Oyun için AMD'mi İntel'mi...?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ChesLak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
amd inteli ezer bi kere tamammı

essah+m%25C4%25B1+panpa319541_284153568278386_283854118308331_1252059_2035006183_n.jpg

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
amd inteli ezer bi kere tamammı bubun lafı bile olmaz hem intel ile nvidia uyumluluğu kalktı istediğin ekran kartını istediğin anakarta takabilirsin artık

Pc işinde amd/intel bütçeye göre belirlenmeli bütçen neyse ona göre alırsın ancak intel işlemcilerin amd ye ezildiği felan yok tam aksi söz konusu amd geride kalıyor :) fx serisinde batırdılar intel in gücü sadece nvidia uyumundan kaynaklanmıyor arkadaşım hem bütün testlerde intel cpu lar önde i5 vs amd fx8 vs bunlar varken senin dediğin saçmalıktan öteye geçmiyor :):

kivancbakoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,
İlk mesajımı senin konuna yazıyorum kıymetini bil öncelikle :p
Ben intelde çalışan biri olarak son 3 yılım sürekli bu tarzda testler yaparak geçti.Herşeyden önce genellemelerden uzak dur fiyat performansta amd daha iyi oyun için amd süper ama diğer işlerde intel iyi gibi cümleler genelde çok bilgisi olmayan ama bir yerlerde görüp copy paste ile tavsiye verenlerden başkası değil.Yanlış anlaşılmasın intel için genelleme yapmakta aynı oranda yanlış. Bu tarz konularda benim fikrim kimsenin lafına kulak asmayıp http://www.anandtech.com/ gibi bir çok oyuna özel testler yapan sitelerden kendin işlemcileri incelemen. Bende intel kimliğimi bırakıp 2 yıl önce gidip masaustu topladım ve gerçekten performans fiyat olarak işime yarayan hangisiyse onu almak istedim.Ve benzer fiyatlarda ürünleri retail magazalarından seçip anantech gibi sitelerden oyun performanslarını kıyaslayıp aldım.Tercihim i5 2500k oldu ve gayet memnunum. Bence sende kafanda 4-5 işlemci belirle ve bunları güvenilir sitelerdeki oyun performanslarına bak.
Tşk

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
amd al kapitalist sisteme karşi çık popüler kültürün kölesi olma...

Bu arada intel-i5 kullanıyom memnunum oyunlarda sıkıntı olmuyo :))

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Intel gereksiz pahalı , paran çoksa Intel al . Yoksa amd al ucuz olur artan parayı ekran kartıma yatır .
Sonuçta işlemci oyunu açmıyor ekran kartı açıyor :)

tanerkamber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uzun süre amd kullandım aldığım güne lanet ettim devamlı kasmad, ısınma problemleri devamlı bi sorun intele geçtim en sonunda i5 3570k aldım rahaht ettim 1 seneyi geçiktir tık yok

Jkl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uzun süre amd kullandım aldığım güne lanet ettim devamlı kasmad, ısınma problemleri devamlı bi sorun intele geçtim en sonunda i5 3570k aldım rahaht ettim 1 seneyi geçiktir tık yok

Arkadaş konuyu bence çok güzel özetlemiş :)
AMD işlemcisi çok sıkıntılı.Isınma ses gibi bozulma sorunları var.+ AMD'nin servisi berbat bir amd işlemcisini servise gönderdiğin zaman kullanıcı hatası diyerek geri gönderiliyor.Ama bir intel işlemcisini servise gönderdigin zaman direk para çeki gönderiliyor .Bunu vatancomputer'da montajda çalışan bir abim yakınım tavsiye etti montaj sırasında işlemcileri takarken soketleri yamuluyormus ve bana kesinlikle bir AMD işlemcisi kullanma dedi.
şuan kendim;
İntel i5-4670K kullanıcısıyım :) ve çok memnunum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dostum sen bu işi biliyorsun sanırım adamlar orada hep intel diye milleti kandırırken sen işin aslını ele almışsın mesela ben fx8350 kullanıyorum şu kadarını söyleyeyim arkadaştaki 1500tl lik i7 3930k belli bir zamandan sonra oyun içinde ısınmasından dolayımı ki arkadaşta sıvı soğutucu mevcut yoksa başka bir teknik sebebmi bilemem ama oyunda kasmalar ve takılmalar başlıyor iki buçuk saatten sonra ama fx 8350 tam bir canavr ben kendim tam far cry 3 gibi bir oyunu 17 - 18 saat oynadımda uykum geldi ben yoruldum ama amd asla yorulmadı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar intele hiç inanmayın sadece paranız boşa gider bizzat kendim test ettim internet ortamındaki testlerin hiçbirine inanmayın hepsi yalan İNTEL İŞ AMAÇLI, AMD İSE OYUN AMAÇLIDIR eğer oyun için intel düşünen varsa kazıklanmak bedavadır

