme programlarını seyredebilmek için para ödeyecek :D

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Türkiye daha vahşi kapitalizm le yeni tanışmaya başladı. Bunlar iyi günlerimiz.

Allah sonumuzu hayretsin.