Oyun Amaçlı Tavsiye ! [ACİL]

Sessizkomsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konunun başlığında olduğu gibi artık bilgisayarım oyunları kaldırmıyor. Yani kasa kasa oynuyorum.5-6 sene oldu bilgisayarı aldığım. Sizden herşey için linkli öneri istiyorum. Sırf bunun için buraya üye oldum inş yardım edersiniz. Fiyat en düşük olursa çok sevinirim. Malum öğrenciyim :mellow:.

Sistemim;
İşlemci: Pentium(R) Dual CPU E2220 @ 2.40GHz 2.40GHz
RAM: 2 GB
İşletim Sistemi: Windows 7 Professional 32 bit
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 3450

OYUN için istiyorum. Örn herşey için fiyat ve link. Kaç gb ram ekletebilirim. Ekran kartı olarak hangisini alabilirim? İşlemci hangisi ? Gibi ^^ Yardımlarınızı şimdiden bekliyorum ^^ .

Örn Oyunlar için;
AC Serisi CoD Serisi. gibi oyunlar için.

Demek istediğim oyunları rahatça 1024x768 çözünürlüğünde değilde normal olduğu gibi tam ekran oynamak istiyorum.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Konunun başlığında olduğu gibi artık bilgisayarım oyunları kaldırmıyor. Yani kasa kasa oynuyorum.5-6 sene oldu bilgisayarı aldığım. Sizden herşey için linkli öneri istiyorum. Sırf bunun için buraya üye oldum inş yardım edersiniz. Fiyat en düşük olursa çok sevinirim. Malum öğrenciyim :mellow:.

Sistemim;

OYUN için istiyorum. Örn herşey için fiyat ve link. Kaç gb ram ekletebilirim. Ekran kartı olarak hangisini alabilirim? İşlemci hangisi ? Gibi ^^ Yardımlarınızı şimdiden bekliyorum ^^ .

Örn Oyunlar için;

Demek istediğim oyunları rahatça 1024x768 çözünürlüğünde değilde normal olduğu gibi tam ekran oynamak istiyorum.

Anakartınızı güç kaynağınızın kaç watt olduğunu ve maksisumum bütçenizi yazın ona göre öneri de bulunalım.

Besonnen

Asistan
Reaksiyon puanı
1
amd fx 8350
Asus anakart : 2 ram slotlu 125w
nvidia : hd serisi 1 gb 256 bit
güc kaynagı : 750 watt +80 plus

buda bnden

Sessizkomsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartınızı güç kaynağınızın kaç watt olduğunu ve maksisumum bütçenizi yazın ona göre öneri de bulunalım.

Anakart Ad: Foxconn G31MV(-K) böyle yazıyor. Ekran kartı için Max. 150 tl verebilirim. Ram için 2 gb daha almayı düşünüyorum yani 4gb yeter diye düşünüyorum.

Edit: Kasayı açmak için alet yok elimde yarın söyliyeceğim kaç wat olduğunu.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Anakart Ad: Foxconn G31MV(-K) böyle yazıyor. Ekran kartı için Max. 150 tl verebilirim. Ram için 2 gb daha almayı düşünüyorum yani 4gb yeter diye düşünüyorum.

Edit: Kasayı açmak için alet yok elimde yarın söyliyeceğim kaç wat olduğunu.

Anakartınız maksimum 800 mhz frkans hızına sahip ramleri destekliyor, Bellek destek kapasitesi ise maksimum 4 GB.

http://www.kocpa.com/kingston-2-gb-800-mhz-ddr2-ram-cl6-kutusuz-pmu3183

Ekran kartı için 150 Lira ayıracaksanız sistemi hiç değiştirmeyin çünkü 150 Liraya önerilecek ekran kartı şu an ki sisteminizden çok da farklı olmaz. Hafta sonu %30 indirimle 190 Liraya kadar düşer, Bütçeyi biraz daha arttırıp alın. 400 watt ve üzeri bir güç kaynağı ile kullanın.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63626

Sessizkomsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartınız maksimum 800 mhz frkans hızına sahip ramleri destekliyor, Bellek destek kapasitesi ise maksimum 4 GB.

