Oyun için AMD'mi İntel'mi...?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ChesLak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
İşlemciler anakarttan anakarta performans değişikliği gösterebiliyor, örneğin MSI/Amd ikilisi performans konusunda gerçekten iyi. İntel gerçekten para israfı. Özeliikle i5 - i7. İntele para harcamayın, AMD öneririm.

golge1710

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya harbiden şaka gibisiniz.yok öyle yok böyle.ben 2007 yılında pc topladım islemcim intel core2 duo idi.modelini hatırlamıyorum.fiyatı 350 tl civarındaydi.2011 yılında amd ye gectim.phenom ll 955 hala aynı islemciyi kullanıyorum.onuda 350 tl ye aldım.çok para vermek istemiyorsan amd al.aradaki performans farkını hissedemezsin.birde amd işlemcilerin çok isindigi geyiği var.evet ısınıyor.ama benimki ısınmıyor.35-40 derecelerde.nedenmi? aldım bir tane 12 cm fanlı soğutucu taktım işlemciye bu kadar basit.birisi çıkmış çok ısınıyor canım çıktı diyor.yahu sen sogutucuyu değiştirmeyi akıl edemiyorsan biz ne yapalım.dediğim gibi.fazla para verme amd al.ekran kartına yuklen.tabi oyun amaçlı aliyorsan.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
amd f/p ürünü ama sadece oyun olarak değil pc ile yapılan işlemlerin geneline baktığında intel her zaman amd işlemcilerden daha iyidir özellikle amd işlemcilerin güç tüketimleri intele oranla 2-3 kat daha fazladır ayrıca fizik hesaplamalarında intel işlemciler daha başarılıdır paran varsa intel yoksa amad kısacası :devil2:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Konu 2013 te açılmış şimdi 2015. Ben yine yazacağım belki yeni bir sistem toplamak isteyenlere faydalı olur. Devamlı intel kullanıcısıydım ve amd yi denemek istedim. Ana kartından ramine, ekran kartına ve amd işlemcisine kadar üst seviye bir sistem topladım fakat 6 ay kadar sonra yine intele geri döndüm. Oyunlarda olsun ve bazı programların çalışmasında hep hata veriyordu amd li sistem. Battlefield 4/3 Gibi oyunlarda mülti oynarken oyunun ortasında takılıyor ve pc yi fişten kapatmadan zinhar o takılıklık gitmiyordu. Birde enteresandır, Camtasia 7.1 programı topladığım amd li sistemde kurulmuyor hata veriyordu. İnternette araştırdığımda o hatayı veren ve yardım isteyenlerin hepsinde amd li sistem vardı. Hiçbir markanın fanatiği değilim olmadımda, isterimki amd inteli geçsin, hatta işlemci üreten firmalar çoğalsın, kalite artsın fiat düşşsün.