Oyunlarda kasma Sorunu

Prens35O

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bazı oyunların benim laptopumda (Toshiba) gereksiz kastığını düşünüyorum. Basit örnekler verecek olursak GTA 4, Crysis 2, NFS Run, Metro 2033 ve bunun gibi bir çok oyun...
Önce oyunun grafik ayarlarından kaynaklandığını sanıyordum. Grafik ayarlarımı en düşüğe çekince bile kasmaya devam ettiğini gördüm ve bu çok sinir bozucu :@. Yardımcı olabilecek olan var mı ?

Sistem bilgileri:
İşletim sistemi : Microsoft Windows 7 Ultimate 64x

Ekran:
Video Bağdaştırıcısı adı : NVIDIA GeForce 315M 1GB
Video İşlemcisi : GeForce 315M
Video Mimarisi : VGA
DAC T : Integrated RAMDAC
Video Kipi : 1366 x 768 x 4294967296 colors
Geçerli Yenileme Hızı: 59 Hz

Anakart:
Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz
Kod Adı: N/A
Üretici: GenuineIntel
Geçerli saat hızı: 1587 Mhz
Maksimum Saat Hızı : 2301 Mhz
Voltaj : 0V
Dış saat : 100 Mhz

Ram:
Toplam Bellek : 3,98 GB
Serbest Bellek : 2,11 GB
Kapasite : 4,00 GB
Hız : 1333 Mhz
Veri Genişliği: 64 bit

NOT : Ekran Kartı sürümü ve Bios sürümü güncel.

MolvadaGama

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Genel olarak söylemem gerekirse, oyunların orjinal olduğunu varsayıyorum ve oyunların çıkan güncellemelerini yüklemeni öneririm, ekran kartın zayıf kalsada düşük çözünürlükte bile kasma sorunları olduğunu söylemişsin, buda genel olarak işletim sisteminin donanımlarına göre fazla olması, çünkü ultimate işletim sistemi bir çok özelliği barındırıyor bu demek oluyorki işletim sisteminin donanımları kullanması fazla oluyor anlamına geliyor, buda haliyle oyun sırasında takılmalara vs. neden oluyor, böyle kalsın dersen eğer yapacak pek fazla birşey yok, ama önerim ise işletim sistemini Windows 7 home basic veya premium gibi daha alt seviye ve ultimateye göre özellikleri kırpılmış ve bu nedenlede daha az kullanacağı için notebook'un daha performanslı çalışacaktır, buda oyunlarda daha performans sağlayacağın anlamına gelmektedir, kolay gelsin.

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ekran kartın bu oyunlar için yeterli değil. Yapabileceğin en iyi şey ekran kartı yazılımını ve directx i güncellemektir.(bana göre)

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar bazı oyunların benim laptopumda (Toshiba) gereksiz kastığını düşünüyorum. Basit örnekler verecek olursak GTA 4, Crysis 2, NFS Run, Metro 2033 ve bunun gibi bir çok oyun...
Önce oyunun grafik ayarlarından kaynaklandığını sanıyordum. Grafik ayarlarımı en düşüğe çekince bile kasmaya devam ettiğini gördüm ve bu çok sinir bozucu :@. Yardımcı olabilecek olan var mı ?

Sistem bilgileri:
İşletim sistemi : Microsoft Windows 7 Ultimate 64x

Ekran:
Video Bağdaştırıcısı adı : NVIDIA GeForce 315M 1GB
Video İşlemcisi : GeForce 315M
Video Mimarisi : VGA
DAC T : Integrated RAMDAC
Video Kipi : 1366 x 768 x 4294967296 colors
Geçerli Yenileme Hızı: 59 Hz

Anakart:
Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz
Kod Adı: N/A
Üretici: GenuineIntel
Geçerli saat hızı: 1587 Mhz
Maksimum Saat Hızı : 2301 Mhz
Voltaj : 0V
Dış saat : 100 Mhz

Ram:
Toplam Bellek : 3,98 GB
Serbest Bellek : 2,11 GB
Kapasite : 4,00 GB
Hız : 1333 Mhz
Veri Genişliği: 64 bit

NOT : Ekran Kartı sürümü ve Bios sürümü güncel.
Normal oyun oynamak için ekran kartı 6670 ddr5 olması lazım 450 güç kaynağı

MolvadaGama

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Normal oyun oynamak için ekran kartı 6670 ddr5 olması lazım 450 güç kaynağı

Yanlız dikkatini çekerim Notebook'tan bahsediyoruz. Ben o dediği oyunları bin önceki nesil İ5, 4GB ram ,425M 1GB ekran kartıyla Çok yüksek seviyede olmasada grafikten ödün vermeden oynadım işletim sistemide win 7 home premiumdu. Burada işletim sistemininde önemi var bana kalırsa.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Dizüstülerle pek ilgim yok fakat ekran kartı çok zayıf gibi geldi bana.

