Oyunlarda kasma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raptor21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim pc söyle ama kasma 0;
Atı radeon hd 9000
Ekran kartı 64 mb
Ram 768 Mb
Harddisk 50 gb

Sorunu pcdeki çalısan uygulamalar ram yukseltmeyle alakası yok ..

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Raptor oyunu düşük ayarlarda açıp dene. Kasma yoksa ekran kartın yüksek ayarlarda oynamana imkan vermiyordur. Zaten 6670 ile yüksek ayar oynayamazsın. ben 6770 ile orta ayarlarda anca sorunsuz oynuyordum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardes fps için şunu indir refreshlock configuration bunuindir sonra aç
karsına bisiler çıkcak ekran çözünürlüğü fln diyelim 1024x768-32bp de oyunun ekran çözünürlüğü ordan onu seççen sonra on off un sağ tarafında bi kutuvar tik işaretivar o işareti kaldır se to var onun alt çaprazında oraya 100 yaz sonra off tan on a geçir save de bu kadar ya fpsn 100 den düsmez yada75 den yardımcı olduyasam ne mutlu bana:thumbup::yes::biggrin::clover:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Anlaşıldı madem kimse söyleyemedi, senin şu problemi çözeyim. (((((((((okumaktan üşeniyorsan uygulamaktan üşenmemeni öneririm...)))))))))) Son zamanlarda dx yazılımını güncellediysen üstün olarak bildiğin sisteminin gpu'su yeterliyse bile kasmaya yol açabilir çünkü dx bir nevi kalıcı grafik yükseltmesi olarak nitelndirilmesi mümkün bir yazılım sınıfına girer. Bir diğer neden hdd. Hard disk doldukça disk hızı yavaşlar bana nasıl yavaşlar diye sorma orası uzun... Örneğin 500gb 5400rpm hdd nin boş alanı 300gb tan daha azaldığı zaman oyunlar yapmadıkları kasmaları yapabilir frame per second iner aslında buna dolaylı yoldan bağlı olarak oyun niteliği taşıyan programları sistem diskinde ki program dosyaları içerisinden daha hızlı çalıştığını tastik ederim. bir diğer neden, --> kontrol et --> kaç diskin varsa her birine gir içlerine girdiğinde karşına çıkan klasörlerin hepsinin üzerine gelip kısa bilgi vermesini bekle eğer herhangi birinde ''.....değerinden büyük" yazısı mevcutsa bu, işletim sisteminin, o klasör içerisinde tanımlayamadığı bir dolu alan bulunduğu anlamına gelir buysa, o klasörde virüs/solucan/truva atı bulunma ihtimalini mevcut kılar böyle bir durumda yapman gereken yılın en iyi antivirüs programı seçilen bit defender pro sürümüyle o klasör üzerinde özel tarama yapmaktır. Bir diğer neden : sisteminin hiç bir öneminin olmadığı bir durumdur, belirli bir 24 saat aralığında yapılan indirmelerin arka arkaya gelmesi özellikle ethernet girişli www'larının kalıcı olarak sistemi yavaşlatması göz ardı edilemeyecek bir sorun haline gelebilir. Bir diğer neden, gereksiz dizinlerin çoğalmasıdır. Bu konuyu net üzerinden ''silinmesi gereken dosyalar" adı altında araştırırsan faydana ama içlerini (kendilerini değil) tamamen silmen gereken asıl klasörler : appdata/local/temp , C:/windows/temp , C:/windows/prefetch tir. Bir diğer neden : kişisel bilgisayarın gereğinden uzun süre açık kalması cihaz ısınmadığı taktirde dahi makineyi yorar, işlemci, chipset sürücüleri yavaşlamaya başlar, gezegen de var olan tüm bilgisayar isimli cihazlara dinlenme ve/veya aktif olmadığı süreler göz önünde bulundurularak ömür biçilmiştir. Aynı sana biçildiği gibi... Bütün bunların haricinde format işleminin ardından belirli bir süre boyunca sistemin içerisinde ki önbellek, yazılım, ve sürücülerin yeniliği ve güncelliği nedenleriyle standart durumundan daha yüksek hızda