Oyuncu bilgisayarım için Windows 10 Home mu kurayım yoksa Windows 10 Pro mu?

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,391
Merhaba;
Windows 10 Home ve Pro sürümler arasındaki farklara şu bağlantıdan bakabilirsin.

Bunlara ek olarak:

Windows 10 Pro sürümde uzaktan kontrol ve uzaktan destek var. Windows 10 Home ile Uzak Masaüstü Protokolü (RDP) oturumlarını başlatabilirsiniz ancak bilgisayarınızı ağınızdaki başka bir aygıttan uzaktan kontrol edemezsiniz. Bunun için RealVNC, TeamViewer gibi üçüncü taraf uzak masaüstü Bağlantı yöneticisi yazılımları kullanmak gerekir.

Windows 10 Pro sürümde Hiper-V Hypervisor var. Hyper-V, sanallaştırmayı destekleyen CPU'larda sanal makineleri çalıştırmak için kullanılan yalnızca Windows hipervizörüdür.

Windows 10 Pro sürümde Windows Sandbox özelliği var. Windows Sandbox, uygulamaları güvenli bir şekilde izole olarak çalıştırmak için uyarlanmış hafif bir masaüstü ortamıdır.

Oyunlar orijinal ise ve yasal olarak edinilmişler ise ve de bilgisayar sadece oyun amaçlı kullanılacaksa, Windows 10 Home sürümü yeterli olacaktır. Her ne kadar Pro sürüm ek özellikler sunsa da bunların çoğunu ücretsiz üçüncü taraf uygulamalarla edinmek mümkündür.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Edisyonların hepsi bir değil maalesef. Mesela Pro sürümlerin de normal kullanıcının bilmediği ve asla kullanmayacağı bir sürü özellik ve gereksiz tonlarca işlem ve arkaplan hizmetleri çalışıyor bu yüzden de sistem oyun için odaklanamıyor. Bunu herkes biliyor Windows işletim sistemlerin de en hafif en hızlı ve arka planda en az işlem yapan edisyonlar Home ve Home Single Language'dir. Ben Windows 10 ve Windows 8.1 işletim sistemlerinin Home, Home Single Language ve Pro sürümlerini denemiş biri olarak diyorum Pro sürümlerin de hep düşük FPS değerleri aldım ayrıca donanımlar biraz daha sıcak çalışıyorlardı. Ama home sürümlerinde öyle değil. Daha fazla FPS alıyorum. Windows 10 Home yada Home Single Language kurun.