Prens35O

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Genel olarak söylemem gerekirse, oyunların orjinal olduğunu varsayıyorum ve oyunların çıkan güncellemelerini yüklemeni öneririm, ekran kartın zayıf kalsada düşük çözünürlükte bile kasma sorunları olduğunu söylemişsin, buda genel olarak işletim sisteminin donanımlarına göre fazla olması, çünkü ultimate işletim sistemi bir çok özelliği barındırıyor bu demek oluyorki işletim sisteminin donanımları kullanması fazla oluyor anlamına geliyor, buda haliyle oyun sırasında takılmalara vs. neden oluyor, böyle kalsın dersen eğer yapacak pek fazla birşey yok, ama önerim ise işletim sistemini Windows 7 home basic veya premium gibi daha alt seviye ve ultimateye göre özellikleri kırpılmış ve bu nedenlede daha az kullanacağı için notebook'un daha performanslı çalışacaktır, buda oyunlarda daha performans sağlayacağın anlamına gelmektedir, kolay gelsin.

Kardeşim benim pcde önceden home basic yüklüydü. Onda da kasıyordu sorunun bundan kaynaklandığını sanmıyorum :(

--- Mesaj Güncellendi ---

Ekran kartın bu oyunlar için yeterli değil. Yapabileceğin en iyi şey ekran kartı yazılımını ve directx i güncellemektir.(bana göre)

Emre Laptopun marka modeli Toshiba satellite c660 . Ekran kartını değiştirebilmem mümkün mü ?
Grafikler
--------------------------------------------------------------------------------

Görüntü bağdaştırıcısı türü NVIDIA GeForce 315M
Toplam kullanılabilir grafik belleği 2804 MB
Ayrılmış grafik belleği 1024 MB
Ayrılmış sistem belleği 0 MB
Paylaşılan sistem belleği 1780 MB
Görüntü bağdaştırıcısı sürücü sürümü 8.17.12.8562
Birincil monitör çözünürlüğü 1366x768
DirectX sürümü DirectX 10

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bilgisayarın tam modelini yazarmısın c660-xx gibi

Prens35O

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarın tam modelini yazarmısın c660-xx gibi

c660-202 kardeşim ...

yalnız Everest ultimate Edition da baktığıma göre çift 315m görünmekte ve "SLI etkin değil" ibaresi görünmekte ... ??

getfile.php

getfile.php

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
O ekran kartıyla oyun oynaman zaten mümkün değil. Ekran kartlarında yapılan en büyük hata sadece hafızaya bakılıyor. Senin ekran kartının 64bit veri yolu var. Bu veri yolu gta4 gibi oyunlarda yetersiz kalır.

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadaşım şimdi bilgisayarın güç tüketimini azaltmak için çift ekran kartı kullanıyor. bunlardan birisi Intel® Graphics Media Accelerator HD3000 diğeri ise GT315M. Bilgisayarın ekran kartını kullanacak bir işlem yapılmadığında Intel HD3000'i oyun grafik yazılımları vs. çalıştırılacağı zaman da NVIDIA GT315M'i kullanır. Bu bir teknolojidir adı da NVIDIA Optimus'tur. Bu teknolojiyi kullanabilmen için NVIDIA VERDE Sürücülerini yüklemen gerekli. Buraya tıklayarak indirebilirsin.

Yükledikten sonra Denetim Masasındaki NVIDIA Denetim Masasına tıkla, açılan pencerede sol tarafta 3D Ayarların Yönetilmesi seçeneğine tıkla, Daha sonra Program Ayarları - Ekle'ye tıklatıp açılan pencereden oynadığın oyunların exe dosyalarını seçtikten sonra 2. Bu program için tercih edilen grafik işlemciyi seçin kısmından Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seç ve uygulaya tıklat. Her oyun için aynı işlemi tekrarla.