http://www.kocpa.com/kingston-2-gb-800-mhz-ddr2-ram-cl6-kutusuz-pmu3183

Ekran kartı için 150 Lira ayıracaksanız sistemi hiç değiştirmeyin çünkü 150 Liraya önerilecek ekran kartı şu an ki sisteminizden çok da farklı olmaz. Hafta sonu %30 indirimle 190 Liraya kadar düşer, Bütçeyi biraz daha arttırıp alın. 400 watt ve üzeri bir güç kaynağı ile kullanın.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63626

Söz ettiğiniz ekran kartını alırsam ki bütçeyi zorlayabilirim. Ancak gözle görülebilir farklar yani örn ac3 rahatlıkla oynayabilir miyim? Daha doğrusu oyunlardaki kasmalar vb. şeyler kalkar değil mi ?

Edit : 'Bellek destek kapasitesi ise maksimum 4 GB.' demişsiniz. Ben bu işleri fazla bilmiyorum. Bu 8 gb filan yapamam anlamına mı geliyor.?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Söz ettiğiniz ekran kartını alırsam ki bütçeyi zorlayabilirim. Ancak gözle görülebilir farklar yani örn ac3 rahatlıkla oynayabilir miyim? Daha doğrusu oyunlardaki kasmalar vb. şeyler kalkar değil mi ?

Edit : 'Bellek destek kapasitesi ise maksimum 4 GB.' demişsiniz. Ben bu işleri fazla bilmiyorum. Bu 8 gb filan yapamam anlamına mı geliyor.?

Yukarı da bahsettiğiniz oyunları oynayacaksanız ondan aşağı bir ekran kartı almayın, 150 liralık alacağınız bir ekran kartıyla söz ettiğiniz oyunları ancak kasarak oynarsınız. 8 GB ram kullanamazsınız anakartınızın maksimum bellek kapasitesi 4 GB'dir, Günümüzde oyunlar için 4 GB ram yeterlidir, Ayrıca o sisteme ddr 2 800 mhz 8 GB lik ram almak boşa para harcamak demektir. 8 GB ram ile o bilgisayara performans da gelmez, işlemciniz düşük o işlemciye alabileceğiniz en iyi ekran kartı HD7790 onun üzerinde ki her kart işlemciyle darboğaz yapar. Önerdiğim ekran kartıyla oyunları low medium arası rahatlıkla oynarsınız.

Sessizkomsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yukarı da bahsettiğiniz oyunları oynayacaksanız ondan aşağı bir ekran kartı almayın, 150 liralık alacağınız bir ekran kartıyla söz ettiğiniz oyunları ancak kasarak oynarsınız. 8 GB ram kullanamazsınız anakartınızın maksimum bellek kapasitesi 4 GB'dir, Günümüzde oyunlar için 4 GB ram yeterlidir, Ayrıca o sisteme ddr 2 800 mhz 8 GB lik ram almak boşa para harcamak demektir. 8 GB ram ile o bilgisayara performans da gelmez, işlemciniz düşük o işlemciye alabileceğiniz en iyi ekran kartı HD7790 onun üzerinde ki her kart işlemciyle darboğaz yapar. Önerdiğim ekran kartıyla oyunları low medium arası rahatlıkla oynarsınız.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Edit: Bu söz ettiğimiz ekran kartı ve ram i taktığımda işlemcideki 2.40 ghz değişecekmidir ?

Edit2: Bahsettiğiniz ekran kartı Bellek tipi : DDR3 diyor ama benim DDR2. ??

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Edit: Bu söz ettiğimiz ekran kartı ve ram i taktığımda işlemcideki 2.40 ghz değişecekmidir ?

Edit2: Bahsettiğiniz ekran kartı Bellek tipi : DDR3 diyor ama benim DDR2. ??

:) işlemci de ki hız değişmez, bir alakası da yok zaten. Ekran kartı ile ramın DDR si arasında bir ilgi yok :) Önerdiğim ekran kartı anakartınızla uyumludur, Ram de öyle.

Gs_Li

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Sistemim;

Örn Oyunlar için;

anakart olarak : güncel bir anakart
ram : 8gb yeterli
işlemci : herkes eleştirebilir hem bütçeye uygun hemde günümüz oyunlarını güzel oynatabilen i3 3220 işlemci ( ben kullanıyorum memnunum)
ekran kartı : amd radeon hd 7850 (kendi tavsiyem)
eger gerçek oyuncuysan SSD öneririm .

Sessizkomsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) işlemci de ki hız değişmez, bir alakası da yok zaten. Ekran kartı ile ramın DDR si arasında bir ilgi yok :) Önerdiğim ekran kartı anakartınızla uyumludur, Ram de öyle.

İnanın çok mutlu oldum. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

anakart olarak : güncel bir anakart
ram : 8gb yeterli
işlemci : herkes eleştirebilir hem bütçeye uygun hemde günümüz oyunlarını güzel oynatabilen i3 3220 işlemci ( ben kullanıyorum memnunum)
ekran kartı : amd radeon hd 7850 (kendi tavsiyem)
eger gerçek oyuncuysan SSD öneririm .

Cevabın için çok teşekkür ederim ancak ben cevabımı aldım. basBelasi nin dediğine göre 8gb ram olmuyor.

Gs_Li

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=389299]Sessizkomsu[/MENTION] kardeş zaten anakart olarak güncel bir anakart yazdım eger anakart degistirmiceksen 4gb ram dediğin oyunlara yeter diger ozellikleri benimki gibi yaparsan yeter .

Sessizkomsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=84487]basbeLası[/MENTION], o bahsettiğiniz anakart ve ramı takarsak CoD Ghost veya AC Black Flag kaldırır mı? Çok sıktım sizi. ._.

@Sessizkomsu kardeş zaten anakart olarak güncel bir anakart yazdım eger anakart degistirmiceksen 4gb ram dediğin oyunlara yeter diger ozellikleri benimki gibi yaparsan yeter .
@Gs_Li yardımların için çok teşekkürler ! :biggrin:

Gs_Li

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=389299]Sessizkomsu[/MENTION] basbelasının dedigi sistem açar.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
@basbeLası, o bahsettiğiniz anakart ve ramı takarsak CoD Ghost veya AC Black Flag kaldırır mı? Çok sıktım sizi. ._.

@Gs_Li yardımların için çok teşekkürler ! :biggrin:

Güncel oyunların hepsini low medium ayarlarda kasmadan oynarsınız ama, işlemciniz kötünün de kötüsü, önerdiklerim sizi en fazla bir süre daha idare eder. 350 wattın altında bir güç kaynağınız varsa önerdiğim ekran kartıyla birlikte onu da değiştirmek zorundasınız.

Sessizkomsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güncel oyunların hepsini low medium ayarlarda kasmadan oynarsınız ama, işlemciniz kötünün de kötüsü, önerdiklerim sizi en fazla bir süre daha idare eder.

İşlemci önerir misiniz o halde ? Linkli olsun çok özür dilerim sizi bayadır rahatsız ediyorum zahmet olmazsa :mellow: :sleep:

Edit : PC Casper malum :D

Sessizkomsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Gs_Li

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler. Sizi uğraştırdım ama. Şuanlık sadece ekran kartı ve rami almayı planlıyorum.Daha sonrasında işlemciyi alıcam gibi görünüyor.
farketmez herzamanki görevim ama benim önerdiğim ekran kartını alırsanız çok daha iyi rahat edersiniz..

Sessizkomsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
farketmez herzamanki görevim ama benim önerdiğim ekran kartını alırsanız çok daha iyi rahat edersiniz..
Önerdiğiniz ekran kartını düşünücem ^^

[MENTION=366464]Gs_Li[/MENTION] dediğiniz ekran kartıyla ilgili bir fiyat bulamadım.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Sakın arkadaşın önerdiği o işlemcileri almayın, O işlemciler anakartınızla hiç bir şekil de uyumlu değildir. O arkadaş da her zaman yanlış öneri yapar zaten :)

Bu konuya bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız, GS'Li kardeşim, rica ediyorum insanları yanlış yönlendirmeyin, daha dün bunun tartışmasını yaptık. Önerdiğiniz işlemciler adamın anakartıyla hiç bir şekil de uyumlu değil.

http://forum.shiftdelete.net/dizust...leri-budur-sistemle-ilgili-herseyi-yazin.html

Bulabilirsaniz intel pentium E6500 alın.

Sessizkomsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sakın arkadaşın önerdiği o işlemcileri almayın, O işlemciler anakartınızla hiç bir şekil de uyumlu değildir. O arkadaş da her zaman yanlış öneri yapar zaten :)

Bu konuya bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız, GS'Li kardeşim, rica ediyorum insanları yanlış yönlendirmeyin, daha dün bunun tartışmasını yaptık.

http://forum.shiftdelete.net/dizust...temle-ilgili-herseyi-yazin-2.html#post3226156

İnanın size çok teşekkür ederim. En kısa zamanda geri döneceğim size.

Edit: Başka öneriniz var mı işlemci için. Bulamadım çünkü .

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
İnanın size çok teşekkür ederim. En kısa zamanda geri döneceğim size.

Edit: Başka öneriniz var mı işlemci için. Bulamadım çünkü .

Anakartınız çok eski olduğu için önereceğim işlemcileri piyasa da bulamayabilirsiniz. Bunlar anakatınızla uyumlu işlemcilerdir, Çevrenizde ki bilgisayarcılardan bakın, belki bulabilirsiniz.

intel pentium E6800
intel pentium E6700
intel pentium E6600
intel pentium E6500K
intel pentium E6500
intel pentium E6300

Gs_Li

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Bu konuya bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız, GS'Li kardeşim, rica ediyorum insanları yanlış yönlendirmeyin, daha dün bunun tartışmasını yaptık. Önerdiğiniz işlemciler adamın anakartıyla hiç bir şekil de uyumlu değil.

http://forum.shiftdelete.net/dizust...leri-budur-sistemle-ilgili-herseyi-yazin.html

ya kardesim :) ben direk cevap verdim konuya bakmadım üstelik onerdiğim sistemde güncel bir anakart yazıyordu iyi okursan sevinirim :)))

senin önerdiğin işlemcide iyi ama güncel bir anakart alarak daha iyi bir sistem yapabilir arkadas ..

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
ya kardesim :) ben direk cevap verdim konuya bakmadım üstelik onerdiğim sistemde güncel bir anakart yazıyordu iyi okursan sevinirim :)))

senin önerdiğin işlemcide iyi ama güncel bir anakart alarak daha iyi bir sistem yapabilir arkadas ..

Arkadaş bütçem yok diyor, Bütçesi çok kısıtlı, ben olsam bu sisteme hiç bir masraf yapmam.

Sessizkomsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=84487]basbeLası[/MENTION] Arkadaşım bana anakart önerirmisin ?

emreizmirli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.Ben Fifa tarzı oyunları seviyorum ve bu zamana kadar oynuyordum.Ancak bilgisayarımın Fifa 14 yada 15 i kaldırıp kaldırmayacağını öğrenmek istiyorum.Yada kaldırması için ne yapmam gerekiyor ? Örn; 64 Bit yapıp ram ekle gibi tavsiyelerinize ihtiyacım var.Bilgisayar özelliklerim;

Windows 7 Ultimate

2 GB RAM

Nvidia GeForce 9800 GT 1gb ekran kartı

İntel Pentium (R) Dual-Core E6700 İşlemci

32 bit (64 destekliyor)

Direct x sürümünü bilmiyorum..

İstediğiniz başka bir özellik olursa söyleyebilirim şu anda aklıma gelenler bunlar..

Merhaba arkadaşlar.Ben Fifa tarzı oyunları seviyorum ve bu zamana kadar oynuyordum.Ancak bilgisayarımın Fifa 14 yada 15 i kaldırıp kaldırmayacağını öğrenmek istiyorum.Yada kaldırması için ne yapmam gerekiyor ? Örn; 64 Bit yapıp ram ekle gibi tavsiyelerinize ihtiyacım var.Bilgisayar özelliklerim;

Windows 7 Ultimate

2 GB RAM

Nvidia GeForce 9800 GT 1gb ekran kartı

İntel Pentium (R) Dual-Core E6700 İşlemci

32 bit (64 destekliyor)

Direct x sürümünü bilmiyorum..

İstediğiniz başka bir özellik olursa söyleyebilirim şu anda aklıma gelenler bunlar..