Oyun pc topladım nasıl?

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
selam arkadaşlar bundan bi 4 ay önce şu sistemi topladım.ilk önce sorularımı sorayım.bu ekran kartı ile önümüzdeki kaç yılda çıkacak oyunları full de oynarım?fullde götürmeyeceği zaman 6970 biosuyla modlucam ve 6970 yapıcam.işlemcim de yeterlimidir?ilerileri için.yazın da bi 4 gb daha ram takıcam ve fps artışı olur mu dual ram in oyunlar açısından?olursa ne kadar olur?cevaplarsanız sevinirim.sistem:

anakart:gigabayt p43t es3g
işlemci:Q8400 2.66
ram.kingston hyperix genesis 4 gb tek modül
hdd.wd green(ileride black ile değiştiricem.şu anda malum fiyatlar çok yüksek)
power:corsair txv2 650
e.kartı.sappire hd6950 çift fan http://www.thinkcomputers.org/reviews/sapphire_6950_dirt3/5.jpg
bakır cpu soğutucu vs.

Firefox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence Ram yükseltmen gerek. Çünkü Battlefield 3'ü ultra ayarlarda oynarsan 3.5-3.7 GB civarı Ram götürüyor bildiğim kadarıyla.Buda şu demek oluyor sen Battlefield 3 oynarken altta bir internet sitesinde rahatça gezinemezsin.

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
zaten bf3'ü oynarken niye internete girsin ki :D
4 gb ultra ayarlarda oynamak için yeterli.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
sistem gayet yeterli. belki işlemciye biraz oc yapmak gerekir, o kadar.

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu arada bt 3 ü full de oynadım.altta da virüs programı vs bi 7 8 tane program açıktı banamısın demedi.sorularımada cevap alabilirmiyim?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
sistem seni 2-3 sene götürür. 4 gb ram oyun için yeterli. dual yaparsan gözle görülür bir fark olmaz. birkaç fps artar, onu da sen fark edemezsin. ram işi grafik/animasyon yazılımlarda önemli. yine de çok istiyorsan 4 gb ram alıp tak. 50 lira zaten.

not: bu sistemi 4 ay önce "sıfırdan" aldıysan iyi bir tercih olmamış. soket 1155 sistem almak varken üretimi durmuş soket 775 tercih edilmemeliydi.

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sistem Özelliğin Oyun İçin Gayet iyi. Yapman gerek tek şey işletim sistemini 32 bit çekmek oyun oynarken 32 bit işletim sistemleri daha rahat çalışıyor, xp ocak ayı güncellemesi yapıp oyuna başlarsan tadına doyamassın.64bit İşletim sistemleri genelde tasarım kodlama tarzı işler yapan makinalarda iş görür. autocad adobe uygulamaları

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Sistem özelliği gayet iyi işletim sistemine dikkat et yeterlidir. 32bitişletim sistemini tercih et. bu soruya benzer bir soru başka başlık atlında da gördüm. TERCİHİM Windows xp 32bit 2012 ocak ayı Güncellemesi yapılmış bir şekilde istediğin her şeyi rahatlıklan yaparsın.
xp'mi.Artık bazı oyunların xp desteği olmuyor.
Bence 32 bit windows 7.

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
xp'mi.Artık bazı oyunların xp desteği olmuyor.
Bence 32 bit windows 7.

Pek Nadir Oyunlar,Ben kurduğum tüm int.cafelere xp kuruyorum.crysis 3 kadar btlfild2 kadar kurdum gayet güzel çalıştı aklıma gelmeyen epey oyun daha var ama windows 7 32 bit güncel olursa oda iyidir.nasıl ki deneysiz kimya düşünülemez ise güncel olmayan bir işletim sistemide düşünülemez

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Pek Nadir Oyunlar,Ben kurduğum tüm int.cafelere xp kuruyorum.crysis 3 kadar btlfild2 kadar kurdum gayet güzel çalıştı aklıma gelmeyen epey oyun daha var ama windows 7 32 bit güncel olursa oda iyidir.nasıl ki deneysiz kimya düşünülemez ise güncel olmayan bir işletim sistemide düşünülemez
bf3 bence en iyi fps oyunu ki xp desteği yok. :)

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kullanıcı yoğunluğunu tam anlamıyla belirtir ise şunları oynamak istiyorum şu perfomansı istiyorum ona göre genel bir sistem söylenir ama uzun sürelive sürekli değişkenlik peşinde koşan biri olursa işletim sisteminin full desteği olanı tercih etmesi daha mantıklı.

sdbz

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Eve gidince tek çekirdekli emekli sistemimi çöpe atacağım ve HD7850, 2600K'lı bir sistem toplayacağım artık. Şu bf3'ü görünce içim gitti...

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sistem seni 2-3 sene götürür. 4 gb ram oyun için yeterli. dual yaparsan gözle görülür bir fark olmaz. birkaç fps artar, onu da sen fark edemezsin. ram işi grafik/animasyon yazılımlarda önemli. yine de çok istiyorsan 4 gb ram alıp tak. 50 lira zaten.

not: bu sistemi 4 ay önce "sıfırdan" aldıysan iyi bir tercih olmamış. soket 1155 sistem almak varken üretimi durmuş soket 775 tercih edilmemeliydi.

anakart ve işlemciyi garantili olarak 2.el aldım.1555 soket işlemci ve anakartlar bana baya tuzlu geldi.2.el bile olsa.anakartın 1.5 yıl işlemcinin de 2 yıl daha garantisi var.0 ayarındalar yani.o yüzden böyle bi sistem topladım.win 7 64 bit kullanıyorum.

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Sistem Özelliğin Oyun İçin Gayet iyi. Yapman gerek tek şey işletim sistemini 32 bit çekmek oyun oynarken 32 bit işletim sistemleri daha rahat çalışıyor, xp ocak ayı güncellemesi yapıp oyuna başlarsan tadına doyamassın.64bit İşletim sistemleri genelde tasarım kodlama tarzı işler yapan makinalarda iş görür. autocad adobe uygulamaları

Dostum Bu Devirde XP Kullanan İnsan Kaldı Mı ? :D

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şuan e-ticaret sistemli olan yazılımların %85 Xp de tek çalışıyor,mikro gibi xp yerini hiç bir şey tutamaz. windows 7 arge kapsamında çalışmaları bittikten sonra eğer ki ticari ve gayri ticari yazılımların desteğinide alırsa o zaman tarihe karışabilir.

--- Mesaj Güncellendi ---

Öyle bir diyorsun ki gören de ilk işletim sistemi sanacak :hammer:

xp geliştirilmeseydi,sen şuan pc bu kadar rahat kullanamazdın.yıllardır kullanılan ve teknolojinin gelişimine ışık tutmuş bir sistemdir.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Öyle bir diyorsun ki gören de ilk işletim sistemi sanacak :hammer:

Siz de öyle bir abartıyorsunuz ki sanki milattan önce xp kullanılıyordu. Bu arada ata demek ilk insan mı demek? Sen dedeni atandan saymıyor musun? Niye böyle gereksiz sinir yaptıysam artık :) Xp kullanıyorum ulen var mı? Xp kullananları aşağılayanlara savaşma derneği bile kurabilirim :P