Oyunlarda ani FPS dropları !

Enes Bayatlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhaba arkadaşlar, öncelikle sistem özelliklerim;

İşlemci: AMD Phenom II X4 955 3.37 GHz (125 watt)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
Ram: 4 GB 800 mhz
Anakart: ASRock N68C-GS FX
PSU: 300 Watt
Windows 10 PRO

Sistem özelliklerim bu şekilde her oyunda fps drop oluyor. Örneğin CSGO oynuyorum 120 fps alırken birden 10 fps e çakılıp kalıyor, 5-10 sn geçmiyor sonra eski haline geri dönüyor. Bir de bugün işlemci ve disk kullanımının %100 olduğunu gördüm bunun çözümü nedir? FPS Drop bundan mı kaynaklanıyor? Fotoğrafları ekledim.

Ekli dosyalar

• ss.png
    ss.png
    358.6 KB · Görüntüleme: 400
  • Adsız.png
    Adsız.png
    21 KB · Görüntüleme: 349

insanimsi

Profesör
Reaksiyon puanı
450
Fps droplr çoğunluklar ramden kaynaklanır (azlıktan) ve senin ramin hem 4gb hem de %81 i dolu durum facia akıllı tahtanın ram kullanımı bile 1.5 gb genel bir windows temizliği isteğe bağlı iç temizlik ve seninkinden (mumkunse) daha hızlı 8gb /ve ya yanına bir tane dehe aynı özellikte ramden koyarsan düzelir

Ve bu arada advanced system careyi ve game boosteri sil bir işe yaramıyorlar bakımı kendin yap(eğer lisans satın aldıysan biraz daha kullan :D)

Enes Bayatlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
ilk başta ben de ram den kaynaklandığını düşündüm fakat bu sistemin tıpkısı (ekran kartı,işlemci ve ram boyutu) arkadaşımda var fakat o fps drop yaşamıyor

ichuusy

Doçent
Reaksiyon puanı
271
ilk başta ben de ram den kaynaklandığını düşündüm fakat bu sistemin tıpkısı (ekran kartı,işlemci ve ram boyutu) arkadaşımda var fakat o fps drop yaşamıyor
Termal macunu yeniledin mi ? , Fanları temizledin mi ? , Ek fan alabilirsin . Ekran kartı driverlarını güncelledin mi ? , Gereksiz oyun,dosya var ise onları sil. Windows 7 daha performanslı diye biliyorum ona geç diyecem ama 2020 yılında destek biteceği için pek önermiyorum.

Enes Bayatlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
termal macun yeni, fanlar temizlendi, bütün driverlar güncel, win 7 den win 10 a geçeli 3 gün oldu win 7 daha kötü