Oyun için Laptop

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Başlıkta belirtildiği gibi bir oyuncu laptopu alınacak. Bütçe ise 7500₺.

Elbette oyuncu laptop olduğu için performans önemli. GTX 1650 ve 9. Jenerasyon i3-i5 veya daha yüksek donanıma sahip bir laptop arıyorum.

Yalnız performans tek öncelik değil. Aynı zamanda soğutma da çok ama çok önemli. Oyun oynarken işlemcinin ve ekran kartının 80 derece yada daha fazlasını görmek rahatsız edebilir ve oyun deneyimini/donanım ömrünü bozabilir/kısaltabilir.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
İlk defa senden duydum
Senin attığın modelin tıpatıp aynısı olmayabilir ama evet,öyle duydum.

Mosnter

lar sıkıntılı diye biliyorum
Ne konuda sıkıntısı var?

Bu ürünü önerebilirim.

Bu da güzelmiş. Ya bu,ya da o hp gibi görünüyor.

Tek kalan şey ısı konusu....

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592

Ne konuda sıkıntısı var?

HP'de ki ekran kartı iyi ama işlemci tırt. Birde o 1660 Ti'ın MaxQ olma ihtimali var. Öyleyse 1650Ti ile baya yakın olur performansı. Ek olarak Ideapad çok fazla ısınan bir model değil ancak 80-90 derece arası sıcaklıklar normal artık bu devirde.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
HP'de ki ekran kartı iyi ama işlemci tırt. Birde o 1660 Ti'ın MaxQ olma ihtimali var. Öyleyse 1650Ti ile baya yakın olur performansı. Ek olarak Ideapad çok fazla ısınan bir model değil ancak 80-90 derece arası sıcaklıklar normal artık bu devirde.
İşlemci tırt olabilir doğru. MaxQ olursa sanırım daha az ısınır,ki öyleyse iyi bir şey olur.

80 derece tamam da 90 fazla geliyor. Soğutması nasıl bilemiyorum.

Yinede onu aldırma ihtimalim yüksek çünkü lenovoya karşı önyargısı var(iyi bir anlamda) ve onu hepsiburada kendisi satıyor.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
İşlemci tırt olabilir doğru. MaxQ olursa sanırım daha az ısınır,ki öyleyse iyi bir şey olur.

Yinede onu aldırma ihtimalim yüksek çünkü lenovoya karşı önyargısı var(iyi bir anlamda) ve onu hepsiburada kendisi satıyor.
Ekran kartları hiçbir zaman sıcaklık sorunu çekmez. 75 derece üstüne bile kolay kolay çıkmaz ekran kartları. Zaten o yüzden kasada ekran kartı için tek, işlemci için iki egzoz çıkışı var farkındaysanız. O yüzden MaxQ olması bu kasa için sıcaklık namına pek etkili değil. 18mm kalınlığındaki kasaya RTX 2080 koyulacağı zaman MaxQ olursa, evet sıcaklık konusunda avantajı olur. Dediğim gibi Intel son 2 serisinde sıcaklıklar konusunda çuvalladı. Ortalama 80, oyuna bağlı 85-90 arası sıcaklıklara hazır olun şimdiden. Herhangi bir laptop için geçerli bu durum.

Son düzenleme:

Optikiyaza

Profesör
Reaksiyon puanı
720

Ne konuda sıkıntısı var?

Monster resmi hesabının gönderisinin altında baya bi olumsuz yorumda var para ver 3-4 ay sonra klavyesinden çatır çutur ses gelsin,garantisi iyi değil gibi şeyler söyleyenler var.Monster almaktanda o zaman uzaklaştım.Yoksa ben de gamepadini alacaktım.

Guaqroz

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Monster abra V 15.6 özellikleri fena değil ama monster tavsiye etmem o yüzden ya Asus FX505DT-BQ190T yada MSi FX505DT-BQ190T Özellikleri monster a göre biraz düşük olsa bile bunlar seni 3-5 sene götürür
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monster abra V 15.7.3 120hz monitörü var bütçeni 200 tl aşıyo ama güzel laptop bence ısınma sorunuda yaşamassın ama benim gönlüm yinede asus yada Msi dan yana hem 16 gb ram var 3000 mhz lik

Son düzenleme:

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Mesaj otomatik birleştirildi:

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931

Ben iyice araştırıp ısınma sorunu olmadığını işitip kendime aldım. Beklerim derseniz bir iki güne elime ulaşacak detayları 3-5 güne sizinle paylaşırım

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Ben iyice araştırıp ısınma sorunu olmadığını işitip kendime aldım. Beklerim derseniz bir iki güne elime ulaşacak detayları 3-5 güne sizinle paylaşırım
Normalde sabırlı birisiyimdir ama şu kuru görünce çabuk alması lazım siye teşvik edesim geliyor. Aktaracağınız deneyiminizi iple çekiyorum.

Son düzenleme:

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Önerileriniz için teşekkür ederim.

Marka ve soğutma takıntısı olduğu için msi thin’i aldı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...