işlem yapma kapasitesine sahip olur. Bu yüzden eğer yeni format attıysan olması gereken hızına bir anda kavuşmuşsun demektir. Eğer yukarıda yazanların hiçbirinin sana ait bir sorun olmadığını düşünüyorsan, bilgisayarı güç tuşundan kapatman, uykuya alman veya yeniden başlatman meyvesini fazlasıyla vermiş olma olasılığı mevcut. Hiç olmadı bilmeden kayıt defterinden yanlış bir değer atamış olabilirsin, gerekli bir işletim sistemi özelliğini kapatmış olabilirsin, bir gün içerisinde 3-4 ten daha fazla farklı grafik ölçülerini kullanan oyun programını çalıştırmandan sebeple ekran kartını/larını uzun vadede yormuş olabilirsin, bir katalist, combuster, ekran kartı kullanmanı % olarak yükseltecek bir afterburner/güç destek programı, veya bir grafik düzenleme/dengeleme yazılımını üstün performans sağlayacağını zannederek sistemini zorlamış olabilirsin, sisteme gereğinden fazla başlangıç program/yazılımı, servisi veya işlemi çalıştırman bellek (RAM) ini otomatik doldurmana sebebiyet veriyor olabilir. Ve artık hala bu tüm sebeplerin hiç birini yaşamadığından kesinlikle eminsen ve doğruladıysan Artık sadece 6 mutlak olasılık var : cihazın ömrü sona ermeye yaklaştı, yanlış chipset veya anakart sürücüsü kullanıyorsun, cihaz fiziki darbe gördüğünden sebeple ekran kartı sağlıklı çalışmıyor, cihaz kalmaması gerektiği kadar ısı, ışık, veya sıvı temasına maruz kaldı, donanım çalındı veya değiştirildi, ve son ihtimal, gereğinden çok voltaj yükü var. (Usb veya jak çıkışlı yazıcı, klavye, hoparlör, ses sistemi, soğutucu, çıkarılabilir disk okuyucusu, monitör, veya yüksek çözünürlüklü medya arayüzü cihazlarının gereğinden fazla olması nedeniyle enerjik dengesizlik) problemleri son ihtimallerdir. Yine de yazanların senin sorununun nedeni olmadığı düşüncesinde isen cihaz imalatında veya yüklü olan lisanslı işletim sisteminde marka/kuruluşa ait hata var anlamına gelir. Bu durum altında garanti kapsamında ücretsiz olarak sorunu giderme zorunlulukları bulunur. Aksi taktirde dava hatta tazminat alma safhasına kadar gelebilir. Ve son olarak söyleyeceğim tek şey: eğer gerçekten daha önce hızlı çalışan oyunların kare sayıları bir noktadan sonra düştüyse problemin çözülememe ihtimali yoktur...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
grafik kalitesini en aşşağı çek boost speed`i indir parçalanmiş dosya varsa düzeltsin sonra game booster`ın son sürümünü (şu an için4.2) indir ordan çalıştır olmazsa virüs programınla bilgisayarı tara ve programı ağırlık yapmaması için sil zaten ıvır zıvır programlarını game booster durduruyor. insan gözü saniyede 24 kare görüntü yakaladığı için 24 fps iyidir eğer oyunda zaman yavaş işliyorsa mutlaka görünürlük mesafesini düşür patlama sahnesi gibi sahnelerde kasıyorsa texture kalitesini ve render kalitesini düşür(gölge kalitesi,yansıma detayı vb.) yine olmassa format at (antivirüslerin göremeyeceği virüsler için) yine olmassa benim gibi idare etçen artık

afhoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SAMSUNG

Intel(R) Core(TM) i5-4200U @ 1.60 GHz
8 GB RAM / 1 TB SSD / Windows 8.1. Single Language
Nvidia GeForce 710M / 2 GB Ekran kartı / Nvidia Optimus

Ben bu bilgisayara Call Off Duty / Modern Warfare 1-2-3 Yükledim . PES 2013-2014 Yükledim. Şimdi de Call Off Duty Ghosts Yüklemeyi düşünüyorum . Bu yüklediğim oyunlardan hiçbiri kasmadı . Ancak ne yaparsam yapayım Minecraft yükledim kasıyor . Beni çileden çıkarttı. Ben ne yapmalıyım ? Ve çözüm olarak hangi programı yüklemeliyim ?

