Oyun için yeterli mi?

VampiretoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CPU Teknolojisi Intel Core 2 Duo
CPU Hızı 1.8 GHz
CPU Bus Hızı 800 MHz
CPU Ön Bellek 2MB
RAM Kapasitesi 1024MB
RAM Tipi DDR2
RAM Bus Hızı 533 Mhz
VGA RAM 128/512 MB
VGA Chipset Markası NVIDIA
VGA Chipset Modeli GF7100 GS
İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr

Arkadşlar daha çok kaliteli oyunlareı oynamak içn yeni bir pc almayı düşünüyorum.Sizce bu özellikler bana bir sıkıntı yaratır mı? Teşekkürler.
::)

doctor

Asistan
Reaksiyon puanı
3
evet bence yaratır.
benim tercihim yani benim sistemim:
dual core 3.4(2x2mb l2)
2 gb 533 mhz ram ddr2
256/512 mb ekran kartı (ATİ-serisini bilmiyom)
win XP-SP2(VİSTAYI BOŞVER!)+PARDUS 2007
17'' PHLPS LCD

hertürlü oyunu oynuyorum.takılma, şaşırma ve bekleme gibi herhangi bir durum söz konusu değil.
ama tavsiyem direkt 512 mb ekran kartı kullanman (DX 10 destekli-Nvidia olabilir)
daha iyi görüntü kalitesi alırsın.

kolay gele..

VampiretoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vistanın oyunlarla ilgili bir sorunu fln mı var? Markaların çoğunda vista var o yüzden.

doctor

Asistan
Reaksiyon puanı
3
salla yaa..
ne yapacan vistayı, tam bir sistem kaynakları canavarı!
ben elimden gelse xp yi de kullanmayacam ama bazı durumlarda işey yarıyor.
üstelik sen oyun oynamayı planlıyorsun, senin için hız önemli!!

Greencher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
VampiretoR dedi ki:
CPU Teknolojisi Intel Core 2 Duo
CPU Hızı 1.8 GHz
CPU Bus Hızı 800 MHz
CPU Ön Bellek 2MB
RAM Kapasitesi 1024MB
RAM Tipi DDR2
RAM Bus Hızı 533 Mhz
VGA RAM 128/512 MB
VGA Chipset Markası NVIDIA
VGA Chipset Modeli GF7100 GS
İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr

Arkadşlar daha çok kaliteli oyunlareı oynamak içn yeni bir pc almayı düşünüyorum.Sizce bu özellikler bana bir sıkıntı yaratır mı? Teşekkürler.
::)

Merhaba oncelikle kaliteli oyunlar oynamak istiyorsan en asagi 7600 almani tavsiye ederim. Eger DX10 destekli istiyorsan 8400 ve 8600 modellerine bakmani tercih ederim.

Eger vista kurmak istiyorsaniz da raminizi 2048 mb yapmanizi tavsiye edeirm.Vista 512 mb da da calisiyor fakat tam verm almak icin 2048 mb ram anca yetiyor.

Iyi gunler dilerim..

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
İşlemci seni uzun bir süre idare eder, o bakımdan sorun yaşamazsın. Ancak RAM artık 1024 standart oldu, oyun oynamak (özellikle Vista'da) istiyorsan 2GB alman lazım. Tabii RAM kolay eklenen bir parça olduğundan sonra da alabilirsin 1GB lık kısmı. Sadece RAM yuvasında yer kalacağına emin ol. Ekran kartın ise, oyun bilgisayarı için ortalamanın altında ne yazık ki. Bence bir ay kadar bekle, tüm firmalar yeni kartlarını çıkartsın, ATI'nin Radeon HD 2400 gibi uygun fiyatlı DX10 kartları piyasaya çıksın, sonrasında alırsın. Ancak senin yazdığın kart artık her halükarda kötü. Bu arada sadece bilgilendirmek için aklında bulunsun, kartın 512MB olması, 256MB lık başka bir karttan daha iyi olduğu anlamına gelmez. Hatta öyle ki, o 256MB, belki kartın diğerlerine oranla performansını en az ifade eden özelliği. Bu nedenle kartın ismine cismine fiyatına aldanma. Oyun oynamak için en önemli donanım ürünü ekran kartı olduğundan, bin düşün bir al.
Ben yılbaşında 7600 GT aldım ve şu an oyun piyasası için bu kart çöp oldu (sahibi olanlar yanlış anlamasın, evet birçok oyunu son seviyede oynayabilirsiniz ama DX10 oyunlar çıkmaya başladı ve bu kart ortalama hale geldi; oyun dünyasında ortalama seviyeye gelen kart çöp olmuş demektir).
Dediğim gibi ATI Radeon HD 2000 serisinden bir kart tavsiye ederim.

Sheythun

Asistan
Reaksiyon puanı
20
1 GB ram ile hem Vista'yı çalıştırıp hem de üst düzey bir oyun oynamak istersen sorun çıkabilir. En azından 2 GB ram almalısın. Sen 2 GB ram al, ancak XP kur PC'ne.