Ayrıca NVIDIA Denetim Masası Menüsündeki Masaüstüne tıklayıp Bildirim Alanında GPU Etkinliği Simgesini Görüntüleyi işaretli yap ve oyuna ondan sonra gir oyuna başladıktan sonra Alt+Tab veya klavyedeki Windows tuşuna basarak masaüstüne dön ve saatin yanındaki NVIDIA GPU Etkinliği Simgesine tıkla bak bakalım oyunun simgesi orada gözküyor mu.

Prens35O

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım şimdi bilgisayarın güç tüketimini azaltmak için çift ekran kartı kullanıyor. bunlardan birisi Intel® Graphics Media Accelerator HD3000 diğeri ise GT315M. Bilgisayarın ekran kartını kullanacak bir işlem yapılmadığında Intel HD3000'i oyun grafik yazılımları vs. çalıştırılacağı zaman da NVIDIA GT315M'i kullanır. Bu bir teknolojidir adı da NVIDIA Optimus'tur. Bu teknolojiyi kullanabilmen için NVIDIA VERDE Sürücülerini yüklemen gerekli. Buraya tıklayarak indirebilirsin.

Yükledikten sonra Denetim Masasındaki NVIDIA Denetim Masasına tıkla, açılan pencerede sol tarafta 3D Ayarların Yönetilmesi seçeneğine tıkla, Daha sonra Program Ayarları - Ekle'ye tıklatıp açılan pencereden oynadığın oyunların exe dosyalarını seçtikten sonra 2. Bu program için tercih edilen grafik işlemciyi seçin kısmından Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seç ve uygulaya tıklat. Her oyun için aynı işlemi tekrarla.

Ayrıca NVIDIA Denetim Masası Menüsündeki Masaüstüne tıklayıp Bildirim Alanında GPU Etkinliği Simgesini Görüntüleyi işaretli yap ve oyuna ondan sonra gir oyuna başladıktan sonra Alt+Tab veya klavyedeki Windows tuşuna basarak masaüstüne dön ve saatin yanındaki NVIDIA GPU Etkinliği Simgesine tıkla bak bakalım oyunun simgesi orada gözküyor mu.

Kardeşim ben bu ayarı yapmayı çok denedim. ama benim ekran kartım için bu yapılamıyor. Arkadaşımda oluyor bende Grafik işlemciyi seçme seçeneği çıkmıyor nvidia denetim masasında. Ama yine de çok teşekkür ederim. Ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum en kısa sürede :)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kardeşim ben bu ayarı yapmayı çok denedim. ama benim ekran kartım için bu yapılamıyor. Arkadaşımda oluyor bende Grafik işlemciyi seçme seçeneği çıkmıyor nvidia denetim masasında. Ama yine de çok teşekkür ederim. Ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum en kısa sürede :)
Dizüstünüzde ekran kartını değiştirme olanağı olduğunu sanmıyorum.

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Erkan kartını değiştirmen ne yazık ki mümkün değil. Ekran kartın ile daha çok Call of duty tipi oyunları oynarsın. Dar alanda geçen. O saydığın oyunlar hep geniş çevrede. Yani grafik kartın işleyeceği veri çok fazla. (Sanırım anlatmak istediğimi zor anlattım umarım anlarsın )

not: Nvidia denetim masasından grafik ayarlarını orta düzeye çekersen kasmaların önüne biraz geçmiş olursun.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ekran kartı çok zayıf. o tarz oyunları açar ama en dusuk ayarlarda bile düşük fps ile oynatır.. güncelleme vs size basamak atlatmaz.. 20 fps de kasılan oyunun 22-23 fps de kasılmasına devam etmesidir.. işletim sisteminin oyunlarda bir etkisi yoktur. 1-2 gb ram olsa o zaman windows 7 de değil xp de oynayabılırsın dıyebılırdım ama 1333 4 gb ram yeterlıdır.. bunun dısında hıc bır etkısı yoktur.. SLI etkin değil olayı ise çift ekran kartının takılmasıyl ılgılıdır.. ATI kartlarda aynı modelden 2 ekran kartı takılırsa crossfire , Nvidia kartlardaki çift yada daha fazla ekran kartı takılmasınada SLI deniliyor. onun uyarıdir o

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2

Söylediğim driver'ı indirip kurdun mu? Eğer yapmak karışık geliyorsa uzaktan bağlanıp yardımcı olmayı deneyebilirim.

