Outlook'da yedekleme sorunsalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wolker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle selamlar arkadaşlar ufak bir sorunum var sizlerle paylaşıp biraz yardım talep etmek istedim

Oncelikle D sürücüsü üzerine kurulu işletim sistemini devre dışı bırakıp C sürücüsüne yeni bir Xp kurduk sorunumuz ise şudur;

- D sürücüsü hala dokunulmamış oldugu için o sistemin Outlook'unda kayıtlı olan mailleri tekrar yeni sisteme nasıl aktarabiliriz bu konuda araştırma yaptım ama dişe dokunur bir cevap bulamadım bu konuda yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim.Iyi çalışmalar dilerim ...

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Program üzerinde araçlar-seçenekler-bakım-depo klasorü buradan gerekli taşımayı yaparak sorunu çözebilirsiniz.

Olmazsa 2. alternatif sunabiliriz.

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
anladıgımı yorumluyorum :

eski sistemdeki outlook'un çalışıp gerekli verileri yedekleyebilecegimimi söylüyorsun dostum,çünkü herhangibi bir arızaya mahal vermemek için hiç açmayı denemeddim eski sistem üzerindeki outlook'u , yine varsa 2. alternatifide değerlendirelim derim ...

düzeltme : Yeni sistemdeki depo klasorunu direk eski ssitemin depo klasorunun yolu ile değiştirirsem bu sorunun düzelecegini söyluyorsun değil mi doğru anladım ^^

ikinci yoluda bir ögrenebilir miyiz acaba ?

lem_cim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eski maillerin kayıtlı olduğu pst dosyası bulunduktan sonra yerini denetim masasından maile tıklayarak ordan göstermeniz gerekiyor...

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
kendi outlook bilgimdeki yoldan çıkarsak

C:\Documents and Settings\cacar\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

bölümünde bulunan arşiv halindeki dosyaları

Outlookta Dosya/al ver seçeneklerinde adres klasörünü ve mail adresini import ederek sonuca ulaşman mümkün.

Ben birkez denedim adres defterini becerememiştim. :S

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
D:\Documents and Settings\Kullanıcı Adınız\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook klasörüne ulaştığınızda Archive.pst ve Outlook.pst diye dosyalarını göreceksin.

Şimdi bunları direk kopyalayıp yeni sistemdeki outlook klasörünün içine yapıştırmak her zaman çok sağlıklı olmaz.

Onun yerine Outlook' u açıp Dosya menüsünden Al Ver seçeneğine tıkladığında, karşına bir pencere çıkacak ve orada başka yerden veya programdan al seçeneğine tıklayıp ileri seçeneğine basıcaksın bu sefer karşına gelen pencereden de Kişisel Klasör Dosyası (pst)' yi seçip ileri diyeceksin bundan sonrası gözat diyerek eski mailler nerede ise onların yolunu göstermek olacak. Bu arada outlookda adres defteri Outlook.pst dosyası, Outlook' un içine aktarıldığı zaman otomatik olarak gelir. Adres defterini ayrı bir yerde aramana da gerek yok. Kolay gelsin. ;)