Overclock yardım edin çıldırmak üzereyim...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan snksss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

snksss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yaklaış 3 hafta önce yeni bir sistem topladım.Sistem şu:

MSI P45 Platinum + E8400(E0) + OCZ Vandetta + Mushkin xtreme performance 1066 mhz 2x2 kit + sparkle 8800gt +Cooler Master RC-690 + High Power Absolute 650W PSU+ diğer bileşenler...

Sorunum şu: FSB yi 400 den yukari yaptigim zaman prime 95 vs test yapyığımda ya mavi ekran alıyorum yada pc kilitleniyor.Ramleri de 1066 ya ayarlamayı unutmuyorum tabi.Dedim acaba işlemciye voltaj mı az geliyor 1.37 ye kadar voltajı verdim yine aynı...Ramleri 1066 mhzden daha düşük bi mhz de çalıştırdım yine aynı.İLk başta PSU high power 500W idi şimdi absolute 650 W aldim ama yine anyı sorun var. Yani PSU nun yetersiz olması gibi bir şey söz konusu değil.Çıldırmak üzereyim yardımcı olursanız çok sevinirim.Unutmadan anakartım geldiğinde biosu 1.4 idi.1.5 yaptım aynı.... şu anda en son versiyonda yani 1.6 da ama hala aynı aynı aynı.. Yardımlarınıza muhtacım...

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar yaklaış 3 hafta önce yeni bir sistem topladım.Sistem şu:

MSI P45 Platinum + E8400(E0) + OCZ Vandetta + Mushkin xtreme performance 1066 mhz 2x2 kit + sparkle 8800gt +Cooler Master RC-690 + High Power Absolute 650W PSU+ diğer bileşenler...

Sorunum şu: FSB yi 400 den yukari yaptigim zaman prime 95 vs test yapyığımda ya mavi ekran alıyorum yada pc kilitleniyor.Ramleri de 1066 ya ayarlamayı unutmuyorum tabi.Dedim acaba işlemciye voltaj mı az geliyor 1.37 ye kadar voltajı verdim yine aynı...Ramleri 1066 mhzden daha düşük bi mhz de çalıştırdım yine aynı.İLk başta PSU high power 500W idi şimdi absolute 650 W aldim ama yine anyı sorun var. Yani PSU nun yetersiz olması gibi bir şey söz konusu değil.Çıldırmak üzereyim yardımcı olursanız çok sevinirim.Unutmadan anakartım geldiğinde biosu 1.4 idi.1.5 yaptım aynı.... şu anda en son versiyonda yani 1.6 da ama hala aynı aynı aynı.. Yardımlarınıza muhtacım...

Hangi çarpanda 400 FSB yapınca patlıyor? Bende de E5200 vardı ve 6 dahil (default çarpanı 12,5) her çarpanla denedim ve 340 FSB'yi geçemedim. E8400 kullanmadığım için birşey söyleyemeyeceğim fakat güç kaynağınla alakası olmadığını düşünüyorum. Belki benim E5200 gibi FSB sınırına takılmıştır işlemcin...

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
forum kirliliği olacak ama neden ovelock falan yapıyosunuz.ne işe yarıyor yapınca

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
-Rami sabitle
-Bios dan Speedstep i kapat
-FSB yi düşür.Yavaş yavaş çık.Pc hata vermeye başlayınca az az voltaj ver.1fsb 2 fsb öyle çık.Birden yüklenme.
-Isılara dikkat et hem kuzey köprüsü hemde işlemci ısısına

--------
crazyboys90001

Overclock işlemci hızını artırma demek.Arabaların hızını N0S ile hızlandırmak gibi bir şey..

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
-FSB yi düşür.Yavaş yavaş çık.Pc hata vermeye başlayınca az az voltaj ver.1fsb 2 fsb öyle çık.Birden yüklenme.
-Isılara dikkat et hem kuzey köprüsü hemde işlemci ısısına

Bak güzel 2 ipucu var burda ;)
ama ne olursa olsun 1fsb-2fsb diye çıkılmamalıdır min.:5 max.:30 dur bana göre

snksss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar olmuyor.Sıcaklıklar gayet düşük kesinlikle sıcaklıklarla alakası yok.Voltaj yetmiyor mu acaba FSB ye?

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar olmuyor.Sıcaklıklar gayet düşük kesinlikle sıcaklıklarla alakası yok.Voltaj yetmiyor mu acaba FSB ye?

Herseyden once o anakart ve E8400 ile FSB 400 bile iyi :D
Hem MSI'nin overclock konusundaki vasatligi hemde E8400'un OC potansiyelinin kotu olusu bu durumda etken.
Zaten ciksan ciksan 450 bilemedin 466 cikarsin tabi iyi biliyorsan ne yaptigini.
Ayrica bu hizlara cikarilmis bir islemcinin yapacagi hatalar, verilecek voltaj'in 1.37v civarinda olusunu soylemeye gerek yok.
Yok illede ben yapacagim diyorsan
450 * 8.5 1.30v civari 4 ghz ederki buda gayet makul bir hiz.
Ayrica bellek frekanslarina ve gecikme zamanlarina eger anlamiyorsan el ile mudahale etmeni tavsiye etmem.