Oyunlarda neden Türkçe dil desteği bulunmuyor?

zodyak93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhabalar... bakılıyo yerli birşey olmadınkça ki olmuyor harici çıkan oyunlar 19 dil de yayınlanıyor ama Türkçe yok... Yurt dışındada bu oyunların korsanları yaygın burdada ülkemizdede... Ama hiç bir Tr oyun çıkarmaya niyetli gözükmüyorlar ve ya bunun için bir kampanya bile yapan bir oyun firması yok... Sizlerinde tahmin ediyoırum fazlasıyla bu durum beni rahatsız ettiği kadar sizleride rahatsız ediyordur... artık birşeyler yapıp bu talebimizi devlet idaresi harici halk olarak gösterme vakti gelmedimi...

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Yoo tam tersine insanlar daha çok alıştı ingilizceye mesela knight türkçe oldu ben görmedim kimse türkçe yapmış çünkü alıştık şuan oynadığım oyun olan angel stonede de durum bu türkçesi gelse türkçe yapmam bir garip gelir.Az çok kavramları öğrendik ve zaten biraz ingilizce varsa oyunlar sayesindedir.Bu benim düşüncem tabi katılırsınız katılmazsınız benim gözlemlerim bu şekilde.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Yurt disinda satislar yine korsana göre cok daha fazla.

zodyak93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaa ingilizce tmm dunya ortak dili biriatmış bunu 1000 ni inanmış buna... çok saçma bence neden benım dilimde oyun yok yani tmm oyunu oynuyoruz tadını çıkarıyoruz ama tr olsa bi oyun 19 dil var ve bu 19 dil ne yaaa fransa italyanca arapça olcak benım dilim olmıyacak ve bunlar benım ülkemde satıcak... Oyunu oynama değil muhabbet konu neden artık tr de yok tr olsa hem ülkemizdeki bu konu ile ilgilenen insanlar var hatrı sayılır şekilde ve bunlar da para kazanır sadece ülkemizin imajı değil ezilme değil artıları öyle çok olurki... konuyu yalnızcana klavye başı 3 tuşa basma oyun diye düşünmeyin genel çaplı ve sonsuz düşünün...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Yine ayni örnegi vereyim; CD Project Red firmasi witcher 2'ye Türkce dil destegi ekledi, satislar düsük oldugu icin witcher 3'de Türkce dil destegini es gectiler.

Bu ülkede korsan sevdalisi cok maalesef. Bir oyuna neden bu kadar vereyim ki mantigi var. Oyunu kaldiracak bilgisayari alabiliyor ama oyuna verecek parasi yok.

Belesten otlanmayi seven adam icin ben emek harcamam sahsen. Kimse kusura bakmasin.

zodyak93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yurt disinda satislar yine korsana göre cok daha fazla.
tmm ama Tr destekli olsa oyunlar satışlar artar şuankinden daha fazla olur...mesela ben crysis serisinin hepsini orjinal aldım oynadım...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Diyorum ya, witcher 2'de vardı ama fazla alan olmadı. Beleşciliğe alışmış bir oyuncu kitlesi var Türkiye'de.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar merhabalar... bakılıyo yerli birşey olmadınkça ki olmuyor harici çıkan oyunlar 19 dil de yayınlanıyor ama Türkçe yok... Yurt dışındada bu oyunların korsanları yaygın burdada ülkemizdede... Ama hiç bir Tr oyun çıkarmaya niyetli gözükmüyorlar ve ya bunun için bir kampanya bile yapan bir oyun firması yok... Sizlerinde tahmin ediyoırum fazlasıyla bu durum beni rahatsız ettiği kadar sizleride rahatsız ediyordur... artık birşeyler yapıp bu talebimizi devlet idaresi harici halk olarak gösterme vakti gelmedimi...
muhtemelen korsan yüzünden... + Türkçe zor bir dil olunca...

zodyak93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
muhtemelen korsan yüzünden... + Türkçe zor bir dil olunca...
tmm Türkçe zor bir dil diyelim... Bizim ülkemizde bu çevirileri yapan çok insan var ve bunlar bu firmalar tarafından para kazandırılırsa hem artar hem teklonojiye daha dönülür hemde zor olan dil Türkler tarafından hal edilir...korsan şimdi tr çıkan kaç oyun var ama elle tutulsun crysis gibi mesela adamlar 4 oyunuda tr çıkardı ben hepsini orjinal aldım... ve bütün çevrem

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Türkçe oyun istiyorsanız Playstation alın Sony imzası bulunan çoğu oyunda Türkçe dil desteği bulunuyor.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
tmm Türkçe zor bir dil diyelim... Bizim ülkemizde bu çevirileri yapan çok insan var ve bunlar bu firmalar tarafından para kazandırılırsa hem artar hem teklonojiye daha dönülür hemde zor olan dil Türkler tarafından hal edilir...korsan şimdi tr çıkan kaç oyun var ama elle tutulsun crysis gibi mesela adamlar 4 oyunuda tr çıkardı ben hepsini orjinal aldım... ve bütün çevrem
evet ama 5TL oyunu koran indirenler varken ne bekliyorsun...

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Biz oynamayalım diye.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Torrentçi zihniyete niye Türkçe oyun sunsunlar? Ben de olsam ben de çıkarmam, kimse babasının hayrına iş yapmaz. Legal satışları yükseltirsin, şirketler sende bir potansiyel görür sonra alırsın kendi dilinde oyunu, yoksa yok.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
765
Daha doğru düzgün yazamıyorsun, üzerine bir de oyunlardan bir şey bekleme.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
İndirim olduğunda bile ne para vericem beleş olsun alır oynarim diyen millet Türkçe oldu diye oyuna paramı verecek? Peh..