Otomasyon mu Kaportacılık mı

1enjoyX+

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Otomasyon Konusunda pek fazla bilgim yok fakat C C++ C# eğitimleri alıyorum sizce hangi meslek babam kaportacılık istiyor çünkü eskimez bir meslek diyor sizce hangisj

1enjoyX+

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Nedeninide. Yazarsanız sevinirim

Taha K.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,001
Otomasyon önü daha açık bir meslek , kaportacılık iyi kazandırıyor.

1enjoyX+

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Hangisi bende o yüzden kararsızım

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Kaportacılık olabilir babanızın dediği doğru eskimeyecek bir meslek. Bana eskimeyecek bir meslek sorsalar iki mesleği söylerim. Kaportacılık ve mezarcılık :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Hangisi bende o yüzden kararsızım
Programlamaya yatkınsan öncelikle otomasyonu değerlendir sonradan yazılımla kendini geliştir. Dikey geçiş ya da farklı lisans bölümlerini düşünmende kolaylık olur.

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Birisinde sanatkar olursun, diğerinde zanaatkar olursun.
Otomasyon tamamen senin hayal gücüne bağlı bir sektördür. Doğru bir eğitim ve kişisel gelişim ile otomasyonda ilerleyebilirsin.
Hatta otomasyon ile kaportacılığı birleştirerek küçük sanayide endüstri 4.0 yolunda büyük bir adım bile atabilirsin.
Örnek vermek gerekirse; koloboratif bir robota tasarlayacağın ya da tasarlatacağın bir tool ile kaporta işlemlerini robota yaptırabilirsen işçilik maliyetini düşürür ve amortisman maliyetini ise yapacağın işlerden çıkartarak diğer rekabet ettiğin firmalardan daha ucuza daha kaliteli işler yapabilirsin.
Bu sadece bir örnekti.
Kısaca otomasyon sistemlerinin üzerine gitmen ileriye dönük bir yatırım olacaktır. Buradan edineceğin tecrübeler ile hem sistemler geliştirir hem de firmalara otomasyon danışmanlığı yapabilirsin.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Kaportacılık deyip geçme. Eğer işinde uzman olursan çevre ilçelerden de müşteri alırsın. İşini düzgün yaptığın sürece sorun yok. Lakin birinin altında çalışmak mı iyi olur, yoksa birinin altında çalışmak mı bilemedim. Tabi kendi dükkanında para ister. Para olsa bile tecrübe. Tecrübe olmazsa bir yere kadar, sonra batar.

Otomasyon geleceği açık. Sadece otomasyonla kalma işin içine girdikten sonra python mu c+ mi yoksa c# mi seçim yapacak duruma gelince birine geçersin.

1enjoyX+

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Kaportacılık deyip geçme. Eğer işinde uzman olursan çevre ilçelerden de müşteri alırsın. İşini düzgün yaptığın sürece sorun yok. Lakin birinin altında çalışmak mı iyi olur, yoksa birinin altında çalışmak mı bilemedim. Tabi kendi dükkanında para ister. Para olsa bile tecrübe. Tecrübe olmazsa bir yere kadar, sonra batar.

Otomasyon geleceği açık. Sadece otomasyonla kalma işin içine girdikten sonra python mu c+ mi yoksa c# mi seçim yapacak duruma gelince birine geçersin.
hepsini öğrensem sıkıntı olur mu 3 dilinde eğitimini aliyorum