Bella Ciao
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,193
Giriş :
İlk bölüm intel işlemci ve msı anakart üzerine olacaktır, msı anakartlarda o.c cidden çok basit bir şey.
Overclock nedir ?
Çarpan, halka ve voltaj kullanılarak işlemcinin hızını ve performansını yükseltme.
Terimler nelerdir ?
BCLK : Base clock anlamına gelir diğer bileşenlerin hızını temsil eder, yeni nesil sistemler için oynanmamalıdır. 100mhz olarak gelir işlemcinizin çalışma frekansı BCLK X Çarpan olarak belirlenir.
Çarpan kadar performanslı değildir.
50 Cpu ratio X 100mhz Bclk = 5.0 GHZ
Cpu Ratio : İşlemci çarpanıdır, Anakartınız izin veriyor ise değiştirebilirsiniz. 50 ratio = 5.0Ghz.
X.M.P : Belleklerinizin kendi hızına çıkamsı için kullanmanız gereken ayardır, Profil 1 i seçin çalışmaz ise Profil 2.
Ring Ratio : Önbellek , önbellek kontrolcü, ddr denetleyici ve diğer io birimlerinin frekansını belirler, X-3 olarak girmek stabilite açısından yeterlidir.
Core voltage : Çekirdeğe girmeniz gereken voltajdır, 5.0Ghz için 1.35-1.45 arası bir mebla yeterli olacaktır.
Ring Voltage : Ring ratio için ayarlanan voltajdır, fazla oynamayın.
Core voltage Mode
- Override Mode
- Adaptive Mode
- Offset Mode
- Override+Offset Mode
- Adaptive+Offset Mod
Şu şekilde seçenekler vardır, override Mode seçmemiz önerilir.
Load Line Calibration : İşlemciye verdiğimiz voltajın tamamı ona ulaşamayacak, bu ayar voltajın ona ulaşmasını artıran bir ayar, sizde kaç seviye var bilmiyorum ama 5.0-5.1 Ghz için Level 5 ile Level 8 arası bir değer yetecektir, eğer Level 8 son değerse onu asla ama asla yapmayın.
Önemli Uyarı :
Dediğim ayarları uygulayıp, işlemcinizne hasar veya başka herhangi bir sorun verirseniz sorumluluk üstlenmem, ben sadece yapılışı tarif ediyorum, uygulamak size kalmış bir durum.
İ9 9900K'yı 5.0 ghz yapalım :
Adım 1 : Biosu açıyoruz.
Ardından ;
Oc expolere modu ; expert yapıyoruz.
İşlemci ve Cache çarpanını ayarlıyoruz ;
İşlemciye 50 değerini, önbelleğe 47 oranını giriyoruz, farklı bir değer girebilirsiniz fakat en stabili X-3 ayarı.
Voltaj değerini giriyoruz, 1.320 veya 1.350 yetetli olacaktır A seviye silikona.
Bu ayarı override mode'a çekiyoruz.
Daha sonra LLC kısmına geçiyoruz, Msı bey seviye 3 yapmış, bize A seviye silikon düşme oranı biraz daha düşük biz Level 4 veya Level 5 yazıyoruz.
C-state yani düşük güç modunu disabled yapıyoruz ki yüksek frekanslar elde edebilelim.
Ardından F10'a basıp çıkıyoruz.
Msı için bu kadar kolay ayarlara sahip.
@xGuardian1903x
İlk bölüm intel işlemci ve msı anakart üzerine olacaktır, msı anakartlarda o.c cidden çok basit bir şey.
Overclock nedir ?
Çarpan, halka ve voltaj kullanılarak işlemcinin hızını ve performansını yükseltme.
Terimler nelerdir ?
BCLK : Base clock anlamına gelir diğer bileşenlerin hızını temsil eder, yeni nesil sistemler için oynanmamalıdır. 100mhz olarak gelir işlemcinizin çalışma frekansı BCLK X Çarpan olarak belirlenir.
