Yardım Oyunlarda ciddi anlamda kasma yaşıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Brkmn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Brkmn

Asistan
Reaksiyon puanı
67
Bi kaç aydır bu sorunla uğraşıyorum fakat hala sorunun tam olarak ne oldugunu bulamadım en basitinden Leauge Of Legends oynarken bile fps 200lerden anlık 130 a düşüp geri yükseliyo o kadar cok kasıyoki bazen oyunu oynayamıyorum sistemin özellikleri bu şekilde

berw.png

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Merhabalar, ısı değerleri, anlık ram kullanımı ve cpu kullanımı hakkında bilgi vermeniz doğrultusunda yorum yapmak daha doğru olacaktır.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
anakartın sitesine girip anakartın modeline göre bios güncellemesi varsa onu indirip kurun. dikkat edin. yanlış birşey yaparsanız sorun yaşarsınız.

ekran kartının son driverını nvidia sitesinen indirip kurun. 522.25 son sürüm. (kurarken temiz kurulum yap ı işaretleyin)

herhangi bir virüs olup olmadığını kontrol edin. microsoft un virüs koruma programı varsa, internet kapalı olarak tam tamam yaptırın.

arkaplanda herhangi bir download işlemi varsa o da anlık yapabilir. açılıştaki program sayısını da kontrol edin.

son olarak da ısı değerlerine dikkat edin. fan dönmeme yada hava almama gibi sorunlar varsa onu çözmelisiniz. aida64 ile ısı değerlerine bakın. işlemci 90 lara geliyorsa, ekran kartı 85 lerin üstündeyse oyundayken, sorun, ısı kaynaklıdır.

Brkmn

Asistan
Reaksiyon puanı
67
Merhabalar, ısı değerleri, anlık ram kullanımı ve cpu kullanımı hakkında bilgi vermeniz doğrultusunda yorum yapmak daha doğru olacaktır.
anakartın sitesine girip anakartın modeline göre bios güncellemesi varsa onu indirip kurun. dikkat edin. yanlış birşey yaparsanız sorun yaşarsınız.

ekran kartının son driverını nvidia sitesinen indirip kurun. 522.25 son sürüm. (kurarken temiz kurulum yap ı işaretleyin)

herhangi bir virüs olup olmadığını kontrol edin. microsoft un virüs koruma programı varsa, internet kapalı olarak tam tamam yaptırın.

arkaplanda herhangi bir download işlemi varsa o da anlık yapabilir. açılıştaki program sayısını da kontrol edin.

son olarak da ısı değerlerine dikkat edin. fan dönmeme yada hava almama gibi sorunlar varsa onu çözmelisiniz. aida64 ile ısı değerlerine bakın. işlemci 90 lara geliyorsa, ekran kartı 85 lerin üstündeyse oyundayken, sorun, ısı kaynaklıdır.
data.png

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Hocam CPU 81 derece gösteriyor. Böyle kullanırsan CPU elinizde kalacaktır.

Durum ile alakalı olarak herhangi bir manuel OC işlemi yaptıysanız BIOS tarafını default'a getiriniz. Bilinçiz yapılan OC işlemleri aşırı ısı + fazladan güç kayıbına yol açabiliyor.

İşlemci macununuzu yenileyin ve CPU soğutmasının tipine bağlı olarak gerekli temizliği yapın.