equivalent

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Böyle bir soru kanaatimce yanlış olur. Zira INTEL dendiğinde Celeron işlemciyi de INTEL üretmiştir, Core i7 işlemciyi de...
Aynı şekilde Sempron işlemciyi de AMD üretmiştir, FX-8350 işlemciyi de...

Bu durumda, tarafsız ve maniple edilmemiş benchmark testlerine bakarak karar vermek daha mantıklı olacaktır. Saçma sapan "amd oyunda, intel hesaplamada daha iyidir" gibi genellemeler yapmanın anlamı olmadığı kanaatindeyim..

Sonuçta işlemci oyunu açmıyor ekran kartı açıyor
001_smile.gif

Ayrıca böyle de saçma bir cümle duymadım. O zaman işlemciye para vermeye ne gerek var, hepimiz son model bir ekran kartı alalım pentium 3 işlemciyle battlefield 4 oynayalım değil mi :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
oyun PC için AMD intel diyen cahildir... onları dinlemeyin...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
amd zippo ise intel duponttur diyebiliriz sanırım
(çakmakta zippo işlemcide intel diyorum yinede)
benim bi lafım vardır çok gerici gelebilir ama -bir şeyi ilk yapan onu en iyi yapandır- derim

bazıları intel insanları kazıklıyor demiş güldürdünüz beni :) insanları kazıklayan varsa oda apple 3000tl lik mac e i5 koymak çok iyi kafa bide bunu alanlar var yok ben apple a alıştım mac çok rahat windows çok karışık mimarım çizim yapıcam konu buraya nerden geldi? neyse intel iyidir apple kulaklık bile alma windows dan şaşma zippo iyidir dupont gereksiz pahalı
amd x8 9590 16 mb ön bellek 4.7 ghz 1000 tl aynı fiyat intel i7 3.4 ghz turboboost 3.9 ghz 8 mb ön bellek bence intel olay hız çekirdek ön bellekde bitmiyor mimari yapıda önemli mesela gpu kıyaslamalarında nvidia da kepler mimari görürsün amd de gcn

maotheniger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne yazıkki bir AMD kullanıcısı olarak intel demek durumundayım. Yine yeniden maalesef ki intel açık ara önde.

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ilk bilgisayar deneyimim intel işlemci ile olmuştu burda intel intel diye bağıran tüm intelci arkadaşlar için yazmak istedim ama tam bir felaketti böylesi bir rezil işlemci görmedim değil 2 3 işlemi bir arada yapmak 1 işi bile doğru düzgün yapamıyordu şuanki hafızamı zorluyorum ama tam özelliklerini hatırlamasamda o zamanki ilk bilgisayarımın hatırı sayılır özelliklere sahip olduğunu biliyorum ve ne yazıkkı o kasaya en fazla 1 yıl tahammül edebildim sonrasında ise amd4200 2 ram ve nvidia ekran kartı ile 5 yıl kullandım aldığım kasayı ve bu bahsettiğim sistem özellikleri ile crysis 2 bile oynayabildim sistemimi aynı kasa ile arkadaşa sattım kendi kasamı yeniledim şuan bile arkadaşımın ultra olmasa bile oynamak istediği oyunları oynayabildiğini biliyorum bence bırakın bu intel candır gerisi falan filandır demeyi intelin neden var olma sebebi sadece pazarlama stratejisi ile alakalı bakın ürün ne kadar güzel olursa olsun eğer o ürünün sahibi kişi veya firma bunu pazalayamıyorsa herkes iyi pazarlanan markayı alanında birinci görürbenim bakış açıma göre intel ile amd arasında burdaki arkadaşların yorumlarında da bahsettikleri aşırı bir performans farkı yok şuan kullanmış olduğum amd fx 8350 işlemcim su souğtması ile mükemmel uyumlu ve en ağır grafiksel olsun diğer işlemlerde olsun hiçbir sorun çıkarmadan işimi görüyor ben paramı ürüne verirken bana sunacağı sorunsuzluğa bakarım ve şimdiye kadarda en iyisini yaptığımı düşünüyorum amd bazan varlığını bile unutturan bir işlemcidir çalıştığını bile anlamazssın işini yapar sessizce