Ekran kartı alırken de kaç "bit" olduğuna dikkat et. 256 bit'lik bir ekran kartı al. 256 ya da 512 MB olabilir çok farketmez. Internet alacağın kartı detaylı incele. ATI Radeon X1900 XTX olabilir...

VampiretoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgiler içn teşekkürler.

Peki,ben toplama pc değil de hazır alıcam direkt.Toplamayla uğraşamicam zaten parçalar birbirine uycak mı uymicak mı o konuda da fazla bilgim yok.Nerden almamı tavsiye edersiniz yeni bir bilgisyarı?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
VampiretoR dedi ki:
Bilgiler içn teşekkürler.

Peki,ben toplama pc değil de hazır alıcam direkt.Toplamayla uğraşamicam zaten parçalar birbirine uycak mı uymicak mı o konuda da fazla bilgim yok.Nerden almamı tavsiye edersiniz yeni bir bilgisyarı?

Benim sana tavsiyem, kendi parçalarını kendin alman. Bu şekilde PC'ne de daha yakın olursun ve bir level atlamış olursun donanım konusunda. Bu konuda yardıma ihtiyacın olursa biz sana yardımcı oluruz.

;)

doctor

Asistan
Reaksiyon puanı
3
www.gunesnet.com a bakiver
bilgisayarlar-masaüstü'ne
bu arada zenon sağlamdır (merkezi Antepte), sana yakın bir şubesinden aliverirsin.

VampiretoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet haklısınız.
Peki
Core2 Duo E4300
1 GB DDR2 800 6400 kingston RAM
SAMSUNG 250 GB IDE 7200RPM 8MB CACHE HARDDISK
Powercolor Radeon X1900 XTX

Bu parçalar göre bana bir anakart önerebilr misiniz? Ayrıca bir de kasa

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Şimdi burada ismini söylemek istemediğim bir firma zamanında ya GF 5200'ün ya da Radeon 9200'ün (sonuçta ikisi de çıktığında serilerinin en düşük grafik işlemcileri) "gamer edition"unu yayınlayarak grafik kartı pazarının ne denli kandırmacalara izin verdiğini kanıtlamıştı.

Editör dostlarımız ve diğer donanım ilgilisi arkadaşlar gayet güzel şekilde 512 MB takıntısına karşı doğru bir tavır göstermiş durumdalar. Eğer en tepe noktada bir kartınız yoksa 256 MB veya 512 MB olması arasında önemli bir fark yok. Kullanamadığınız bellek işlevsizdir.

Sistem belleği içinse eğer güncel oyunlarla haşır neşir olacağım diyorsanız açılışı bence 1 değil 2 GB ile yapmalısınız. Tamam belki 1 GB üzerinde WindowsXP size fazla bişey vermeyecek; ama iyi bir işlemciniz varsa 2 GB bellekle en kastırıcı uygulamalarda ve oyunlarda bile Alt+Tab olayının keyfini yaşayabilirsiniz.

DirectX 10 şu an için fazla maliyetli; her ne kadar ucuz donanımlar çıkacak da olsa için içinde her zaman bir Windows Vista maliyeti olacak.

Güzel günler dilerim.

doctor

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bencede..
sonuçta önemli olan sistemin uyumu yani.sinerji hesabı.. :)

VampiretoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar biraz araştırdım ve şöyle bir sistem kurdum:

Intel Core2Duo Ê4300
MSI K9N SLI PLATINIUM ANAKART
KINGSTON 1 GB DDR2 RAM
SAMSUNG 250 SATA2 HARDDISK
MSI NX8600GTS T2D256E-HD-OC DX10 PCIEX EKRAN KARTI
LG 18X DUAL DOUBLE LAYER DVD YAZICI
SAMSUNG 19" 997MB CRT FLAT MONITOR 1920x1440
TAGAN SILVERPOWER 400W GÜÇ KAYNAĞI
EVEREST 228H 400W AIRDUCT ATX SİYAH KASA
Windows XP

Ne dersiniz?

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Bütün arkadaslarım bir sistem önermiş bende sana yardımcı olmak isterim! ;)

Senin istediğin bir oyun pc'si, bu yüzden sana kesinlikle AMD işlemcilerini öneririm!!!Hem fiyat performans bakımından çok iyi hemde son zamanlar inanılmaz düşen fiyatlar nedeniyle gayet hesaplılar!!!

