Oyun Oynarken Neden Kasma Yapıyor

Sorun sizce neye baglı

• Anakart

Kullanılan: 0 0.0%
  • İşlemci

Kullanılan: 2 40.0%
  • Ekran Kartı

Kullanılan: 1 20.0%
  • Ram

Kullanılan: 0 0.0%
  • HDD

Kullanılan: 2 40.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

casusrobot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar

Anakart Modelim MSI 990ZA GD55
İşlemcim Amd FX X6 6100
Ramim 4*4 Corsair 1600 mhz
Ekran Kartım Shappire 2 GB 256 bit
HDD Team 120 Gb SSD

oyun oynarken yinede kasmalar yaşıyorum Crysis3 Call of Dutyy Gohost gibi küçük oyunlardada oluyor
hiçbir parçada overlock yok bilgisi olanlar neden yapar bu tür kasmaları

The_Efekentli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işlemci fanın veya ekrankartı fanı varsa onun fanı tozlanmış olmasın? elektronikten anlıyorsan anakartın üzerindeki kondansatörlere bak şişme varmı belki bunlar neden oluyordur.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Ekran kartının ne olduğunu yazmamışsınız. Onu da yazarsanız şahane olur. Shappire 2 GB 256 bit çok tanımlayıcı değil. Yazarsanız en zayıf halkayı birlikte bulalım.

Güzel günler dilerim.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Muhtemelen ekran kartın yeterli değil. Ya da ayarlarını düzgün yapmıyorsun oyun içinde. Ultrada Crysis3 oynamak için 3-4 Bin TL harcaman lazım ekran kartına, sen küçük oyun demişsin :D

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Süper bilgisayarlarla bile PC oyunlarını %100 akıcılıkta oynamak imkansızdır. Sırf akıcı oynayabilmek için Nvidia G-Sync diye bir teknoloji geliştirdi. O da ancak uyumlu ekran kartı, monitör ve yazılım gerektiriyor. Akıcı oyun için konsol almak şart.

Bu arada 8-10 milyarlık bilgisayar toplayıp oyunları 60 ya da 120 FPS'ye sabitleyip oynayanları düşündükçe gülüyorum :) Benim 1.400 TL'lik laptop'ım (övünmek amaçlı demiyorum) aynı FPS'de oynatıyorsa oturup ağıt yakmaları lazım. Ben milyarlarımı bir yere harcayacam ve sanki çok az harcamış gibi FPS'den tasarruf edecem :) Ayrıca anlık takılma-titreme, performans sorunları da cabası...

En iyisi orta seviye bir bilgisayar toplayıp overclock yapmaktır, bilgisayarın gücünün kontrolünü elinize alıyorsunuz ;)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Hemen hemen aynı parçalar bende de var. Crysis 3 en yüksek seviyeyi açınca çok az kasma oluyor bir seviye düşürünce 10 numara kasmadan oynayabiliyorum.

Ekran kartı driverini bir kontrol et. Gerekirse güncelle. Olmazsa temiz bir format at.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Crysis 3 ü full grafikte oynayabilmek için 5 bin liralık kasa lazım.Eğer grafik ayarları fulldeyse kasması normaldir.

mustang435

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence bu sorun daha çok yazılımsal gibi duruyor

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Kucuk oyun dediginiz oyunlar piyasada en cok donanim zorlayan oyunlar.Ayarlari ultradan high e getirin onada sukur sonucda :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
işlemci fanın veya ekrankartı fanı varsa onun fanı tozlanmış olmasın? elektronikten anlıyorsan anakartın üzerindeki kondansatörlere bak şişme varmı belki bunlar neden oluyordur.
pcyi her 15 günde bir temizlerim kopmle parçalayıp konnektör işi beni aşar sorun çaıkartır garanti dışı kalır sora neme lazım :D

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
http://www.vatanbilgisayar.com/hd78...amd-radeon-dx111-ekran-karti.html#genel-bakis

bu likte var kardeş

- - - Mesaj Güncellendi - - -

dediklerinin hepsini yapıyorum zaten ama kasmalar mevcut oluyor
Eğer sisteme bakım yapmayı bilmiyorsan kasması normal en iyi sistem olsada öncelikle temiz bir format at virüs programını kur sürücüleri güncelle windowsu güncelle crackli şeylerle fazla uğraşma rahatlar bilgisayar yoksa bu sistem kolay kolay kasmaz gibime geliyor

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
oyun oynarken yinede kasmalar yaşıyorum Crysis3 Call of Dutyy Gohost gibi küçük oyunlardada oluyor
adamın küçüklük büyüklük kavramlarıyla arası iyi değil galiba :D :D
crysis 3 küçükmüş :)