Otomobil sayfası açalım

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Arkadaşlar, sabit bir binek otomobil sayfası oluşturulmasını teklif ediyorum.

Bu sayfada marka model beğenileri, model yılı , özellik, yakıttan tasarruf, yakıtı iyi veya kötü otomobiler, aksesuar tercihleri ve resimleri, sürüş teknikleri, kullandığınız araçlar ve almak isteyenler için öneriler vb. otomobil hakkında herşey...... NE DERSİNİZ.......:thumbup:

yorumlarınızı bekliyorum. ben bir araçla başlıycam ama szi bekliyorum...:cool:

bu arada yeni aldığım araba:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Allah kaza vermesin.GÜle güle kullan.

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
teşekkür ederim, senden de Allah razı olsun.
bakalım hayırlısı aldık bi araba. ne zamandır araştırıp duruyodum.
2008 model bir hyundai gets aldık. 1.4 benzinli. bakalım memnun kalacakmıyız.
ilk kez araba alıyorum söylemesi ayıp biraz acemiyim:laugh:

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
hayırlı olsun allah kaza bela vermeden güle güle kullanmayı nasip etsin. oto sayfası olur neden olmasın. kaça aldınız aracı?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
O zaman daha fazla dikkat lütfen.şehir içinde şöyle 10 bin km yapana kadar her trafiğe çıkışında yeni bir şey ya da şeyler öğreneceğin tecrübe edineceğin kesin.

Uzun yol için ise önce 100/300 km arası yollarla başla sonra uzatırsın mesafeyi.Uzun yol apayrı bir olay çünki.

Mesela şunu çok yaşayacaksın:Sen temkinli ve tedbirli bir şoförsün giderken önüne yavaş giden bir araç düşecek ama arkadan hızla gelen araçlar için öndeki aracı acilen sollamak zorunda hissedeceksin kendini..DURR..İşte bunu hisseettiğin an tehlikedesin.

Mesafeyi aç arkadaki sabırsızla senin önüne geçsin.Amaan işte ne anlatıyorum ki ben:)Direksiyon salladıkça çözersin işi hızlıca..

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
evet epey bi tecrübe eksiğim var. bilgilerinizi değerlendireceğim. şimdilik uzun mesafe yapmayı düşünmüyorum.
Arabayı 16.250 ye kapattım, normal piyasasına göre (temiz, boyası değişeni olamayan araç) hesaplı sanırım.

Bilglerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

benzinli olanın iyi bir tercih olmadığı söyleniyor? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Aslında yapacağın km ye bağlı.Benzinli alıp bir yılda 10 bin km yapmayacaksan benzinli düşünülebilir.Ama sürekli yollarda olacağım dersen dizel derim çünki çok km yapan birisi dizele verdiği fazla parayı çıkarır zamanla.

Ama Türkiyede benzin fiyatlarını görünce ...of neyse o konuya hiç girmeyeyim.Benzin aldı başını gidiyor yahu.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
teşekkür ederim, senden de Allah razı olsun.
bakalım hayırlısı aldık bi araba. ne zamandır araştırıp duruyodum.
2008 model bir hyundai gets aldık. 1.4 benzinli. bakalım memnun kalacakmıyız.
ilk kez araba alıyorum söylemesi ayıp biraz acemiyim:laugh:

Bende de 2006 modeli var aynısından. Son derece memnunum. Şehir içinde inanılmaz rahat. Motoru çok iyi ve atik. İçi çok geniş ve ferah. Bagajı dar sadece. Şehir içinde 7,5 litre civarında yakıyor. Şehirlerarası da 6,0 litre civarında yakı tüketiyor. Parçası ve yıllık bakımı çok masraflı değil. Sınıfının en güçlü ve en ekonomik motoruna sahip. Çok mu övdüm ne :mrgreen::mrgreen: