Oyun bilgisayarı için hangi işlemci ?

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Sadece oyun istiyorsan eğer yeni fx serisini bekle derim .ünkü oyunlarda işlemci + ekran kartı intel ve amd 5-10 fps etkiler sanmıyorum ki fx 8150 ile oynayamayacağın oyun olsun ki ben 4100 ile oynuyorum ayrıca fx6100 oyunlarda pek iyi değil haberiniz olsun fx4100 e sık sık geçiliyor. hiç uğraşma git fx4100 al 12gb ram bide yanına hd 7870 +ssd+hdd paran cebine kalsın hocam ben hiç sıkıntı çekmedim daha oyunlarda zaten 45-60 fps yakaladığın her oyunu çok ackıcı bir şekilde oynarsın buda yeter.. Benden bu kadar ben sisteme fazla para verme karşıtıyım...

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
intel islemciler daha fazla veri bandini destekliyo ama kullanima acik gelmiyo bu limitler :P
amdler daha yuksek veri bantlarinda calisicak sekilde configure edilmis olarak geliyo.
misal intel 2uncu nesiller 5gbit/sn veri bandi var demisler ama ram kullanimina bakiyoruz 1300 1600 lere anca variyo. 4 tane ram taksan belki kullanabilir bu limitleri.
oysa amdler 4gbit/sn veribandi diye ranimlanmis ama birim ram hizlarina bakinca 2000 leri sollayan anakartlar coktan piyasaya cikti bile. ayni sey uzun suredir diger veribandi parcalarinda da yillardir gecerliydi bicok anakartta :P
misal 2000 mhz ustu ram destekleyen anakart piysada bulmak nerdeyse imkansiz oysa amd versionlardan bolca var. hatta oc ile dah ust hizlari destekleyenler de var.
o acidan pratikte amd onde gorunuyo hiz olarak benim gordugum .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bak ben mayan hackers grubunun başıyım bence i7 al çünkü i5 ten daha faxla gider ve daha az hata olur bende LG R510 VAR onun bile grafik oyun grafiği 8.4 bence iyi LG R510 DA ALABİLİRSİN :D

roksan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amd fx6 6300 300 tl hafta sonu %25 vatan bilgisayar indirimi fiyati.yanina da 7850 ekran karti 350 tl.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
i7 2670 qm nasıl bir işlemcidir yorumlarınızı beklyorum acıll .

boxer39585

Asistan
Reaksiyon puanı
0
oyun için dediysen çekirdek sayısına da dikkat etmelisin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkdaşım öcelikle bu çok önemli bir karar intel tercih edersen 2 yıl gider yenisi çıkar oyunlarda dökülürsün ama amd alırsan bide fx8350 olursa rahatına bakarsın çünkü yeni oyunlar çoğunlukla amd ile ilgili yapılıyor ama illa fx8350 olması gerekmiyor fx8320 de senin işini görür çok az bi performans farkı var bence fx85320 al sonra yaznına da hd7870 al rahatına oyle boyle bakarsın 5 yıl götürür seni sonra 2 ekran kartı destekleyen bi anakart alırsın veya ilk ondan alırsın bir tane daha hd7870 alırsın 3 yıl daha gidersin herneyse seni fazla tuttum ama illa hd7870 olması gerekmiyor istersen hd7870 de alabilirsin ama sondan ikinci rakam yüksekse daha iyi olur ama çok perfortmans alıp 2 yıl gitsin bana dersen nvidia al daha perfonmaslı olur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
en iyi oyun performansı için i7 ama intel işlemciler çok pahalı oluyor bütcen iyise intel i7 i öneririm ama bütcen kısıklıysa amd alman en iyisi zaten aralarında fazla fark yok

S

SDN Okuru

SDN Okuru
amd fx x8 9370 soket am3+ 4.4ghz 16mb cache 32nm işlemci

arkadaşlar bu ürünü almayi düşünüyorum oyun performansi için yüksek seviyedemidir

yardimci olursaniz sevinirim

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
i7 alacağına i5 al kalan parayıda ekran kartına ver sonrada bana dua et.

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
oyun içinse amd den vazgecme. ısınma problemi yaparsa bi tane fazladan fan takarsın sorun biter. yanlız ekran kartı kadar harddiskte onemli. tavsiyem ssd ve hdd 2sini de al. ssd ye sistemi kur hdd ye depolama yap. olmadı boyutu yuksek ssd al .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
amd daha iyi olur bende oyun pc alacaktım amd aldım ve memnunum ama ekran kartı256 bit olsun