Oyunlardaki serial mantığı

laroz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öğrenmek istediğim şey bende red alert 3 vardi orjinal degildi tabi bu steam uzerinden satin aldim oyunu steamdan indirtmeyip sadece serialini alip bendeki orjinal olmayan oyunun keyine bastim.şimdi yamalari falan yapti onlinede oynayabiliyorum fakat ben diyelim format attim bilgisayara ayni oyunu yukledim ayni serialide yazdim yine online oynamak istediğimde bana bu key kullanilmiştir gibisinden bir hata veririmi(interntte olan keylerle oyle hata veriyor).vermesse bu işlem nasil oluyor örneğim benim o oyun serialini ana kart serialimlemi eşleştirip o keyin bana ait oldugunu varsayiyor umarim anlatabildim derdimi bunun mantiği nedir.

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Önceden oyun sistemine o serialı kayıt edildiği için , sen o seriali tekrar girdiğin zaman, uyarı verir bu serial geçersiz yada kullanılmış diye, tabi internet olmadan girersen kabul eder ama bu seferde interneti açtığın zaman oyun uçar. Her bir serial oyunu yapan şirketin sunucusunda kayıtlı olur, tekrar aynı seriali kimse kullanmasın diye. Benim görüşüm bu şekilde

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Bende bu soruyu hep düşünmüşümdür ve denemeye hep korkmuşumdur. Benim mantığıma göre oyunun yüklenildiği sistemin ip numarasının, şirketin veri bankasına kaydedilmesi gerekiyor. Çünkü bilgisayara format atıldığında, oyunu tekrardan yüklemek istediğimde,ben yine en baştan oyun anahtarı mı alacağım ?

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Bende bu soruyu hep düşünmüşümdür ve denemeye hep korkmuşumdur. Benim mantığıma göre oyunun yüklenildiği sistemin ip numarasının, şirketin veri bankasına kaydedilmesi gerekiyor. Çünkü bilgisayara format atıldığında, oyunu tekrardan yüklemek istediğimde,ben yine en baştan oyun anahtarı mı alacağım ?

Önceden böyle değildi seriali istediğimiz kadar girip yükleyebiliyorduk ama şimdi işler değişti, çoğu oyun steam gibi sistemle kayıt edildiği için, format atsanda steam hesabında duracaktır bütün oyunlar, benim steamde 40 tane oyun var, 3 yıldır aynı hesabı kullanıyorum, format atsamda, bilgisayarda değişse bile oyunlar o hesapda duruyor.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Eğer ürün anahtarını kullanma limiti gibi bir şey söz konusuysa (o oyun için), limiti aşsan bile müşteri hizmetleriyle irtibata geçerek halledebiliyorsun.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Oyunu steamden aldıysan aynı keyi origine ekleyebilirsin. CC serisinde nasıl işliyor mantık bilmiyorum ama normalde originden ve steamden istediğin zaman tekrar indirip oynayabilirsin.

laroz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese teşekkür ederim arkadaşlar ama bi kumar oyniycam artik yuklu olani kaldirip tekrara steamdan indirip deniycem :)