Özel İletişim Vergisi yüzde 10'a yükseltildi!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799

Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranları yüzde 10'a yükseltildi​

İletişim hizmetlerine uygulanan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranları yüzde 10'a yükseltildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, elektronik haberleşme işletmeciliği kapsamındaki hizmet türlerinde (konuşma, mesajlaşma, internet gibi) yüzde 7,5 olarak uygulanan ÖİV oranı yüzde 10 oldu.

Yakında devletle paylaşımlı internet kullanacağız :D

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Yahu ne abarttınız! Ne olmuş 2. 5puan abartmış ?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Harbi çok artmış ÖİV nasıl öderiz artık faturaları !!!

Şuan baktım benim telefon faturasının ÖİV oranı neymiş diye Vodofone sitesine girip 2.33 TL ödüyormuşum. İnternettede çeşitli hactag ler açılmış yok hırsızlar arsızlar soydular ülke öldü bitti battı tarzı :) Bir o kaldmıştı ÖİV de zamlandı flan.

Benim tarifemde ödediğim ÖİV oran yüzde 7.5 iken 2.33 TL imiş. Hadi yüzde 10 oldu diyelim kaç olacak bu max 2.7-2.8 TL olur 40 Kuruş zam için mi bu tantana ? Keşke hiç zam gelmese hiç artmasa faturalar vergiler ama şu pandemi döneminde yılbaşı sonrası bu kadar artış tolere edilebilir bence. Gündemde bu kadar önemli konular varken eleştirmeyip ülke ve dünya gündemi hakkında yazmayıp şu tarz ufak meselelerde pire için yorgan yakmaya çalışmak saçma geliyor bana...

1612031010716.png

Son düzenleme:

muharrem4201

Profesör
Reaksiyon puanı
952

Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranları yüzde 10'a yükseltildi​

İletişim hizmetlerine uygulanan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranları yüzde 10'a yükseltildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, elektronik haberleşme işletmeciliği kapsamındaki hizmet türlerinde (konuşma, mesajlaşma, internet gibi) yüzde 7,5 olarak uygulanan ÖİV oranı yüzde 10 oldu.

Yakında devletle paylaşımlı internet kullanacağız :D
Bi bu eksikti oda tam oldu.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
?

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Harbi çok artmış ÖİV nasıl öderiz artık faturalı !!!

Şuan baktım benim telefon faturasının ÖİV oranı neymiş diye Vodofone sitesine girip 2.33 TL ödüyormuşum. İnternettede çeşitli hactag ler açılmış yok hırsızlar arsızlar soydular ülke öldü bitti battı tarzı :) Bir o kaldmıştı ÖİV de zamlandı flan.

Benim tarifemde ödediğim ÖİV oran yüzde 7.5 iken 2.33 TL imiş. Hadi yüzde 10 oldu diyelim kaç olacak bu max 2.7-2.8 TL olur 40 Kuruş zam için mi bu tantana ? Keşke hiç zam gelmese hiç artmasa faturalar vergiler ama şu pandemi döneminde yılbaşı sonrası bu kadar artış tolere edilebilir bence. Gündemde bu kadar önemli konular varken eleştirmeyip ülke ve dünya gündemi hakkında yazmayıp şu tarz ufak meselelerde pire için yorgan yakmaya çalışmak saçma geliyor bana...

Ekli dosyayı görüntüle 137098
Peki tamam bu kadar az diyoruz da peki neden bu vergi artıyor? Devlet 40 kuruşa düşmüş oluyor bu vergi artınca.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Baktım Türkiye'de 20 milyon kişi internet kullanıyor. %2,5 artınca 40 kuruş artıyor. 20 milyon x 40 kuruş = 8 milyon tele. Az değil yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:

?
Şu konu açarken "Daha önce tartışılmış olabilir mi?" yerinde yazmıyordu ama. :(

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Peki tamam bu kadar az diyoruz da peki neden bu vergi artıyor? Devlet 40 kuruşa düşmüş oluyor bu vergi artınca.
Azdan az gidiyorda biriktimi çok oluyor işte...

Toplam internet kullanıcısı sayısı 40-50 milyon olsa bunu 50 kuruş ile çarptımı devlet için aylık gene ufakta olsa bir deliği kapatabilecek bir para oluyor.

Aynı şekilde 40-50 milyonda telefon faturası kullanan varsa 50 kuruşta oradan alır.
Sadece yüzde 2.5 zam ile belkide 500 milyon TL ek kaynak elde etmiş olur devlet sadece 1 ayda...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...