Otomatik olarak oturum açin (login ekranini pas geçin)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
[h=2][/h]

BİLGİ:Eğer dilerseniz oturum açma ekranını bypass edebilir ve oturumunuzun otomatik olarak açılmasını sağlayabilirsiniz.

note.png
NOTLAR:

• Eğer şifresiz tek kullanıcı varsa Vista zaten size oturum açma ekranını göstermeden otomatik olarak oturum açacaktır.
  • Eğer birden fazla kullanıcı varsa ve bunlardan birinin otomatik açılmasını istiyorsanız ve bu hesabın parolası yoksa "5. Adım"da parola kısmı boş bırakılmalıdır.
  • "5. Adım"da doğru şifreyi girdiğinize emin olun.Ayrıca eğer ileride şifre değiştirirseniz buradan da değiştirmeniz gerekecek.

thumbuseraccount.png

1- "Başlat Menüsü" arama satırına "netplwiz" veya "control userpasswords2" yazıp "Enter"a basın.
(İkisi de aynı pencereyi açar)

2- Karşınıza "Gelişmiş Kullanıcı Hesapları Denetim Masası" penceresi çıkacak.

3-Bir hesabın otomatik açılmasını sağlamak için;

• "Kullanıcı bu hesaba girmek için bir parola girmelidir" kutusuna işaret koyun.(Eğer yoksa)

• Otomatik açılmasını istediğiniz hesabı seçin.

• "Kullanıcı bu hesaba girmek için bir parola girmelidir" kutusundaki işareti kaldırın.

• "Tamam" deyin.

• "5. Adım"a gidin.

4-Bir hesabın otomatik açılmamasını sağlamak için;

• "Kullanıcı bu hesaba girmek için bir parola girmelidir" kutusuna işaret koyun.

• "Tamam" deyin.

5-Parolanızı girin

• Parolanızı iki defa yazıp onaylayın.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
kullanıcı adı ve şifre ile de otomatik bilgisayarınızı açabilirsiniz. bunun için;
regedit (kayıt programında)
hklm\software\microsoft\windows nt\currentversion\winlogon
anahtarını bulun. buradaki
autoadminlogon değerini =1 yaptıktan sonra
yeni dize değeri diyerek
defaultpassword olarak adlandırıp değer olarak ta bu kullanıcının şifresini yazın.

yeniden başlatınca logon ekranını bu girdiğiniz kullanıcı adı ve şifresi ile kendi otomatik geçecektir.