Oyunlar Uyuşturucuyla Savaşta Kullanılacak

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Çocukları ve gençleri uyuşturucunun zararlarına karşı eğitmek için hazırlanacak olan oyuna dev bütçe desteği geldi. Ayrıntılar burada.

Missouri Üniversitesi Psikiyatri Profesörü Joel Epstein, uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili geliştirmek istediği oyun için National Institute on Drug Abuse kurumundan 1 milyon dolarlık bütçe desteği aldı.

Eğitim odaklı bir oyun yapmayı düşünen Epstein, oyunculara uyuşturucunun beyin ve vücutta yaptığı etkileri göstermek istiyor. İki yılda geliştirilecek olan oyun, sonrasındaki iki yıl da St. Louis bölgesindeki okullarda test edilecek.

Bugüne kadar bağımlılık yapması ve çocukları olumsuz etkilemesi ile hedef tahtasında bulunan video oyunları, bakalım uyuşturucu ile savaşta edindiği bu rol sayesinde adını temize çıkarabilecek mi.

:: Sizce oyunlar uyuşturucuya karşı bilinçlendirmek için uygun bir araç mı?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Yapılması düşünülen oyunun senaryosu ve görüntüleri çok önemli.
Çocukları ve gençleri uyuşturucunun zararlarına karşı eğitmek için hazırlanacak olan oyun...
Zararlarını anlatalım derken olumsuz görüntülerin ve kötü karelerin taze beyinlere neler yapabileceğini eğitimciler çok daha iyi bilirler.
Çok önemli bir gelişme olarak görüyorum ve insanlığa katkı yapacağını umuyorum.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
oyunlar üzerinden birçok şey aşılayabilirsiniz. gençlerin çok zaman geçirdiği yerler bunlar hayatlarının bir parçası olmuş artık bu oyunlar

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Benimde bir parçam pcim ama böyle oyunun grafikleri güzel olursa böyle ne diyim mesela uyuşturuyu eritecek bir sos varsa mesela ketçap fırlat uyuşturucu erisin onun gibi şeylerle silahlarla gta ya az benzer ama güzel bir oyun olsa bence satarlar.