Yardım Oyun laptopunun eksileri nelerdir?

atillamete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben iyi bir oyun laptopu almak istiyorum... 16 GB intel 7 1 TB... Ama arkadaşlarım diyor ki bilgisayar topla... Ama bilgisayar toplama i3 bile laptoplar dan daaha pahalı... Yani ne yapmam lazım... Laptopla oyun oynanmaz mi? Ayrıca laptopun eksileri nelerdir? Yardımcı olur musunuz?

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Kasa eskidiği zaman parça değişikliği ile tekrar performans sağlayacak hale getirebilirsin. Laptoplarda işlemci ve ekran kartı değişmez ,diğer parçaları değiştirmekte masaüstü kadar kolay değildir. ekran kartlarıda masaüstündeki ekran kartlarıyla ismen aynı olsa dahi daha az performans verir. Yani biri daha uzun ömürlü iken diğeri daha kullan (s)at mantığında. Eğer önünde okuldan vs.den dolayı taşınma durumun yoksa masaüstü tercihin olsun.

Yapışkan tuş

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Arkadaşlar ben iyi bir oyun laptopu almak istiyorum... 16 GB intel 7 1 TB... Ama arkadaşlarım diyor ki bilgisayar topla... Ama bilgisayar toplama i3 bile laptoplar dan daaha pahalı... Yani ne yapmam lazım... Laptopla oyun oynanmaz mi? Ayrıca laptopun eksileri nelerdir? Yardımcı olur musunuz?
Bide 2. El ps4 düşün sahibindenden bakabilirsin

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Laptoplar Bataryalı kullanım için düşünüldüğüne göre
Senin alacağın İ7 İşlemcili Laptop
Masaüstü İ7 işlemciden 2 kat va daha da zayıf olacaktır. Neredeyse Masaüstü İ5 modelerin birine denk güçte olacaktır.

Hele bunun ekran kartı olayına girmiyorum. Laptop RTX 3060 ekran kartı sistem diyelim.
Masa üstü RTX 3060`tan 3 kat daha zayıf olacaktır.

Bu performans kısıtlamaların hepsi laptopun şarjının uzun gitmesi için hesaplanmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca Oyun için laptop alıyorsan İlk Ekran kartının modeline bakacaksın.
Ekran kartı iyi olunca
İ5 İşlemci de her oyunu kasmadan açar.
8 GB ram de
500GB HDD de