Ayrıca Eğer bilgisayarın garantisi bittiyse kasasını açıp ekran kartının sökülebilir olup olmadığını kontrol edebilirsin. Eğer sökülüyorsa yurtdışında ebay'den yada çin alışveriş sitelerinden alabilirsin bi ekran kartı. bende düşünüyorum değiştirmeyi ama daha ekimde aldım laptop'u. :)

Prens35O

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Erkan kartını değiştirmen ne yazık ki mümkün değil. Ekran kartın ile daha çok Call of duty tipi oyunları oynarsın. Dar alanda geçen. O saydığın oyunlar hep geniş çevrede. Yani grafik kartın işleyeceği veri çok fazla. (Sanırım anlatmak istediğimi zor anlattım umarım anlarsın ) not: Nvidia denetim masasından grafik ayarlarını orta düzeye çekersen kasmaların önüne biraz geçmiş olursun.
Ekran kartımın değiştirebileceğimi söyledi üniversitedeki bilgisayar hocamız . Ne demek istediğini anladım :) --- Mesaj Güncellendi ---
Söylediğim driver'ı indirip kurdun mu? Eğer yapmak karışık geliyorsa uzaktan bağlanıp yardımcı olmayı deneyebilirim. Ayrıca Eğer bilgisayarın garantisi bittiyse kasasını açıp ekran kartının sökülebilir olup olmadığını kontrol edebilirsin. Eğer sökülüyorsa yurtdışında ebay'den yada çin alışveriş sitelerinden alabilirsin bi ekran kartı. bende düşünüyorum değiştirmeyi ama daha ekimde aldım laptop'u. :)
İndirip kurdum. Zaten bende kurulu o driver. ama o ayarlar yok dediğim gibi. Sadece oyunları 3boyut ayarı var doku süzme, dikey senk. vs. Ekran kartı seçilemiyor :( bende ekimde aldım laptopu :) --- Mesaj Güncellendi ---
ekran kartı çok zayıf. o tarz oyunları açar ama en dusuk ayarlarda bile düşük fps ile oynatır.. güncelleme vs size basamak atlatmaz.. 20 fps de kasılan oyunun 22-23 fps de kasılmasına devam etmesidir.. işletim sisteminin oyunlarda bir etkisi yoktur. 1-2 gb ram olsa o zaman windows 7 de değil xp de oynayabılırsın dıyebılırdım ama 1333 4 gb ram yeterlıdır.. bunun dısında hıc bır etkısı yoktur.. SLI etkin değil olayı ise çift ekran kartının takılmasıyl ılgılıdır.. ATI kartlarda aynı modelden 2 ekran kartı takılırsa crossfire , Nvidia kartlardaki çift yada daha fazla ekran kartı takılmasınada SLI deniliyor. onun uyarıdir o
Biraz araştırdım. Peki SLI'ı Etkinleştirebilir miyim.? Ve etkinleştirsem bana ne gibi bi avantaj sağlar ? bu konuda yardımını bekliyorum kardeşm :)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
senin modelde olmaz SLI :) sanırım olanlar cok pahalı,büyük laptoplarda oluyor.Alienware modellerinde mesela.
Yararı ne dersen, SLI olursa ekran kartın 2 tane olacak.. yanı 2 kat herşey.. 256 bit se 512 olacak.. 128 bitse 256bit olacak.. bellek saat hızlarıda 2 katına cıkacak.. onu etkinleştirince aktif olmaz. 2 kart takılı olsaydı zaten aktif olurdu :)

ouichee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı fps ayarlarını düzenle,gamebooster indir bakalım ne olucak.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende var öylebilgisayar casper 8ram gb2 ekran kartı var ama pes2011 gelin minimisun seviyede oynadıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
o sistemin crysis 2 yi kasmaması gerekir. nedeni senin çift ekran kartı var intel ile nwidia. sen oyunları intelle açtığın için kasıyor onbord çünkü. nwidia konral paneldden nwdiayı seçmen lazım