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
benim işlemcim amd ve oyunlarıda gayet rahat oynatıyor zaten oyunları oynatan ekran kartı ama bazı yerlerde işlemcide devreye giriyior kısacası bence pek fark olmaz param cebimde kalsın diyorsan amd birazcık daha performanslı olsun diyorsanda intel

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Böyle kıyaslamalarda oyun çalıştırması vs gibi ekran kartı işlemciden daha önemli rol oynuyor yani önemli olan ekran kartı bu tür kıyaslamalarda :)

byyasak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş konuyu bence çok güzel özetlemiş :)
AMD işlemcisi çok sıkıntılı.Isınma ses gibi bozulma sorunları var.+ AMD'nin servisi berbat bir amd işlemcisini servise gönderdiğin zaman kullanıcı hatası diyerek geri gönderiliyor.Ama bir intel işlemcisini servise gönderdigin zaman direk para çeki gönderiliyor .Bunu vatancomputer'da montajda çalışan bir abim yakınım tavsiye etti montaj sırasında işlemcileri takarken soketleri yamuluyormus ve bana kesinlikle bir AMD işlemcisi kullanma dedi.
şuan kendim;
İntel i5-4670K kullanıcısıyım :) ve çok memnunum.

tamamen şans işi bu elektronik aletler kul yapısı sonuçda bende amd fx8350 var ekran kartımda biraz sağlam battlefield4
crysis 3 cod ghost gibi oyunlarda işlemci 41 dereceden yukarı cıkmıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yav hrks birbirini kötülüyor bende amd fx 8350 ile intel i5 arasında kaldım hrkes birbirini kötülüyor :S

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
dostum siz sizin gibi donanımı bilmeyen arkadaşlar böyle soru sorduğunda hep aynı terane dönüyor: benchmark test sonuçları sunuluyor

benchmark ve gibi programlar işlemci performansını ölçmekte hiçbirşey ifade etmez benhmark ve gibi programlar intel işlemcilere göre dizayn edilmiştir, bu yüzden sanki intel amd`den hızlıymış gibi gözükür

2012 üretimi 2500 tl`ye satılan i7 işlemcinin benchmark ve gibi programlarda amd işlemciye 2 misli fark atttığını ama videonun ileri dakikalarında gerçek zamanlı oyun karşılaştırmasında 170 dolara satılan 2008 üretimi Phenom işlemciden bile anca 4-5 fps hızlı olabildiği komedisini göreceksin
:D ne içtin yav sen :D bişey bilmediğin çok açık bir oyun en çok hangi donanımı isterse o donanıma göre performans verir işlemci isteyen bi oyuna gtx690 taksan ne fayda? demek o senin dediğin 3 5 fps farkediyo dediğin oyun işlemci istemiyodur veya sen çok fena sallıyosun yada yanlış gördün, he bu kadar insan mal 170 dolarlık işlemci yerine 2500 tl işlemci alıyolar :tt2:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

amd al kapitalist sisteme karşi çık popüler kültürün kölesi olma...

Bu arada intel-i5 kullanıyom memnunum oyunlarda sıkıntı olmuyo :))
yav ne popüler kültür mültür bilmem ne niye marjinal olmaya çalışıyonuz amd de intel de amerika kökenli ne farkeder ikiside aynı book

krmzgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Intel için fazla söze gerek yok! 10 numara 5 yıldız. Intel'den şaşmayacaksın. Fiyatı biraz daha tuzlu olabilir ama yapacak birşey yok.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya intelmi amd mi full oyun için adam gibi cevap istiyorum ya i5 4670k ya amd fx x8 9370 yada amd fx x8 8320 alıcam oyunda hangisi daha akıcıysa onu alıcam ??