Çarpan kadar performanslı değildir.
50 Cpu ratio X 100mhz Bclk = 5.0 GHZ
Cpu Ratio : İşlemci çarpanıdır, Anakartınız izin veriyor ise değiştirebilirsiniz. 50 ratio = 5.0Ghz.
X.M.P : Belleklerinizin kendi hızına çıkamsı için kullanmanız gereken ayardır, Profil 1 i seçin çalışmaz ise Profil 2.
Ring Ratio : Önbellek , önbellek kontrolcü, ddr denetleyici ve diğer io birimlerinin frekansını belirler, X-3 olarak girmek stabilite açısından yeterlidir.
Core voltage : Çekirdeğe girmeniz gereken voltajdır, 5.0Ghz için 1.35-1.45 arası bir mebla yeterli olacaktır.
Ring Voltage : Ring ratio için ayarlanan voltajdır, fazla oynamayın.
Core voltage Mode
- Override Mode
- Adaptive Mode
- Offset Mode
- Override+Offset Mode
- Adaptive+Offset Mod
Şu şekilde seçenekler vardır, override Mode seçmemiz önerilir.
Load Line Calibration : İşlemciye verdiğimiz voltajın tamamı ona ulaşamayacak, bu ayar voltajın ona ulaşmasını artıran bir ayar, sizde kaç seviye var bilmiyorum ama 5.0-5.1 Ghz için Level 5 ile Level 8 arası bir değer yetecektir, eğer Level 8 son değerse onu asla ama asla yapmayın.
Önemli Uyarı :
Dediğim ayarları uygulayıp, işlemcinizne hasar veya başka herhangi bir sorun verirseniz sorumluluk üstlenmem, ben sadece yapılışı tarif ediyorum, uygulamak size kalmış bir durum.
İ9 9900K'yı 5.0 ghz yapalım :
Adım 1 : Biosu açıyoruz.
Ardından ;
Oc expolere modu ; expert yapıyoruz.
İşlemci ve Cache çarpanını ayarlıyoruz ;
İşlemciye 50 değerini, önbelleğe 47 oranını giriyoruz, farklı bir değer girebilirsiniz fakat en stabili X-3 ayarı.
Voltaj değerini giriyoruz, 1.320 veya 1.350 yetetli olacaktır A seviye silikona.
Bu ayarı override mode'a çekiyoruz.
Daha sonra LLC kısmına geçiyoruz, Msı bey seviye 3 yapmış, bize A seviye silikon düşme oranı biraz daha düşük biz Level 4 veya Level 5 yazıyoruz.
C-state yani düşük güç modunu disabled yapıyoruz ki yüksek frekanslar elde edebilelim.
Ardından F10'a basıp çıkıyoruz.
Msı için bu kadar kolay ayarlara sahip.
Anakart : Z490 Ace
İşlemci : 10700K
DDR : Ballistix rgb 3200mhz
X.M.P = II
Core voltage : 1,355V
Ring voltage : 1,32V
LLC : L5
C state disabled.
Dram : 3600mhz
Voltage : 1.39V
tCL : 15
tRCD : 16
tRP : 16
tRAS : 19
tRFC : auto
Bunlar sadece değerlerdir, anakart ve işlemci benim değil zaten ben yapmadım.
Deneyip sıkıntı çıkarsa sorumlu değilim.
İşlemci : 10700K
DDR : Ballistix rgb 3200mhz
X.M.P = II
Core voltage : 1,355V
Ring voltage : 1,32V
LLC : L5
C state disabled.
Dram : 3600mhz
Voltage : 1.39V
tCL : 15
tRCD : 16
tRP : 16
tRAS : 19
tRFC : auto
Bunlar sadece değerlerdir, anakart ve işlemci benim değil zaten ben yapmadım.
Deneyip sıkıntı çıkarsa sorumlu değilim.
@xGuardian1903x
Son düzenleme: