Oyunlarda bulanıklık sorunu

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Arkadaşlar yeni bir kart aldım amd nin kronik sorunlarıyla uğraşmamak için nvidia bir kart aldım . Kartın kullanım oranları stabil. mhz değerleri stabil fps değerleri falan çok iyi çok memnunum fakat oyunlarda sanki bulanık gibi gözüküyor. ayarlarım herşey ultra ayarlarda fakat sanki oyun 1080p değilmiş gibi sanki MSAA ayarı 128x de falan anlatabildim mi bilmiyorum ama herşey bulanık gibi keskin bir 1080p kalitesi yok oyunda (gta5) nedeni nedir ? bilgisi , fikri olan varmı ? bugüne kadar çok nvidia kart kullandım ilk kez bu sorunla baş başayım . Kart
Gtx 1660 Ti gaming X

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Acaba panelinizle ilgili bir sıkıntınız olabilir mi? (Monitörle) Eğer 500 liralık bir monitörle 1200Liralık monitörün performansını isterseniz pek mümkün değil gibi.

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Acaba panelinizle ilgili bir sıkıntınız olabilir mi? (Monitörle) Eğer 500 liralık bir monitörle 1200Liralık monitörün performansını isterseniz pek mümkün değil gibi.
Yo monitörüm de bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum şayet iade etmeden önce ki kartım (rx 5600xt gaming x) gayet güzel kaliteli bir görüntü sunuyodu fakat siyah ekranlar bilmemneler çok sorunu vardı mecburen iade edip 1660s aldım fakat şimdide istediğim kaliteyi yakalayamıyorum . Önceden kullandığım gtx 1050 ti , gtx 970 , gtx 980ti gibi kartlarda hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. rx 580 de kullandım aynı görüntü kalitesine sahipti 2 platformda amd de nvidia da şimdi 1660s de böyle bir sorun yaşadım nedeni ne acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

masaüstü , youtube falan çok net tek sorun oyunlar.

SORUN ÇÖZÜLDÜ .
Nvidia nın hata yapacağını ummuyodum zaten :) .
Panelden yaptığım birkaç ayarı düzelttim ve keskinliği açtım . rx5600xt den çok daha kaliteli görüntü

alıyorum.
İlgilendindiğini için saol dostum.

Son düzenleme:

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Yo monitörüm de bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum şayet iade etmeden önce ki kartım (rx 5600xt gaming x) gayet güzel kaliteli bir görüntü sunuyodu fakat siyah ekranlar bilmemneler çok sorunu vardı mecburen iade edip 1660s aldım fakat şimdide istediğim kaliteyi yakalayamıyorum . Önceden kullandığım gtx 1050 ti , gtx 970 , gtx 980ti gibi kartlarda hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. rx 580 de kullandım aynı görüntü kalitesine sahipti 2 platformda amd de nvidia da şimdi 1660s de böyle bir sorun yaşadım nedeni ne acaba

SORUN ÇÖZÜLDÜ .
Panelden yaptığım birkaç ayarı düzelttim ve keskinliği açtım . rx5600xt den çok daha kaliteli görüntü

alıyorum.
Rica ederim ancak eğer aynı ayarları RX5600xt ile yapsaydınız bence daha iyi görüntü alırdınız. Çözdüğünüze sevindim. İyi eğlenceler dilerim.

Alican.Gndqdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

SORUN ÇÖZÜLDÜ .

alıyorum.
Hocam ayni sorunu yaşıyorum allah aşkına yardımcı olun kafayi yemek üzereyim. Pubg mobilede görüntüm uzaklar aşırı bulanık. Rx580den RTX3060 12gb a geçiş yaptım bu sorunla karşılaştım rx580de boyle bi sorun yoktu denemedigim gezmedigim forum kalmadi sorunum 1080P de. Bi forumda arkadaş DSR ayarindan 2 k çözünürlüğü secin demis onu yaptım ve bulanıklığım bariz bir şekilde duzeldi fakat monitörüm 1080p destekledigi için hiç tad alamıyorum 2k çözünürlüğünde.