Yardımcı olursanız sevinirim . :D

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
SAMSUNG

Intel(R) Core(TM) i5-4200U @ 1.60 GHz
8 GB RAM / 1 TB SSD / Windows 8.1. Single Language
Nvidia GeForce 710M / 2 GB Ekran kartı / Nvidia Optimus

Ben bu bilgisayara Call Off Duty / Modern Warfare 1-2-3 Yükledim . PES 2013-2014 Yükledim. Şimdi de Call Off Duty Ghosts Yüklemeyi düşünüyorum . Bu yüklediğim oyunlardan hiçbiri kasmadı . Ancak ne yaparsam yapayım Minecraft yükledim kasıyor . Beni çileden çıkarttı. Ben ne yapmalıyım ? Ve çözüm olarak hangi programı yüklemeliyim ?

Yardımcı olursanız sevinirim . :D

Minecraft sonsuz dünya'ya sahip bir oyun. Yüksek derece de bir ram istiyor. Yüklenen modlar, save dosyaları sistemi daha da zorluyor. Yapabileceğiniz tek şey oyunda ki grafiği düşürmek.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım bence temiz bir sistem geri yükleme yap!

ben xp kullanıcısıym format attım ve atar atmaz sistem geriyüklemeyi kayıt ettim bidh format atmama gerek olmuyor direk sistem geriyükle yapıyorum.

SENDE Bİ FORMAT AT VE SİSTEM GERİYÜKLEME KAYIT ET SONRA SORUN OLURSA GERİ ATARSIN FORMATSIZ!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ram ını istedğin kadar yükselt bişi yaramaz ekran kartını 1-4 arası yükselt ram da 4 kalsın ama istersen 8 yap ve çözüldü

I

işimiz oyun

SDN Okuru
Kardeş ben sadece gta 4 ü çözerim neyse şimdi bir program var bazı yerlerde 7 gb bazı yerlerde 4gb diye geçiyo o programı youtube a yaz adını unuttum biraz araştır google a yaz 64 mb ekran kartı ile gta 4 oynama diye bide bir tane program var contig programı var onun videolarını izle ve commandline diye bişey var onu indir commandline nin içinde yazı yazıyo not defteri işte benim pc de şuan 1gb ekran kartı 2 gb ram var gta 4 ü bu söylediklerimi bende yaptım lowda suan 15,25 arası fps alıyorum seninki benimkinden daha iyi olduğu için 25,35 arası fps rahat alırsın------işine yaradıysa ne mutlu bana

S

SDN Okuru 2

SDN Okuru
en başta nestopia emülatörü ve diğer emülatör içerisindeki oyunlar kasıyor (mega man 6,hyper street fighter ii)

"giriş bulamadığım buraya yazıcam ama forum.donanimhaber.com sitesine facebook üzerinden üye olim diye 502 bad gateway/application error hatası veriyor"

