Haber Oyun Önerisi: Divinity: Original Sin

Bu konuyu okuyanlar

Penetrator God

Doçent
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
867
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
529
Puanları
93
Yaş
26
1644571106455.png



Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1 64-bit or Windows 8.1 64-bit or Windows 10 64-bit
İşlemci: Intel i5 2400 ya da daha iyisi
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce® GTX 550 ya da daha iyisi
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 10 GB kullanılabilir alan


Oyun Hakkında:

Divinity: Original Sin, Larian stüdyosunun 2002'de başlattığı seriyle aynı evrende geçmektedir. Yeni oyunda savaş sıra tabanlı ve izometrik bir görünüme sahiptir. 30 Haziran 2014'te sadece PC platformuna çıkış yapmıştır.

Oyunun hikayesi stüdyonun serinin ilk oyunu olan Divine Divinity olaylarından öncesinde geçiyor ve oyuncuların oyunun evreninin mitolojisini daha iyi anlamalarına ve hayranlar tarafından eski oyunlardan sevilen sihirbaz Arhu gibi kediye dönüşebilen birçok eski tanıdık karakter ile tekrar buluşmalarına izin veriyor.

Original Sin ayrıca, önceki oyunlara kıyasla evrenin temasını oldukça genişletiyor. Oyunda yasak büyünün sırlarını keşfetmesi ve etkilerine karşı koyması gereken iki genç avcının rolünü üstleniyoruz. İkisi de çok geçmeden, onları istisnai ve daha büyük açıklanamaz bir kaderin beklediğini keşfederek maceraya atılırlar.

Tek oyunculu modunda, yarattığımız iki ana karaktere ek olarak toplam dört kişiye kadar bir ekibi yönetebilirsiniz. Divinity: Original Sin ayrıca çoklu oyunculu modu da bulunmaktadır. Oyunda parti üyeleri arasında özel bir grup konuşma sistemine sahiptir. Yalnız oynadığımızda bile karakterimiz Baldur's Gate serisi oyunlarını anımsatan ilginç diyaloglarla oyunu çeşitlendiriyor.

Buna karşılık, oyuncuların iki kahramanı kontrol ettiği ve birbirleriyle tamamen aynı fikirde olmasalar bile grubun kaderini eşit olarak belirleyebildikleri seçimler yapabiliyorlar. Her iki karakterinde diyaloglarda farklı olarak söz hakları vardır.

Savaşta takım oyunu önemlidir, çünkü birçok beceri özellikle büyülü, bir dövüşü kazanmayı çok daha kolay hale getiren güçlü kombinasyonlarla birleştirilebilir. Savaşta örneğin takımın bir alana yağmur yağdırabilirsiniz ve ardından yeni ıslanmış rakipleri dondurabilirsiniz veya şok edebilirsiniz.

Bu şekilde farklı takım saldırı kombinasyonları yaparak oynamak bireysel oynamaktan çok daha eğlencelidir. Savaş sırasında ayrıca çevrenin unsurlarını kullanabiliriz. Nesnelerle kapsamlı etkileşim vardır ve yalnızca savaş amacıyla değil, aynı zamanda bulmacaları çözmek ve yeni nesneler oluşturmak için de kullanılır.

Oyunun çıkışından bir buçuk yıl sonra 27 Ekim 2015 tarihinde klasik oyun üzerine geliştirilmiş bir sürüm yayınlandı. Yeni sürüm orijinal oyun üzerinde çalışan aynı ekip olan Larian Studios tarafından geliştirilmiştir. Yeni sürümle beraber oyuna konsol desteği getirildi. Ayrıca geliştirilmiş sürümde birkaç önemli değişiklik daha vardı.

Her şeyden önce, hikaye değiştirildi ve detaylandırıldı. Birçok yeni görev ile bu görevler ile bağlantılı karşılaşılacak karakterler ve benzersiz bir son eklendi. Oyunun arayüzü ayrıca Gamepad'e özel olarak uyarlandı. Oyun mekaniklerinde değişiklikler yapıldı, yeni bir mod eklendi ve görsel olarak da geliştirildi. PC sürümünde orijinal oyuna sahip olan herkes geliştirilmiş sürüm ücretsiz olarak sunuldu, sadece orijinal oyuna ait kayıtlar geliştirilmiş sürüme aktarılamadı.

Divinity: Original Sin Enhanced Edition orijinal oyun ile karşılaştırıldığında, daha güzel grafiklere ve daha iyi ses efektlerine sahiptir, geliştirilmiş sürümde tüm karakterler yeniden seslendirilmiştir. Oyunun motoru 64 Bit'e yükseltilerek DirectX 11'i desteği eklenmiştir. Oyun yeni sürüm ile beraber oynanışı ortalama 100 saat süren bir içeriğe ulaşmıştır.

Tanıtım Fragmanı:

 
Üst