Oyunumu CD siz çalıştırmak için ne yapmalıyım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XabraL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba... genelde eski oyunları oynarım. yeni oyunlar zaten çoğu cd siz çalışıyor.
Bende şu an Fifa 2002 World Cup cd var. bu oyunu her zaman cd ile oynuyorum ve cd zamanla yıpranıyor.. mesela bir tanesini 2005 te almıştım şu an iyice çizilmiş durumda.. yazıcıoğlu pasajından tekrar aynısını yazdırıp aldım. bunu iso haline getirmek istiyorum.
Eskiden virtual drive diye birşey vardı. o programın yenisini indirdim ama yapamadım.
Daemon tools olayına girdim, bir sonuç alamadığım için onu da sildim.
şu an ne yapmalıyım lütfen akıl verin :hammer:

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
İso haline getirmek için ashampoo burning studio programını kullanıyorum,hem dvd yazmak için bu programı kullanıyorum hemde iso yapma işlemince kullanıyorum.Gayet iyi bir program.

Reaksiyon puanı
189
megagames.com'dan oyununa uygun No-CD yamasını bulup uygulayabilir ve ardından cd'ye ihtiyaç duymadan oynayabilirsin...

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İso haline getirmek için ashampoo burning studio programını kullanıyorum,hem dvd yazmak için bu programı kullanıyorum hemde iso yapma işlemince kullanıyorum.Gayet iyi bir program.
bu dediğin programı şu an google aradım ve indirme linkine tıklarken şunu okudum:
Ashampoo Burning Studio blu ray disklerini de yazabilen başarılı bir CD, DVD yazma programıdır.

Çoğu kullanıcı CD, DVD yazma uygulamlarının zorluğundan şikayetçidir. Bazen doğru bir fonksiyonu ararken vaktinizi boşa harcadığınızı farkedersiniz. Ashampoo Burning Studio sizin ne istediğinizi bilir: Kolaylıkla, hızlı, maksimum kalitede ve minimum uğraşla CD, DVD yazmak.

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
deamon toolsu sen bi iyice kurcala onda var zaten iso alması yeni versiyonunu çek deamon tools sana cok rahat yeterde artar sen onu kullanımını bi ögren iyice

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
DaemoN TooLs daha cazip benc,Ben sürekLi kuLLanırım,Siz Becerememişsinizdir biLen biri varsa çevreniz de yardım aLın.

sancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba... genelde eski oyunları oynarım. yeni oyunlar zaten çoğu cd siz çalışıyor.
Bende şu an Fifa 2002 World Cup cd var. bu oyunu her zaman cd ile oynuyorum ve cd zamanla yıpranıyor.. mesela bir tanesini 2005 te almıştım şu an iyice çizilmiş durumda.. yazıcıoğlu pasajından tekrar aynısını yazdırıp aldım. bunu iso haline getirmek istiyorum.
Eskiden virtual drive diye birşey vardı. o programın yenisini indirdim ama yapamadım.
Daemon tools olayına girdim, bir sonuç alamadığım için onu da sildim.
şu an ne yapmalıyım lütfen akıl verin :hammer:

Arkadaşım dediğin gibi Virtual driver ilede oluyor.
Ama şu adresden Tıkla oynamak istediğin oyunun NO CD patch'ini bulup dosyaya eklemen gerekiyor.
Arkadaşlar kusuruma bakmasınlar bu tür patchler bulmak istendiğinde bir sürü viruslarla karşılaşılıyor o nedenle adresi verdim yinede dikkat etmekte yarar vardır.

Reaksiyon puanı
189
megagames.com virüs konusunda sıkıntısız bir site. Yıllardır kullanırım megagames.com'u daha hiç virüs ile karşılaşmadım açıkçası...

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
daemon tools kullan derim ama yapamazsan ashampoo burning studio da kullanışlıdr

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu daemon tools ne kadar karmaşık birşey böyle ya

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ben gamecopyworld ü kullanıyorum.

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tam 1 saat oldu ve hala yapamadım

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Virtual Clone Drive adlı programı dene istersen.oluşturduğun İSO kalıbını bu programa gösterip oyununa CD takılıymış gibi devam edebilirsin...

