Soru Oyunlarda Ani FPS Düşüşleri

aegeanistaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyunlarda ani fps düşüşü yaşıyorum fakat msi afterburnerden baktığımda sıcaklık sorunuda yok anlayamadım sorunu çözümü var mıdır bayadır yaşıyorum sıkıldım bu durumdan sistemim ASUS ROG STRİX GTX 1050 Tİ İ5-7400 16 GB RAM.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Oyunlarda ani fps düşüşü yaşıyorum fakat msi afterburnerden baktığımda sıcaklık sorunuda yok anlayamadım sorunu çözümü var mıdır bayadır yaşıyorum sıkıldım bu durumdan sistemim ASUS ROG STRİX GTX 1050 Tİ İ5-7400 16 GB RAM.
Sıcaklık değerleri nedir? Özellikle işlemcinin.
Ramleri paylaşabilir misiniz? Ram uyumsuzluğu da ani kitlenme ve fps düşüşlerine sebep olabiliyor.

Gpu sürücülerinin, chipset sürücülerinin ve anakart bios güncellemelerini yapmanızı öneririm. Özellikle eski donanımlarda performansı arttıran bios sürümleri var.

aegeanistaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sıcaklık değerleri nedir? Özellikle işlemcinin.
Ramleri paylaşabilir misiniz? Ram uyumsuzluğu da ani kitlenme ve fps düşüşlerine sebep olabiliyor.

Gpu sürücülerinin, chipset sürücülerinin ve anakart bios güncellemelerini yapmanızı öneririm. Özellikle eski donanımlarda performansı arttıran bios sürümleri var.
Sürücülerin hepsi güncel sıcaklık değerlerini ss alıp atayım.

aegeanistaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerler böyle.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    44.8 KB · Görüntüleme: 61

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Değerler böyle.
Cpu kullanımı tavan, darboğaz var.
Bir arkaplan yazılımı cpu yu meşgul ediyor olabilir veya zararlı yazılım bulaşmış olabilir. Alt tab yaparak görev yöneticisini açıp cpu kullanımını sırala ve listeyi inceleyip bizimlede paylaşabilir misiniz?
Bu arada darboğaz sebebi ramler olabilir, marka model hız paylaşabilir misiniz?

aegeanistaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cpu kullanımı tavan, darboğaz var.
Bir arkaplan yazılımı cpu yu meşgul ediyor olabilir veya zararlı yazılım bulaşmış olabilir. Alt tab yaparak görev yöneticisini açıp cpu kullanımını sırala ve listeyi inceleyip bizimlede paylaşabilir misiniz?
Bu arada darboğaz sebebi ramler olabilir, marka model hız paylaşabilir misiniz?
Ram markasının g-skill olduğunu biliyorum modelini nerden öğreneceğim bilmiyorum ve single yazıyor dual değil.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Ram markasının g-skill olduğunu biliyorum modelini nerden öğreneceğim bilmiyorum ve single yazıyor dual değil.
Single yazıyorsa yanlış yerlere takılmış olabilir. Dual channel çalışması gerek.
Anakarttaki ram slotları 4 slotsa |BOŞ| |RAM| |BOŞ| |RAM| şeklinde takılması gerek.

aegeanistaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende ilkinde takılı sanırsam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pcyi kapatıp 2. bölüme takacağım.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Bende ilkinde takılı sanırsam.

Pcyi kapatıp 2. bölüme takacağım.
Tek slot ram mi kullanıyorsunuz? O halde performans düşüşünün sebebi büyük ihtimal budur. Çift slota çıkınca işlemci çok daha performanslı çalışacaktır. Hayırlı olsun.

aegeanistaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2.slota takınca anakartta kırmızı ışık yanıyor önceden olduğunda Bi kaç kere çıkar tak yaptığımda geçmişti
Tek slot ram mi kullanıyorsunuz? O halde performans düşüşünün sebebi büyük ihtimal budur. Çift slota çıkınca işlemci çok daha performanslı çalışacaktır. Hayırlı olsun.

Rami taktım hallettim fakat hala single diyor 2 slot var tek bir yerde takılı.

Son düzenleme: