ÖSYM Sınav Kurallarını Değiştirdi

Bu konuyu okuyanlar

Mustafa Deliktaş

Müdavim
Emektar
Katılım
9 Ağustos 2015
Mesajlar
3,292
Reaksiyon puanı
2,239
Puanları
113
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılan açıklamaya göre ÖSYM sınavlarından kurallar esnetildi. Bununla birlikte uzun yıllardır devam eden bazı yasaklar ortadan kalktı

2019 yılı itibariye ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS, YKS, TYT, DGS başta olmak üzere tüm sınavların kuralları değişti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, tarafından yapılan açıklamaya göre uzun yıllardır devam eden bazı yasaklar ortadan kaldırıldı.


Önümüzdeki sınavlarda artık "ulaşım kartı, ev anahtarı, metal para, tel toka, piercing ve başörtüsü için kullanılan toplu iğne" ile sınava girmek artık serbest.

Ancak diğer yasaklar sürüyor. Örneğin, her türlü delici kesici alet, ateşli silah,cep telefonu, saat, kolye, küpe, yüzük gibi metal eşyalar sınav merkezlerine alınmayacak.


Kaynak

ÖSYM sınav kurallarını değiştirdi! 2019 KPSS, YKS, DGS sınavına girenler...
 

Dora

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
5,728
Reaksiyon puanı
9,731
Puanları
113
Yaş
30
İsabet olmuş. Akbilleri içimize, ayakkabımıza sokmak zorunda kalıyorduk. Birde şimdi polislere piercing ile küpe arasındaki farkı anlatmak zorunda kalacağız. Birisi yüzük ile alyans arasındaki farkı idrak edememişti zamanında.
 
Üst