Otomatik Tag Oluşturucu

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Yeni açacağım online müzik dinleme siteme her eklediğim müzik için ayrı metatag giriyorum. İlk başlarda sayı düşük olduğu için sorun olmuyordu. Ama eklenecek müzik sayısı artınca bu iş zahmetli olmaya başladı.. 100 müziğe 3-4 saat metatag girmek zorunda kalıyorum. Bu süreyi düşürmek için aklıma bir fikir geldi ama kendim yapamacağım için SDN'den yardım alabilirim diye düşündüm ve bu konuyu açtım..

Her müzik için girdiğim metataglar..
(x=grup, sanatçı), x Resimleri, x Videoları, x Şarkı Sözleri, (xx=şarkı sözü), x İndir, xx Dinle, xx Online Dinle, x Online Dinle, x - xx

İstediğim şey şu,
Ben grup/şarkıcı ismini ve şarkı sözünü yazacağım oluştur tuşuna bastığımda yukarıdaki gibi taglar oluşturulacak..

Aramızda bunu yapabilecek var mı?
_________
Not: Ücretli yaparım diyen olursa, ücret yerine sitelerimde reklamını yayınlayabilirim ya da hosting sağlayabilirim. Olmazsa reklam+hosting verebilirim..

Reaksiyon puanı
189
php veya asp ile çok kısa bir kod ile yapılabilecek bir şey.
sitende hangi dili kullandığını yazarsan daha çabuk yardımcı oluruz.

sadece html ile site o zaman hemen php veya asp öğrenmeye başlamalısın...

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sitemi joomla ile hazırladım yani php.. Önümüzdeki ay php ye başlamayı düşünüyorum..

Reaksiyon puanı
189
bir tablo aç ve o tabloya:
dosyanın yolunu, görünmesini istedğin verileri (sanatçı adı, yılı, tarzı, vb...) ve id tanımlattır.
bu verileri upload sırasında doldurup veriyi yüklenece veri tabanına kaydedilecek şekilde ayarla.

daha sonra sadece küçük bir sorgu ile olayı halledebilirsin.

örnek sorgu:

mysql_query("SELECT * FROM muzikler WHERE id=$id");

böylece sadece verdiğin id deki verileri almış olursun.

gerisi gelen veriyi ekrana yazdırmaya kalmış...