Oyun esnasında kapanma sorunu

Time2Burn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar;

Sorunum şu bilgisayarım boşta çalışırken herhangi bi problem yok facebook vb. gezinirken müzik dinlerken ama oyuna girdiğim esnada 10 dk. geçmeden bilgisayar kendini otomatik kapatıyor power düğmesine bastığım zamanda normal bir şekilde açılıyor. Tekrardan oyuna girdiğimde gene 5dk. veya 10dk. süre geçmeden kendini kapatıyor..

biraz internette bakındım genel kanı işlemci fanı üzerine yazılanlar hep bunlar bi kaç konu daha üzerine durulmuş harddisk usb den aşırı güç çekimi gibi..

bunu tespit edebilmenin herhangi bi yolu varmıdır?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Güc kaynagi yetersiz kaliyor olabilir. Sistem özelliklerini paylasirsaniz yardimci olmaya calisiriz.

Reaksiyon puanı
16,128
kapıyor diyorsun hiç ısılara bakmazmısın? cpu kaç derece? gpu kaç derece?

Time2Burn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güc kaynagi yetersiz kaliyor olabilir. Sistem özelliklerini paylasirsaniz yardimci olmaya calisiriz.

bilgisayarımda xilence ın 750w poweri var 16 gb ram amd 8320 işlemci gtx 560 ekran kartı var

kapıyor diyorsun hiç ısılara bakmazmısın? cpu kaç derece? gpu kaç derece?

haklısın ısı değerlerine bakmadım ama bilgisayarımın her fan slotu dolu ve işlemcimdede cooler master hyper 212 evo var soğutucu olarak ısı seçeneği hiç aklıma gelmedi en kısa zamanda ısı değerlerine bakıp render testleri yapıp bilgisayarı biraz zorladıktan sonra sonucu yazayım buraya ona göre daha net fikir alışverişinde bulunabiliriz.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Öncelikle merhaba arkadaşlar;

Sorunum şu bilgisayarım boşta çalışırken herhangi bi problem yok facebook vb. gezinirken müzik dinlerken ama oyuna girdiğim esnada 10 dk. geçmeden bilgisayar kendini otomatik kapatıyor power düğmesine bastığım zamanda normal bir şekilde açılıyor. Tekrardan oyuna girdiğimde gene 5dk. veya 10dk. süre geçmeden kendini kapatıyor..

biraz internette bakındım genel kanı işlemci fanı üzerine yazılanlar hep bunlar bi kaç konu daha üzerine durulmuş harddisk usb den aşırı güç çekimi gibi..

bunu tespit edebilmenin herhangi bi yolu varmıdır?

kapanmasının 2 sebebi var

1. aşırı ısınması
2. güç kaynağının yetersiz güçte olması yada adi olması..

Reaksiyon puanı
16,128
elektrikçi çağır prizi kontrol etsin şebeke gerilimi düşükse mümkün.

Time2Burn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar testleri yeni bitirdim.

İşlemciyi tam yükte %100 çalıştırdım yaklaşık bi yarım saat sıcaklık değeri 45 50 civarlarındaydı herhangi bi donma kapanma olmadı

Gpu yu tam yükte çalıştırdım yaklaşık bi yarım saat sıcaklık değeri 70 le 71 arasındaydı herhangi bi donma kapanma olmadı..

sorun işlemci yada ekran kartından değil galiba başka önerisi olan?

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Evet arkadaşlar testleri yeni bitirdim.

İşlemciyi tam yükte %100 çalıştırdım yaklaşık bi yarım saat sıcaklık değeri 45 50 civarlarındaydı herhangi bi donma kapanma olmadı

Gpu yu tam yükte çalıştırdım yaklaşık bi yarım saat sıcaklık değeri 70 le 71 arasındaydı herhangi bi donma kapanma olmadı..

sorun işlemci yada ekran kartından değil galiba başka önerisi olan?

elektirk hattında olabilir yada psu da..