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yardım edenlere teşekkürler.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Aşağıdaki iki küçük ve ücretsiz yazılım ile bu ve buna benzer birçok işlemi sorunsuz
halledebilirsiniz..

1-

logo_t_vcd.gif

Virtual CloneDrive (Freeware) 5.4.4.0 2009-12-14 1530 kB

Download
http://static.slysoft.com/SetupVirtualCloneDrive.exe

Programları yükledikten sonra, ImgBurn ile ISO dosyası oluşturuyoruz.
Artık oyun CD sini bilgisayardan (CD sürücüsünden) çıkartabilirsiniz..

1z69yit.jpg

Oluşturduğumuz ISO image dosyasına sağ tıklayıp resimdeki komutu veriyoruz.

1zo9jx5.jpg

G:\ sürücüsüne
oyunumuz yüklendi. (resimdeki sürücü harfi G, sizde farklı olabilir..)

Bu sürücüye bilgisayarım penceresinden ulaşarak açıyoruz ve oyunumuzu bu sanal CD den kuruyoruz.
Kolay gelsin..

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Aşağıdaki iki küçük ve ücretsiz yazılım ile bu ve buna benzer birçok işlemi sorunsuz
halledebilirsiniz..

Programları yükledikten sonra, ImgBurn ile ISO dosyası oluşturuyoruz.
Artık oyun CD sini bilgisayardan (CD sürücüsünden) çıkartabilirsiniz..

1z69yit.jpg

Oluşturduğumuz ISO image dosyasına sağ tıklayıp resimdeki komutu veriyoruz.

1zo9jx5.jpg

G:\ sürücüsüne
oyunumuz yüklendi. (resimdeki sürücü harfi G, sizde farklı olabilir..)

Bu sürücüye bilgisayarım penceresinden ulaşarak açıyoruz ve oyunumuzu bu sanal CD den kuruyoruz.
Kolay gelsin..

ayrıca eklemekte fayda var virtual cd kullanmıştın ordan biliyorum onların özelliği Hdd de kopya oluşturmak (cd nin 1 e 1 i) kopyaları Hdd üzerinden çalıştırmaktır eski versiyonunda cdler mount etmeye gerek yoktu sadece sanal sürücüler ataman yeterliydi (atıyorum D: için Pes F: için Gta) Sanal sürücü sayını max 4 e kadar çıkarabiliyodun diye hatırlıyodum

tabi rise ın verdiği ücretsiz programlardır bu virtual bildiğim kadarıyla paralı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ücretsiz küçük bir program ve tam 15 sanal sürücü oluşturulabiliyor :

seuoib.jpg

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
wow güzelmiş..
dediğim gibi ben eskiden kullanmıştım programı şimdi 50 tane sanal sürücü çıkarsa bile işime yaramaz :)

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iso dosyasını nasıl oluşturacağız onu çözemedim.
şu an image burn açık. create image file from disk tıkladım ondan sonra ne yapacağımı bilmiyorum.
oyun cd si takılı mı olacak==?

---------- saat 22:13 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:22 eklenmişti ----------

Ücretsiz küçük bir program ve tam 15 sanal sürücü oluşturulabiliyor :

seuoib.jpg

abi çok teşekkürler. sağolasın. biraz uğraştım ama oldu.
aslında uğraşmadım. burn cd açıkken oyun cd sini taktım ve bilmediğim bir ikonu tıkladım. sonra iso kurdu. sonra virtual clone'u kurcaladım oldu. cd siz oynuyorum şu an. teşekkürler.:clap:

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
abi çok teşekkürler. sağolasın. biraz uğraştım ama oldu.
aslında uğraşmadım. burn cd açıkken oyun cd sini taktım ve bilmediğim bir ikonu tıkladım. sonra iso kurdu. sonra virtual clone'u kurcaladım oldu. cd siz oynuyorum şu an. teşekkürler.:clap:
Dark Knight Rise :D yapar o :)

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Adını Hatılayamadğım Bir Program Vardı CD Deki Dosyaları Programa Yüklüyorsun Oyunu Açarken Onu Kullanıyorsun Adını Hatırlasam

XPPROF

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Google aç bunu(fifa 2002 world cup gamecopy) yaz ilk sayfaya gir sonrasını kendin yap:mrgreen: