Otonom Drone Yapımı Konusunda Yardım

Bu konuyu okuyanlar

Ararat96

Öğrenci
Katılım
4 Haziran 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
27
Herkese Merhaba arkadaşlar,

4. sınıf makine mühendisliği öğrencisiyim, bitirme projesi olarak otonom bir drone yapmak istiyoruz ve bu konuda araştırma yapmaya başladık daha önceden yapmış veya bu konu hakkında bilgisi olanlar bu konu altında yardımcı olabilirlerse ve sorularıma cevap verebilirlerse çok sevinirim.

  • 12 Ay'a yakın süremiz var.
  • Drone'un kalkışı Manuel olucak, fakat kendisinden belirli bir renkte cismi belirli bir mesafeden takip etmesini bekliyoruz.
  • Drone'da rasberry Pi tarzı bir mini bilgisayar mı kullanmamız gerekir yoksa başka bir mini anakart ile halledilebilir mi.
  • Drone'unun kodlamasını bir hocadan yardım alarak kendim yapabilir miyim? ( Okulda MATLAB ile birkaç proje yaptım ve kodlamaya uzak değilim, yeni bir kodlam dili öğrenebilme konusunda kendime güveniyorum)
Yardımlarınızı için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Katılım
24 Eylül 2018
Mesajlar
160
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
76
Puanları
28
Yaş
48
Merhaba. Mak. Müh.liği'nin okul bitirme projeleri Mekatronik Müh.liğine mi çok yakın zamanlarda evrildi? Bu proje konusu bence Mak. Müh.liği'nin değil de aslında elektrik-elektronik-yazılım-makine müh.liğinin toplamı olan Mekatronik müh.liği'nin (ayrıca havacılık uzay teknolojileri) proje konusudur. Örneğin doğalgaz brülörlü kalorifer kazanlarının veya kombilerinin fotoselli otomasyonu projesi veya katı yakıtlı sobaların katı yakıtının fotoselle dolum otomasyonu belki Mak. Müh.liğnin asıl branş konusuna (elektronik destekle) daha çok (ağırlıklı) girebilmiş olabilirdi. Ancak günümüzde yarı otonom araçlar düşünülürse ve bu motorlu araçların Mak. Müh.liği alanına ders konusu olarak girebilmesi sadece salt makine aksamıyla değil, ECU'snun özel yazılımla, navigasyonlu internet sistemiyle, ABS'sinin elektronikle, diğer donanımlarının mekanik-elektronikle , vb. (Diğer mühendislik dalları da içinde bulunarak ) iç içe girebildiği) açıkça görülebilir. Bu nedenle ağırlık dronenin kendi mekanik donanımı göz önünde bulundurulup örneğin cayroskop (jiraskop) modülü, wi-fi modülü, elektrik-elektronik servo-mekanizme sistemleri, wi-fi uzaktan kumanda denetim birimleri, yardımcı sistemler şeklinde e göz önüne alınıp esas olarak Mak Müh.liği projesi olarak bu şekliyle seçilebilmesi çok yanlış değildir, seçilmiş olabilir.

Artık bir dronenin kişisel montajını ona uygun yazılımıyla yapabilmek, aslında bir masaüstü PC'yi toplayıp çalıştırabilmek kadar örnek alınabilecek kaynaklarla basitleşmiş bir durumdadır. İnternetten bu konuda yabancı kaynaklar ağırlıklı olarak detaylı araştırmalar yapılıp sonuca ulaşabilmek oldukça kolaydır. Bu konuda deneyimi olanların deneyimleri yanında internet üzerinden de ağırlıklı araştırmaları yapabilmenizi öneririm. Başarılar. Kolay gelsin.
 
Üst