Sistem;

İşlemci: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ AM2 940 170$

Anakart: ASUS M2N4-SLI 940 nForce4 SLI AM2 SOKET 95$

RAM: Kingston 1 GB DDR2 800 Mhz RAM x 2 125$

HDD: Seagate 250 GB 7200 RPM 8 MB CACHE SATA II NCQ HARDDİSK (NCQ olması çok önemli) 70 $

DVD Writer: LG 18X DUAL DOUBLE LAYER DVD YAZICI SİYAH 35$

Ekran Kartı: ASUS EN8600GT DX10 256MB PCIEX 155$

Klavye:
A4 Tech Q PS/2 KABLOLU MULTİMEDYA SLIM KLAVYE (MİK-KULAKLIK GİRİŞLİ) 10$

Mouse: A4 Tech X750F (oyun mouse) 30$

Monitör: SAMSUNG 932B 5MS DVI 19" LCD MONITOR SİYAH 240$

Kasa: FEEL HURRICANE II 550W SİYAH KASA 85$

TOPLAM= 1015$+KDV

(Bu PC'yle oynayamıcağın oyun olamaz...Gerçekten harika bir sitem...İnternetten şimdi topladım!Yarım saattir uğrasıorum ;) )

Ürünlerin ayrıntılı bilgilerine www.vatanbilgisayar.com adresinden ulaşabilrsin ;)

Hangi fiyat aralığında bir sistem istediğini söylememişsin...Belki bu biraz sana pahalı gelebilir!

VampiretoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok saol bir de benim son topladığıma bir bakabilir miisin?

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
VampiretoR dedi ki:
Çok saol bir de benim son topladığıma bir bakabilir miisin?

seninkide iyi ama işlmeci anakart ve ram seni fazla uzun süre götürmez! ;)
Ben çok pahalı olmasın diye ekran kartını GT olarak aldım...Ama sen GTS almıssın...O daha iyi olur tabi. ;)
Ekrana gelince kesinlikle LCD almalısın...Hele hele su zamanlarda internet cafeler bile sadece LCD kullanırken...Birde 19" CRT ekran sana masaustunde cok zorluk cıkarır...Çok büyük çünkü ;) 19" almasan bile 17" lik bir LCD almalısın kesinlikle...

VampiretoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RAM sorun değil zaten de anakartlar hakkında bilgim hiç iyi değil,bir arkadaş alacksan 100 dolar altı alma demişti.Senin dediğin AMD ile en uyumlu anakartı alayım o zaman.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
VampiretoR dedi ki:
RAM sorun değil zaten de anakartlar hakkında bilgim hiç iyi değil,bir arkadaş alacksan 100 dolar altı alma demişti.Senin dediğin AMD ile en uyumlu anakartı alayım o zaman.
Arkadasının söylediği dogru ;)

Benim önerdiğim anakart çok iyi...Bu anakarttan snra gelen modeller 150 $ a atlıo hemen...Sen bilirsin...

VampiretoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O senin dediğin kasada 550W yazıyor.Ama 400W luk tek güç kaynakları bile 80 ytl? Bu nasıl oluyor anlamadım?

Sheythun

Asistan
Reaksiyon puanı
20
MSI NX8600GTS T2D256E-HD-OC DX10 PCIEX EKRAN KARTI
yazmışsın.

32 adet işhattı var (şaşırdım :S )

128 bit'miş ben hâlâ alırken özelliklerine bakmanı ve mutlaka 256 bit almanı tavsiye ediyorum.

Vertex ve Pixel Shader da 32miş... Bu bakımdan iyi, 32 işhattı olması da iyi ama 128 bit az geldi bana...

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
doctor dedi ki:
evet bence yaratır.
benim tercihim yani benim sistemim:
dual core 3.4(2x2mb l2)
2 gb 533 mhz ram ddr2
256/512 mb ekran kartı (ATİ-serisini bilmiyom)
win XP-SP2(VİSTAYI BOŞVER!)+PARDUS 2007
17'' PHLPS LCD

hertürlü oyunu oynuyorum.takılma, şaşırma ve bekleme gibi herhangi bir durum söz konusu değil.
ama tavsiyem direkt 512 mb ekran kartı kullanman (DX 10 destekli-Nvidia olabilir)
daha iyi görüntü kalitesi alırsın.

kolay gele..
aynı sisteme sahipis ama monitörüm seninkinden büyük 19" Philips LCD

furkanxtr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ekran karın berbat onla 1 ay oyun oynarsın ancak tabi onada oyun oynamak denirse:D:D:D:D

SEZERR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim senin bilgisayar özellikleri güzel ama vista olduğu için oyunlarda kasma yaşayabilirsin.

SEZERR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim bilgisayar özelliklerim:1.512mb.DDR2 ram
256mb.ati radeon X550 ekran kartı
CPU teknolojisi İNTEL PENTİUM 4
cpu bus hızı 800mhz
İŞLETİM SİSTEMİM windows xp professional
acaba ben bu sistemle yeni çıkan oyunları oynayabilirmiyim.
CEVAPLARI BEKLİYORUM.

keanureeves

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benim bilgisayar özelliklerim:1.512mb.DDR2 ram
256mb.ati radeon X550 ekran kartı
CPU teknolojisi İNTEL PENTİUM 4
cpu bus hızı 800mhz
İŞLETİM SİSTEMİM windows xp professional
acaba ben bu sistemle yeni çıkan oyunları oynayabilirmiyim.
CEVAPLARI BEKLİYORUM.

Hayır kardesim oynayamazsın ekran kartın 32 bit bedavaya versen alınmayacak türden.islemcin az da olsa seni idare edebilir ama bu sistemi üzerine yogunlasacagına yeni bir bilgisayar topla derim .