Oyun işlemcisi tavsiyesi

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
merhabalar arkadaşlar işlemci tavsiyesi arıyorum yardımcı olursanız sevinirim

1)FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB Cache 220W 32nm İşlemci

2)Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

dediğim gibi oyun amaçlı aldığım için ısınma sıkıntısı olmasın ve ekran kartını beslesin uzun soluklu dayansın ultra performans ve kalitede oyunlar oynuycam bu nedenle ısınma olmadan beni desteklemesi lazım
tavsiyeleriniz nedir?

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
AMD işlemci daha iyi olur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ama yalnız AMD ısınıyor. Bende AMD kullanıyorum. İyi bir soğuğu alırsanız ısınma çok az olur. Benim işlemcide ısınıyor bundan dolayı vantilatör dayadım. :D

AhmetAkcicek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1)FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB Cache 220W 32nm İşlemci

Normalde AMD desteklemem ama burada ki AMD gerçekten iyi ikisini kıyaslarsak 1.de kasma olmayacağından ısınma da olmaz zaten hızı malum 4.7 GHz gayet süper..

Yalnız süper İ7 İşlemciler de var onlara da bakabilirsin bi yani nolur nolmaz.

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
önerdiğiniz bir model var mı ? eğer [h=1]Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci AMD den iyi diyorsanız yazabilirim[/h]

AhmetAkcicek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
önerdiğiniz bir model var mı ? eğer Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci AMD den iyi diyorsanız yazabilirim

Bilmiyorum ama AMD daha iyi geldi bu işlemci konusunda .. Enteresan ..

Paran varsa al kardesim benceee.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Arkadaşım AMD'yi al. İyi bir performans verir.

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
ısınma sorunu bana çok büyük yük olacak hocam bilgisayar hep açık olacak çünkü. vanitlatörle felan uğraşmak istemiyorum tonla para döküp bide ısınmayla baş etmek koyar yani :) içine sıvı soğutucu felan alıcamda ısınan bir işlemciye hiçbir şey fayda etmez

AhmetAkcicek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ısınma sorunu bana çok büyük yük olacak hocam bilgisayar hep açık olacak çünkü. vanitlatörle felan uğraşmak istemiyorum tonla para döküp bide ısınmayla baş etmek koyar yani :) içine sıvı soğutucu felan alıcamda ısınan bir işlemciye hiçbir şey fayda etmez

Dediğim gibi hızı iyi olduğundan ısınma ihtimali düşük diğer parçalarda önemli tabi bu ısınma konusunda ..

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
3,500 e kasa topluycam hocam ekran kartıda çift fanlı bir canavar olacak :) 3 veya 4 fanlı 750 w lık bir kasa olacak eğer 4.7 e güven al ısınmaz dersen alayım skyrim,crysis 3, gta V gibi oyunları yüksek performansda ve kaliteli olarak oynamak amacındayım bu işlemci bunları bu kalitede ısınmadan kastırmadan oynatırmı yani bana cevap verirmi

AhmetAkcicek

Asistan
Reaksiyon puanı
0

AhmetAkcicek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sağolun hocam intelin ısınma derdi olur mu dediğim oyunlarda kasa canavar olacak ama işlemci bilgisayarın beyni iş onda biticek

Aynen dostum zaten İntel oyunlar da baya başarılı performans gösteriyor. [AMD ' ye göre tabii AMD'ninde iyi parçaları vardır elbette. İyi bir araştırma yapmak gerek .]

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
İntel Nvida Geforce Yaşa ..!

Ben sahsen 4790K'dan memnunum. Turbo kapali olsa bile canavar gibi islemci.
[MENTION=410606]Kelt[/MENTION]

i7 4790K ile cok rahat oynarsin o oyunlari. Yanina iyi bir ekran karti alma sartiyla.

Bu islemcide söyle bir sorun var (pek sorun sayilmaz) Stok fanla kullanacaksan turboyu kapatacaksin yoksa fazla isiniyor. Baska bir fan ile sorun olacagini sanmiyorum, isinma derdi olmaz.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
O zaman hayırlı olsun arkadaşım. Intel işlemciyi al. Benim AMD sıcaktan dolayı çok bağırıyor. :D

Kelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
teşekkürler valla şu işlemci derdinden kurtuldum nihayet :) şu ekran kartını da halledersem tam olacak :D
http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/384042-4-yil-ultra-performans-icin-ekran-karti.html yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim :) [MENTION=136721]Ahmet Hoca[/MENTION]m işte ısı çok sıkıntılı bir durum :) oyun bilgisayaırnda fps düşürüyor ben içine bir sıvı soğutucyla hafif bir ısınmayı giderebilirim ama ısıdan bağıran bir kart ve işlemci beni öldürür :)

teşekkürler valla şu işlemci derdinden kurtuldum nihayet :) şu ekran kartını da halledersem tam olacak :D
http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/384042-4-yil-ultra-performans-icin-ekran-karti.html yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim :) [MENTION=136721]Ahmet Hoca[/MENTION]m işte ısı çok sıkıntılı bir durum :) oyun bilgisayaırnda fps düşürüyor ben içine bir sıvı soğutucyla hafif bir ısınmayı giderebilirim ama ısıdan bağıran bir kart ve işlemci beni öldürür :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=410606]Kelt[/MENTION]

Bosta 39° suan, havalar serinleyince islemcinin derecesi 4-5° düstü. Oyun oynarken 70-75° civari oluyor o da oyuna bagli. Stok fan kullanmama ragmen gayet iyi bence.

AhmetAkcicek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/384042-4-yil-ultra-performans-icin-ekran-karti.html yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim :) @Ahmet Hocam işte ısı çok sıkıntılı bir durum :) oyun bilgisayaırnda fps düşürüyor ben içine bir sıvı soğutucyla hafif bir ısınmayı giderebilirim ama ısıdan bağıran bir kart ve işlemci beni öldürür :)

http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/384042-4-yil-ultra-performans-icin-ekran-karti.html yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim :) @Ahmet Hocam işte ısı çok sıkıntılı bir durum :) oyun bilgisayaırnda fps düşürüyor ben içine bir sıvı soğutucyla hafif bir ısınmayı giderebilirim ama ısıdan bağıran bir kart ve işlemci beni öldürür :)

Ekran kartı bölümüne konu açabilirsin .

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
4790k yı çak geç güç kaynağından işlemci için boş yere neden 140 watt daha fazla güç çekesin ki 4790k+cooler master tpc 812 v2 soğutucuyu al kafan rahat olur ilerleyen zamanlarda oc ihtiyacın olursa kolayca 400-500 mhz yükseltirsin bu soğutucu ile ama şimdilik gerek yok