Oyun Konsolları Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar uzun süredir pc kullanıcısı olduğum için pek oyun konsollarına heves etmedim fakat birkaç gündür niyeti bozdum alayım diyorum bir oyun konsolu.Evleneceğiz hanım ile takılırız diye düşünüyoruz.Biraz araştırdım PS3 cazip gelmedi xbox da aklıma takıldı.Şimdi konu şu acaba bu aletlerden anlayan detaylı bilgi sahibi olan bir Zat-ı Muhterem bana bilgi aktarabilir mi hangisi ne gibi avantajlara sahip ne gibi özellikler olmalı ekran için ne tercih etmeliyim fiyat anlamında hangisi özelliklerini karşılıyor normal bir tv ile çok olmasada verim alabilir miyim? Ayrıca xbox ve xbox 360 varmış o ne yeniliyor mu 360 olanı yoksa 360 saat sonra ömrümü bitiyor nedir??En önemli ve son sorum şayet ben xbox alacaksam nereden alırım fiyat uygunluğu açısından.

İstanbul /Anadolu yakasındayım yorumları ona göre yazarsanız sevinirim.

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Öncelikle sunu söyleyeyim bu konuyu en iyi Alengirli İşlerin Adamı bilir ancak bilgim olduğu kadarıyla sana yardım edeyim.

Ps3 görüntü açısından Xbox 360 dan kaliteli ve Blu-Ray desteği var. Oyunlarını kolay bulabilirsin aynı zaman oyun çeşidide fazla. Ps Home özelliğide gelince tadından yenmez bir hal alacak. Fiyat konusunda ise www.teknofiyat.com buradan bakabilirsin.

Xbox 360 ise oyun çeşitliliği ve kalitesi bakımından cok iyi. Yakın biz zamanda Blu-Ray desteği gelmesi bekleniyor. Ps3 de henüz olmayan online ortam Xbox 360 da mevcut. Gamepad konusunda biraz zorlanabilirsin ama alışınca çok hoşuna gidecektir. Görüntü kalitesi ps3 e göre biraz daha geri seviyede. Yakın bir zamanda kay kay cıkacakmış eğlenceli olabilir :D

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
tşk ederim bir bakayım

resident

Asistan
Reaksiyon puanı
0
doğru karar vermişsin souris46 oyun konsolda oynanır. maddi durumun iyi ise blu ray oyunları alabilirim dersen ps3 al, ama x360'ın da falcon modelleri hatalardan arındırıldı. x360 HD-DVD'li ps3 blu ray'li şu an kopya gta'yı x360'da oynarsın ama ps3'de oynayamazsın. ikiside birbirinden güzel konsollar. hangisini alırsan al paran boşa gitmez. ps3'ün geleceği daha sağlam. ayrıca yeni nesil konsollardan bir de nintendo wii var oda aileniz için güzel gidebilir ;)
wii'de daha çok çocuk oyunları gibi oyunlar var ama hareket algılayıcı kumandası ile güzel vakit geçirirsin. yani üç tane adayın olsun ps3, x360 ve wii ama durumun iyiyse al ps3 60 gb rahatına bak. bu arada ps3'ün ex oyunları da bir hayli fazla. Örnek: mgs 4, final fantasy 13, killzone 2 ve Gran Turismo 5 sadece bunlar için konsol alanlar var
ayrıca egm ve oyungezer forumlarında daha detaylı bilgiler bulabilirsin.
burada işine yarayabilecek ps3 - x360 karşılaştırması var..

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Bende her iki kolsolda var.Şu anda PS3 ü kaldırdım.Oyunları çok pahalı xbox a göre daha fazla yer kaplıyor ve enrji tüketimi hayli fazla.Korsan oyunları oynayamadığım için ps3 ü şimdilik kullanmıyorum.XBOX 360 ise basit bir müdahale ile korsan oynatabiliyor ve bana nedense daha zevkli geliyor :) XBOX 360 al derim hem biraz daha ucuz ps3 e göre.

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
biraz baktımda bir site buldum çokda fazla fark yok gibi geldi gerçi baktıklarım ps3 40gb ile xbox pal mıydı neydi ama korsan oyun oynatması konusuna gelince :} :} :# yorum yapmayayım.

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşlar gerekli yanıtları vermiş. Ben de bir ekleme yapmak isterim; donanım kral olsa da, konsolu konsol yapan oyunlarıdır. PlayStation 3 şu an uzay mekiği çalıştıracak kadar güçlü bile olsa, yeterince oyun çıkmadığı sürece bir anlamı yok. Ayrıca diğer arkadaşların değindiği korsan mevzuu da bir gerçek (ben değinmeyeyim).

Xbox 360'ın oyun arşivi şu an çok geniş, PS3'ü her şekilde tokatlar. Görsel olarak da aralarında fazla fark yok, hatta çoğu oyunda X360, programlama tekniği çözüldüğünden daha kaliteli gösteriyor. Xbox 360 daha bir yıl kral olarak idare eder. Sonrasında ise Blu-ray yaygınlaşır ve oyun arşivi genişler, PS3 tahta geçer.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
bence ps3 teki görüntü muhteşem birde korsan oyunlar çalıştırılabilirse süper olack :D

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bilgiler için tşk ederim o zaman 1 yıl süresini değil bundan birkaç yıl sonrasınıda düşünerek PS3 almak daha mantıklı olacaktır Alengirli İşlerin Adamı'nın dediğine göre.

son bir soru şayet ps3 alacak olursam 40-60 gb vs farklar var neden hdd olayı devreye giriyor ben konsol oyununu alınca hdd ye mi atacağım şekilde olacak

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Xbox'ın aksine PS3'e sıradan bir HDD eklemesi de yapabilirsin. Yani 40GB model yeterli olacaktır Nmss'in dediği gibi.