'Oyuncak Silahını Getir Kitabını Al'

Be5tE

Dekan
Katılım
22 Nisan 2008
Mesajlar
7,341
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0


Sakarya'da, Akyazı Belediyesi'nin düzenlediği 'Oyuncak silahını getir, bir kitabın olsun' kampanyası sayesinde 4 bin 500 çocuk oyuncak silahını bırakıp kitap aldı.

Toplanan oyuncak silahlar silindirle ezilerek imha edildi, toplam 7 bin 200 kitap dağıtıldı.

'Silahla oyun olmaz. Silahın oyuncağı olmaz" sloganıyla geçen sene temmuz ayında başlatılan ve çocukları şiddetten uzak tutmayı amaçlayan kampanya bir yılda olumlu sonuçlar verdi. Sadece Akyazılı çocuklar değil, Türkiye'nin bir çok ilinden çocukta posta ile oyuncak silahını göndererek kitap istedi. Proje, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin düzenlediği, 2008 Yılı Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması'nda 2 başarı ödülü kazandı. Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler kategorisine proje Marmara bölgesinde birinci seçildi.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, kampanyanın başarılı olmasının büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bir akrabasını maganda kurşununa kurban verdiklerini ifade eden Yazıcı, "Ülkemizde bilinçsiz silahlanmanın sonucu olarak maganda kurşunuyla çok acılar yaşandı. Biz bu kampanya ile yeni nesli maganda olmaktan uzak tutmaya çalışıyoruz. Çocukları silah özentisinden vazgeçirmek, silaha olan ilgiyi azaltmak istiyoruz. Aynı acıların sürmemesi için bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi gerekiyor. Bu da ancak eğitimle olur. Yeni neslimizi bu konuda eğitir, şiddetten ve şuursuz silahlanmadan uzak tutmayı başarabilirsek, yeni acılar yaşamayız" dedi.

Kampanyanın başarılı olmasında ilçede oyuncak satan işyerlerinin de büyük katkısı olduğunu dile getiren Yazıcı, bir çok işyerinin oyuncak silah satmaktan vazgeçtiğini dile getirdi. Bu işyerlerine oyuncak silah istemeye gelen çocuklara verilmek üzere kitap bıraktıklarını vurgulayan Yazıcı şunları söyledi: "Kampanya ile ilgili yoğun bir duyuru yaptık. Oyuncakçılar 'Bu işyerinde oyuncak silah satılmamaktadır' şeklinde hazırladığımız duyuruyu camlarına astı. Çocuklara yönelik hazırladığımız 'En büyük bilgi silahtır, oyuncak silahını getir bir kitabın olsun' şeklindeki afişleri tüm okullara astık. Sonuçta kampanya büyük ilgi gördü. 4 bin 500 çocuk oyuncak silahını getirip kitap aldı. Hatta öyleki bu kampanyamızı duyan Türkiye'nin değişik illerinden çocuklar posta ile oyuncak silahlarını gönderip kitap istediler. Toplam 7 bin 200 kitap dağıttık. Projemiz örnek oldu. Türkiye'de bir çok yerde benzer kampanya yapıldığını öğrendik. Kampanyamız süresiz devam edecek."

Yazıcı, toplanan oyuncak silahların silindirle ezilerek imha edildiğini sözlerine ekledi.

5.gif
Kaynak
5.gif
 

rave

Asistan
Katılım
6 Kasım 2007
Mesajlar
403
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ben şüpheleniyorum (genelde böyleyim: ) )
silahı ver kitabı kap...
pekii aldığı oyuncak silahları da başka beldelerde tekrar kitapla değiştiriyorlar mı acaba?
doğudan oyuncak al kitap ver - batıdan da kitap al oyuncak ver. sonsuz döngü...
uyanamadım sanrım:p
 

anarchst

Profesör
Katılım
16 Nisan 2008
Mesajlar
1,652
Reaksiyon puanı
4
Puanları
36
hiç sanmıyorum böyle bir ülkede (6 kişiye bir kitap düşüyor japonyada bu sayı bir kişiye 25 kitap) hemde silahla kitap değişimi yapılacağını. ama yapıldıysa tebrik ediyorum buna öncülük edenleri.
173kr8.jpg
 

erdemgazetesi

Profesör
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
1,258
Reaksiyon puanı
1
Puanları
36
daha önceden de böyle bir kavram vardı. İyi kitap dağıtmışlardı. Yine inşallah başarı sağlarlar. Burda da Genelde kurallara uyanlara Osmaniye Fıstığı olan yert fıstık ikram ediliyor.
 

Gülfem

Asistan
Katılım
13 Mart 2008
Mesajlar
122
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Altı kişiye bir kitap düşüyor olması vahim değil vahim olan okuyan olmaması. Arz-talep meselesi. Okur arttıkça kişi başına düşen kitap sayısıda artacaktır.
 
Üst