Pentium(R) Dual-Core CPU E6600 @3.06GHz 3.07GHz
2,00 GB
32-bit Win7 Masaüstüm var Windows çok yavaş açılıyor vs. windows başlayınca ağ simgesi üzerinde aero yuvarlak simgesinin üzerinde beyaz aero tekeli üzerinde sola donuk gibi bir simge çıkıyor. (Ağ sistemi simgesi)
'

dün gece bilgisayarı uyku moduna aldım. yattım. sabah kalktım. Bilgisayarımı açtım. Windows'u sürdürdüm. aslında windows şişmiş, benim bilgisayarım kasıyor. ama birkaç geçtikten sonra yanıt vermiyor oluyor. nestopia'yı tıkladım ama ben mega man 6 açtıktan sonra oyunu bir yavaşlıyor (bazı emülatörlerde fps düşüyor) bu oyunu oynarken 5X.X,4X,3X,2X,1X'e düşüyor 60.0,60.5,61.0'da durmuyor. videoda bu sorunu dedim bunu yaptım, ama megaman 6 oyunu çok donukluk yapıyor. Nestopia, oyunlarda donukluk yapıyor hatta bazı emülatörlerdede donukluk yapıyor.

Bu donukluğu nasıl düzeltebilirim. Acaba yeniden başlatma vs. gibi olur mu?

sağolun.

:hammer:

S

SDN Okuru 2

SDN Okuru
Mega Man 6 (Showdown) Bile Kasıyor Bazı Saatlerde Yardımcı Olursanız Sevinirim.

örn: dr. wily megaman'a çarpıyor silver Tomahawk ile bitirdim, dr. wily'i yenerken kasıyor Mega Man 6 Oyununu Nestopia'da Oynarken 5X.X FPS'lere geliyor Oyunda bossları yenerken fps düşüyor Aşağı İniyor Oyun Kasıyor 58.0'lere Geliyor.

Bazı günlerde ve Bazı/Yoğun saatlerde Nestopia'da Mega Man 6'yı Oynarken Bile Çok Çok Kasıyor

Bu oyunu Nestopia'da Oynarken nasıl oyunun kasmasını nasıl etkisiz hale getirebilirm.

Sağolun.

:hammer:

megaman 6 yoğun tarihlerde bile kasıyor.

oyunu save state yaparken bile kasıyor. ölmeyelim diye
save state yaptıktan sonra load state diyorum. oyunu ciddi şekilde kasıyor.

S

SDN Okuru 2

SDN Okuru
mega man 6 oyununun düzenlenmiş versiyonunda (megaman showdown vi) ve nestopia'da canı dr. wily'yi yenmek istediğimde ve son bossuna gelmek istediğimde Nestopia, Megaman Showdown VI Dr. Wily bosu sırasında oyunu aşırı yavaşlatıyor fps'yi düşürüyor mega man 6'daki dr. wily silver tomahawk ile öldürüyorum asıl Dr. Wily'i yenerken acayip kasıyor, fps düşüyor.

Megaman Showdown VI oyunundaki Dr. Wily'yi yenme sırasında nasıl kasmayı engelleyebilirim ve etkisiz hale getirebilirim. sağolun. Orjinal Mega Man 6'da Dr. Wily'i yenerken garip oluyor.

Ama Mega Man 6 (Showdown Edition) Sürümünde Dr. Wily'yi yenerken kasıyor. yardımcı olursanız sevinirim. ama burda retro oyuncu üyeler varmı bir yardım etsin. tamam sağolun

Mega Man 6 (Showdown Edition), Nestopia'da oynarken gece günleri Dr. Wily'yi yenerken her zaman çok kasma yapıyor ve fps çok düşüyor. heranda bir forum yok. Şimdiden teşekkürler.

*Dr. Wily'yi Yenerken Megaman Showdown 6 kasıyor.* Akşam günleri her zaman bunu yapıyor.

...

:hammer::huh:.

imza: sailor moon shit up :devil2:.

S

SDN Okuru 2

SDN Okuru
Retrocular. lütfen mega man 6 showdown edition versiyonunda gece günleri dr. wily'i yenerken kasıyor. fps düşüyor. yalvarrım yardım.

S

SDN Okuru 2

SDN Okuru
silver tomahawk yapıyor. YA SABIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIR. Ya isyaaaaaaaaaaan. ben şu final bosu isyan edeyim. Son cevabım işte Dr. Wily'i yenmek zorunda kalıyorum. yav. bıktım yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!.:cursing:

Son sorum. fufufufufufufuffffffffff.