Yardım Oyunlarda ani FPS düşüşü MX230-10210u

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Okidokii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Okidokii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Intel Core i5 10210u işlemci, 16 GB RAM, 2 GB MX230 ekran kartlı bilgisayarım yeni almama rağmen oyunlarda ani FPS düşüşü oluyor. Ne yaptıysam cozume kavusamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz? Özelliklerde o kadar kötü gibi değil gibime geliyor ne yapmam lazım?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,681
Intel Core i5 10210u işlemci, 16 GB RAM, 2 GB MX230 ekran kartlı bilgisayarım yeni almama rağmen oyunlarda ani FPS düşüşü oluyor. Ne yaptıysam cozume kavusamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz? Özelliklerde o kadar kötü gibi değil gibime geliyor ne yapmam lazım?
hangi oyunda oluyor? Ayrıca sıcaklık değerlerine bakın.

Okidokii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oyun içindeyken işlemci ve gpu kullanımı ne durumda ? Ayrıca laptop yüksek performans modunda mı? şarjda değilse şarja takıp deneyin.
Gpu arada yüzde yüze çıkıyor işlemci yüzde 60-70 civarlarında

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Şarjdayken de bu sorun yaşanıyor mu? Ayrıca güç yönetimi ayarlarından yüksek performansa almayı unutmayın.

Okidokii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Arka plan uygulamaları etkileyebilir. Razer Game Booster tarzı uygulamalarla veya GPU Tweak 2 gibi uygulamalardan arka plan uygulamalarını temizleyip oyuna öyle girebilir misiniz?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,681
Dediğiniz şeyi pek anlamadım açar mısınız lütfen
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet şarjda ve yüksek performansta
ona rağmen drop mu giriyor? oyun içindeyken msi afterburner ile gpu/cpu kullanımı ve ısılarına bakın. Drop girdiği an neler oluyor dikkatlice izleyin belki gpu yada cpu 100 olup drop giriyordur. Bir format çözebilir bu sorunu. Ayrıca driverlarınızın güncel olduğundan emin olun özellikle gpu için.

Okidokii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arka plan uygulamaları etkileyebilir. Razer Game Booster tarzı uygulamalarla veya GPU Tweak 2 gibi uygulamalardan arka plan uygulamalarını temizleyip oyuna öyle girebilir misiniz?
denedim acaba pc mi çok kötü?
Mesaj otomatik birleştirildi:

ona rağmen drop mu giriyor? oyun içindeyken msi afterburner ile gpu/cpu kullanımı ve ısılarına bakın. Drop girdiği an neler oluyor dikkatlice izleyin belki gpu yada cpu 100 olup drop giriyordur. Bir format çözebilir bu sorunu. Ayrıca driverlarınızın güncel olduğundan emin olun özellikle gpu için.
driverlar güncel ve format attım win10dan win11 e ama değişen hiçbir şey yok paramı çöpe atmış gibi hissediyorum :(