selçux

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya intelmi amd mi full oyun için adam gibi cevap istiyorum ya i5 4670k ya amd fx x8 9370 yada amd fx x8 8320 alıcam oyunda hangisi daha akıcıysa onu alıcam ??
aralarında fazla fark yok fx6300 bile işini görür ondan üstü ise parana bakar ben şuan oyun pc yapmak istesem intel 4770 k işlemci ve gtx760 ekran kartı alacağıma amd fx6300 işlemci r9 290x ekran kartı alırımm ikiside aynı fiyata gelir hemen hemen ama 6300 lü sistem oyunlarda 2 kat performans alırım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
2004 yılında AMD athlon işlemcili bir PC aldım. Bundan performans olarak memnun kaldım. Bu PC nin ardından 2009 yılında İntel Core 2 Duo İşlemcili PC toplattım. Bu pc den çok memnunum. 41 kere Maşallah. Yeni bir bilgisayar toplatmak istersem çok büyük ihtimalle İntel işlemcili ve nvdia ekran kartı olan bir bilgisayar tercih ederim.

hangon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
intelin ekran kartlarıyla daha stabil ve uyumlu olduğunu söyleyebilirim ancak performans açısından amd yi tavsiye ederim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
koptum yav sabah sabah :)))) yav arkadaşım boşuna uğraşıyorsun iki Şirketin amaç ve kullanım hedefleri aslında çok farklı aslında
bunların huyunu öğrenmen gerek..:thumbup1::thumbup1::thumbup1:
1intel her zaman reklam kampanyaları ve propaganda ile kazanmışdır...!:clap::clap:
2 aslında aralarında amn aman bir fark olmamasına rağmen oyun oynuyacam diyorsan amd seçmen doğru olur NEDENMİ? çünkü oyunda işlemci bihalt etmiyorda ondan ona vereceğin paraya git ekran kartını yükselt...! bu arada İşlemci bir halt yaptığını idda eden sorunlu arkadaşlar onu amd'de yapıyor:hammer::hammer::hammer::hammer::hammer:
3intel ileri teknoloji i7 falan işlemcileri millet genelde iş için(grafik render...ıvır zıvır işde) ve benzeri şeylere kullanıyor çünkü grafik ve yazılım konusunda verdiği performans amd'den daha ii mesela ben grafikçiyim ve mecburen intel kullanıyorum..
yoksa bu zamana kadar hep amd kullanmışımdır... yanı böyle bir işle uğraşmıyorsan inteli rahat rahat sallaya bilir amd olarak sistem kurabilirsin buarada intel için üretilen ana kartlar amade'den çok daha pahalı ve ikisini kıyaslıyorsun amdnin anakartı ondan çokdaha performanslı gibi gözüküyor...:cursing::cursing:şahsen ben kıyasladım (elbetde 1500 tllik ana kartlarda var ben denklerinden bahsediyorum...) verdiği güç ile istediği paraya bakınca ana kart firmalarıda uyanıklaşmış.... ama ekran kartında değişen pek bi muhabbet yok neredeyse aynı...
ve şunu hiçbir zaman unutma bu pc üreten markalar vs.. bunların tamamının belirli bir kitleye yönelik hedefleri doğrultusunda adamlar anakart yada işlemci çıkartıyor öğre pazarda ahmet mehmet alacak diğe değil... o yüzden bir birleri ile genel anlamda kıyaslanmaları çok saçma...
ama hangi sistem daha güçlü olur diyorsan tabiki amd'nin en üst seviye sistemi intelinkinden çok daha ii.... ama intelin en üst seviye sistemi ile yaptığın ve aldığın bazı performansları amd de alamazsın
sözün özü sen en ii'si amd al çık işin içinden hem ucuz hem ''kaliteli''
Birde şünü ünütma..:) amd ve intel ikiside amerikan malıdır elinden geliyorsa .....:dirol::tt2:

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Şuanki bilgisayarıma fiyatı intele göre uygun diye Amd 1090T almıştım, ama aylarca beni deli etti bir türlü ısınma sorununa engel olamadım, en ufak bi zorlamada cpu 70 dereceden aşağı bir türlü inmiyordu yani anlacağınız intele vereceğim farkın fazlasını soğutuculara verdim halen kullanıyorum sıkıntı yok.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Ekonomik Sistem: AMD
Üst Düzey Sistem: Intel