Overclock tavsiyesi

canrockz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

öncelikle sistemimi belirtmem gerekiyor sanırım,
msi 970a-g46 mainboard
amd fx 6100 işlemci
msi geforce 560gtx gpu
8gb 1600mhz kingston 2x4 cl9
500watt thermaltake psu
cooler master 212 evo cpu soğutucu.

sıkıntısız bir sistemim var aslında fakat cod ghost ve özellikle bf4 online oyunlar esnasında kalabalık arttıkça ani takılmalar ve genel fps düşümleri yaşıyorum. hiç overclock tecrübem yok. aslında benzer ürünlere ait konular gördüm fakat hepsi farklı bir yerde olduğundan tam konuya hakim olamadım. mevcut sistemimde overclock yaparak ciddi anlamda performans artışı sağlayabilirmiyim ve birebir ürünleri kullanan arkadaşlarım tecrübelerini paylaşabilir mi? bios üzerinden çarpanların ve voltajın ne seviyelere getirilmesi konusunda yardıma ihtiyacım var :S unutmadan işletim sistemi x64 win7 ultimate. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Sistemin zaten iyi, COD u bilmem de BF4 de takılmalar vs yaşamanın sebebi VGA zayıf kalıyor.
Bende seninkinin üstü, hatta fabrikasyon OC yapılmışı, hatta ben ona OC yapıyorum yinede bahsettiğin anlık takılmalar oluyor.

BF4 çok kıl bir oyun su gibi akan bir sistem lazım.
Sırf o takılmalara anlamsız takılmalara uyuz olduğum için orjinal almadım, BF3 oynuyorum halen canım sıkıldıkça.

Yani CPU BF4 için yeterli, RAM yeterli en zayıf halkan ekran kartı. Ancak ona bile OC yapsan sana diyorum senin kinden daha iyisi var bende takılma oluyor.

Çok iyi çalışan bir windows, SSD ve arka planda hiç bir işlem yapmayan bir PC de uğraşmak lazım.
Günlük kullanılan çöplüğe dönmüş işletim sistemi ve klasik HDD ler ile sorun çıkacağı kesin.

canrockz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir arkadaşımda r9 270, 8gb ram ve fx 8350 var, pürüzsüz oynadığını söylüyor. gtx560 ile r9 270 ile arasında bu kadar uçurum olması normal mi?

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
OC'den önce bir ping değerlerinizi kontrol etseniz? Bazen o fps düşüşlerinin nedeni online oyunlarda yediğiniz ping olabiliyor. Özellikle solo mode'da normal fps ile oynayıp da multide fps düşüşleri lagda kaldığınız için olabilir.

canrockz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
12mbit bağlantım var, pingim 10'un üstüne çok nadir çıkıyor. yüksek pingin düşük fps değerlerine sebep olduğuna quake 2 günlerinden bu yana aşinayım :)
genelde 5-6 nadiren 10 oluyor. türk serverlarından bahsediyorum tabi. avrupa serverlarında 80-90 ping ile oynadığımda dahi fps de pek bir değişiklik olmuyor.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bence problem BF4 ve nvidia da.

Ben kaç yıl GTX270 kullandım hiç bir gün şikayetim olmadı. BF3 ü bile orta ayarlarda bırakın teklemeyi teklemeye tenezzülü olmadan oynatıyordu.
Sırf biraz daha performans alayım diye o dönemin gayet iyi sayılabilecek GTX570 twin froze OC II aldım.
Oda yine BF3 de zerre miktar sorun çıkarmadı.

Ancak ne zaman ki BF4 geldi gerek yüksek, gerek, orta, gerek en düşük ayarda olsun sürekli tekliyor. Daha doğrusu sürekli demiyeyim de yağ gibi akan oyun tık yarım saniye gidiyor durup duruken.
Tam online düşmanı.GTX570 kötü bir kart değil. BF4 oynatamıyacak kadar vasat bir kart hele hiç değil.

iPhone olsun, androidler olsun yeni versiyonları çıktıkça eski telefonların performanslarını kasıtlı olarak yavaşlatıyorlar.
Bak artık bu telefon çok yavaş, sen git yenisini al dedirtiyorlar adama.

Bence nvidia da bunu uyguluyor resmen.
Her çıkan sürücüsünde yazar, işte BF4 de %25 performans artışı, COD da %50, yetmedi PES de %130 performans artışı falan diye.
Külliyem yalan bence.
Eşşek gibi ekran kartı. Yaktığı elektriğin hakkını vermiyorsa ben ne yeni ekran kartı alırım, nede orjinal BF4 alır oynarım.